Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU

Testare placa video

0
Salut! Cred ca am ceva probleme cu placa video, se blocheaza si are frame-uri atunci cand vizionez filme pe tot ecranul. Am inteles ca exista niste programe cu care o pot testa. Cunoasteti un astfel de program? Ce imi recomandati? Multumesc anticipat!
Rezolvata
Intrebarea este rezolvata.

Raspunsul acceptat

 • Raspuns de Manea Tiberiu  12 Octombrie 2012, 16:49 
  Salut,

  Da, există programe, iar unul dintre cele mai cunoscute şi utilizate se numeşte FurMark http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/

  Acest program are rolul de a-ţi stresa placa grafică mai mult decât orice alt program sau joc o poate face, în aşa fel încât să depisteze artefactele sau problemele de instabilitate.

  Atenţie însă: utilizarea unui astfel de program trebuie supravegheată non-stop, deoarece temperaturile plăcii grafice pot atinge praguri foarte ridicate (>85 de grade Celsius), caz în care este recomandată oprirea procesului de stresare.

  Există posibilitatea ca sursa problemelor tale să fie temperaturile ridicate pe care chipset-ul grafic le atinge datorită răciri precare a plăcii.

  Totuşi, mai întâi eu te-aş îndruma către actualizarea driverelor grafice şi eventual a codecurilor video/audio. Dacă problema persistă, poţi recurge la testarea cu programul FurMark, dar mare mare atenţie la temperaturile plăcii (temperatura o va afişa programul FurMark). Dacă acestea urcă alarmant de rapid după doar câteva secunde de la pornirea testului, atunci există reale probleme cu răcirea plăcii video, caz în care este necesară schimbarea pastei termice dintre răcire şi placă, sau chiar schimbarea întregii răciri sau a ventilatorului, în funcţie de caz sau tipul răcirii.

3 raspunsuri Raspunde si tu!
   
 • Raspuns de Ferdinand Kam  12 Octombrie 2012, 17:49   ·  Ascunde  ·  #1
  Salutare, daca te uiti la film online este posibil sa pierzi frame-uri cand merge mai greu descarcarea, daca insa este un film in format mare (full HD) este posibil ca procesorul sa nu poata decoda formatul respectiv destul de repede, mai ales daca mai sunt si alte aplicatii pornite in background.
 •  
 • Raspuns de Mina Vanea  13 Octombrie 2012, 10:19   ·  Ascunde  ·  #2
  Plava video mai poate fi testata cu programul Video Card Stability test: http://www.softpedia.com/get/System/Benchmarks/Video-Card-Stability-Test.shtml. Acesta "streseaza" placa video pentru a vedea cat de peformanta este si o compara cu dispozitive asemanatoare. La final vei obtine un scor al placii tale video, care este asemanator cu un indice de performanta.
 •  
 •  
  Raspuns de Mina Vanea  13 Octombrie 2012, 10:20   ·  Ascunde  ·  #3
  Atentie, insa, daca placa are deja mari probleme, e posibil sa fie "streasata" prea mult. Testl trebuie facut cu prudenta!
Adauga un raspuns:
Trebuie sa intri in contul tau ca sa poti raspunde
Tutoriale noi si populare: