Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU

Probleme bios

2
Salut, de ceva timp am avut probleme cu calculatorul (functiona greu, se bloca ect) si m-am gandit sa reinstalez sistemul de operare si sa formatez partitiile. Am intampinat insa o problema atunci cand calculatorul trebuia sa booteze. Imi aparea mesajul Press any key to Boot from CD insa atunci cand apasam tastele nu imi mai aparea nimic si calculatorul intra din nou in Windows. M-am gandit ca este o problema legata de bios, nu stiu sigur. Ce pot face? Multumesc!
Rezolvata
Intrebarea este rezolvata.

Raspunsul acceptat

 • Raspuns de Ferdinand Kam  12 Octombrie 2012, 08:45 
  Hello Mina, mesajul "Press any key to boot from CD" este un mesaj dat de CD-ul sistemului de operare atunci cand mai ai deja un Windows instalat si setat pe sectorul de boot de la hard-disk! Asta inseamna ca deja bios-ul a dat controlul catre sectorul de boot al CD-ului, dar dintr-un motiv sau altul CD-ul nu porneste programul lui de instalare ci da controlul inapoi catre sectorul de boot de la hard-disk. Sfatul meu: incearca alt CD, incearca alta tastatura (PS2 in loc de USB de exemplu...)

2 raspunsuri Raspunde si tu!
   
 • Raspuns de Carmen Florea  12 Octombrie 2012, 13:15   ·  Ascunde  ·  #1
  Salut, exista o asa-numita operatiune de resetare bios, care poate ti-ar rezolva problema. Acesta insa nu poate fi realizata decat cu mare grija si, de preferat, de cineva care se pricepe. Altfel, risti sa dai peste cap toate setarile. BIOS-ul va reveni la setarile default. Mai bine mergi la un specialist, acesta va putea sa iti spuna exact ce si cum.
  Daca totusi vrei sa incerci, gasesti tutoriale video pe youtube, dar si text/foto pe google.
  Bafta!
 •  
 •  
  Raspuns de Mina Vanea  12 Octombrie 2012, 12:07   ·  Ascunde  ·  #2
  Am schimbat si tastatura, m-am gandit si eu initial ca poate nu este recunoscuta, dar nu s-a intamplat nimic. In plus, functioneaza pana la acel pas pentru intrarea in BIOS si operarea de modificari. CD-ul este si el OK, am instalat sistemul pe un alt hard tot cu el, pe alt calculator.
  Multumesc oricum de raspuns!
Adauga un raspuns:
Trebuie sa intri in contul tau ca sa poti raspunde
Tutoriale noi si populare: