Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
0
Buna.mi sa virusat calculatorul cu virusul mesaj de la politie si mi se albeste monitorul nu ma mai lasa sa intru nici safe mode nici an task menager sai dau restore system.cum a putut trece de esed nod?pe care al consider un antivirus destul de bun.exista o solutie an acest caz?
2 raspunsuri Raspunde si tu!
     
 • Raspuns de Manea Tiberiu  19 Noiembrie 2012, 12:21   ·  Ascunde  ·  #1
  salut.am ancercat asa cum miai spus din safe mode dar nam putut face nimica.dupa ce dau safe modul witt comand ancepe de mi se deruleaza prea repede pagina cu windows32 si nu am unde sa scriu comenzile dupa care calculatorul se opreste.daca ai dau drumul normal merge se ancarca windosul si cum apare pagina principala se albeste asta se antampla an 3-4 minute de cand dau drumul la calculator.care este cealalta optiune?

  Salut,

  Versiunea a-2-a este destul de complicată. Eu ţi-o voi explica, pas cu pas, dar dacă nu reuşeşti să-i dai de cap sau nu ai la dispoziţie cele necesare devirusării, recomandarea mea este formatarea partiţiei de sistem, reinstalarea sistemului de operare, protejarea acestuia cu un antivirus bun (ex. Avast, AVG, Bitdefender, ZoneAlarm etc.) si grijă mai mare pe viitor.

  Pentru a scăpa de virusul Ukash, în primul rând ai nevoie de un al-2-lea calculator dotat cu un CD\DVD-RW, conectat la Internet (un prieten, poate?), un CD sau DVD blank şi un program ce poate crea CD-uri\DVD-uri bootabile - exemplu: 7Burn http://www.ultranetworks.ro/solutii-it-gratuite/utilizare-programe/182-scrie-discuri-dvd-si-bluray-cu-programul-7burn.html

  Va trebui să intocmeşti aceşti paşi:

  1. Folosind un calculator neinfectat, descarcă imaginea bootabilă ISO a programului Kaspersky Rescue Disk accesând acest link: http://rescuedisk.kaspersky-labs.com/rescuedisk/updatable/kav_rescue_10.iso
  2. Introdu blank-ul în unitatea optică şi scrie imaginea .ISO cu ajutorul programului de scriere a discurilor utilizat, astfel încât să creezi un disc bootabil (bootabil = capacitatea unui disc/stick etc. de a rula şi porni automat odată cu calculatorul tau)
  3. Introdu discul bootabil Kaspersky Rescue Disk in calculator infectat şi setează în BIOS bootarea de pe CD/DVD-ROM, exact ca în cazul instalării sistemului de operare de pe dvd sau cd.
  4. Aşteaptă că PC-ul tău să pornească. La apariţia imaginii Kaspersky Rescue Disk, apasă ENTER pentru a continua.
  5. Selectează limba engleză din listă.
  6. Selectează Kaspersky Rescue Disk. Graphic Mode.
  7. La afişarea termenilor şi licenţei de utilizare Kaspersky Rescue Disk apasă tasta C pentru a continua.
  8. Kaspersky Rescue Disk va porni. Apasa butonul Start (colţul stânga-jos al ecranului) şi selectează Kaspersky WindowsUnlocker.
  ATENŢIE! Dacă nu găseşti butonul WindowsUnlocker în listă, apasă butonul Terminal, introdu comanda windowsunlocker şi apasă Enter.
  9. Aşteaptă scanarea regiştrilor din calculatorul tău de către Kaspersky Rescue Disk.
  10. După finalizrea procesului, apasă din nou butonul Start si actioneaza Kaspersky Rescue Disk, apoi apasă My Update Center şi Start update.
  11. După finalizarea procesului de actualizare a bazei de date Kaspersky Rescue Disk, apasă tab-ul Objects Scan şi asigură-te că opţiunile Disk boot sectors, Hidden Startup objects şi partiţia de sistem (ex: C:\) sunt bifate!
  12. La apariţia oricărei alarme de infectare, apasă butonul Delete (recommended).
  13. La finalizarea procesului de scanare si ***ăţare a calculatorului tău, restartează calculatorul.
  14. Remodifică din BIOS secvenţa de boot înapoi pe hard-disk-ul principal pe care se află sistemul de operare Windows.
  15. Sistemul de operare Windows ar trebui să pornească fără probleme acum, iar virusul Ukash să fie îndepărtat.

  Ai aici aceeaşi paşi, dar în limba engleză, şi cu poze ataşate, pentru ajutor -> http://malwaretips.com/blogs/remove-politie-virus/

  Succes!
 •  
 •  
  Raspuns de Manea Tiberiu  15 Noiembrie 2012, 18:26   ·  Ascunde  ·  #2
  Salut,

  Da, se poate devirusa calculatorul pe 2 căi: una simplă şi una complicată. Vom încerca cu varianta simplă.

  Urmăreşte aceşti paşi:

  1. Cum dai drumul la PC, apasă de mai multe ori F8 uână vei observa apariţia meniului avansat de BOOT.

  2. Din cadrul acestui meniu, selectează varianta Safe Mode with Command prompt.

  3. După încărcarea command prompt-ului, introdu comenzile cd restore şi rstrui.exe, evident, apăsând enter după fiecare comandă. Va trebui să fie ceva de genul:

  C:\Windows\System32\cd restore [apeşi enter]
  C:\Windows\System32\restore\rstrui.exe [apeşi enter]

  4. System Restore-ul va porni automat. Alege din lista un restore point creat înainte ca PC-ul tău să fie infectat cu virusul Ukash , sau dacă nu mai ţii minte acest aspect, aplică un restore point cât mai îndepărtat.

  5. Sistemul tău ar trebui să pornească normal. Dezinstalează ESET NOD32 şi execută pentru o scanare completă de viruşi a PC-ului tău cu Malwarebytes Anti-Malware ( http://www.ultranetworks.ro/solutii-it-gratuite/devirusare/152-devirusare-cu-programul-antivirus-gratis-malwarebytes.html ) şi orice alt antivirus pe care-l poţi alege din această listă -> http://www.ultranetworks.ro/solutii-it-gratuite/devirusare.html

  Sper ca această soluţie să te ajute, pentru că soluţia 2 este mult mai complicată.

  Succes!
Adauga un raspuns:
Trebuie sa intri in contul tau ca sa poti raspunde
Tutoriale noi si populare: