Servicii IT Retele VPN
Retele VPN 5.0 out of 5 based on 2 votes.
( 2 Votes )

Cand ai nevoie de o retea VPN?

Retele VPN

Cand ai un birou in centru si o fabrica pe soseaua de centura si vrei sa folosesti aceleasi fisiere comune, cand trimiti via curier facturi, avize sau alte acte imprimate de la sediul central la depozitul de marfa de la marginea orasului, cand vrei sa ai acces de la biroul central la stocul de marfa actualizat din magazin, cand colegii tai sunt pe teren si vrei sa aiba acces la fisiere actualizate la birou si chiar cand ai o afacere si vrei sa vezi “cum merge” atunci cand esti plecat!

Retele VPN

Cum te ajutam noi?

Instalam si configuram tot ce iti trebuie astfel incat sa te bucuri de urmatoarele avantaje:

  • Oriunde te-ai afla tu sau coilegii tai, prin reteaua VPN aveti acces la documente stocate central pe calculatorul de la birou,
  • Iti permitem sa imprimi documente direct la imprimante aflate la depozit sau fabrica, instant, la orice distanta!
  • Prin reteaua VPN poti accesa programul central de gestiune din locatii aflate la orice distanta si astfel vei avea stocurile actualizate permanent,
  • Atunci cand esti plecat poti controla prin reteaua VPN stadiul unor documente sau informatii importante din programele pe care le folosesti (de contabilitate, gestiune, salarii, comenzi, vanzari etc.)
  • Poti oferi acces controlat in reteaua ta VPN pentru parteneri de afaceri, oferindu-le astfel documentatii si alte informatii de care au nevoie.

Solutia cea mai sigura pentru a beneficia de aceste avantaje este o retea VPN (Virtual Private Network), o "retea privata virtuala". Tehnologia VPN este conceputa special pentru a crea in internet o sub-retea de confidentialitate la fel de inalta ca si reteaua privata aflata in biroul tau. Utilizatorii unei retele VPN au impresia ca sunt conectati la o reteaua unica, privata, cu toate avantajele ce deriva pentru securitate si stabilitate, retea care este insa doar virtuala:

Retele VPN

Realizarea unei retele VPN presupune conectarea la internet a fiecarei locatii folosind un echipament special de conectare prin protocoale specifice unei retele VPN (numit Router). Aceste echipamente se conecteaza intre ele prin internet folosind protocoale de securitate de ultima generatie si realizeaza tuneluri criptate prin internet prin care datele se transmit in siguranta intre locatiile aflate la distanta.

O retea VPN se poate realiza si direct intre un utilizator mobil independent si o locatie centrala deservita de un echipament VPN. In acest caz criptarea datelor are loc intre echipamentul VPN central si un program special instalat pe calculatorul sau laptop-ul tau.

Tutoriale noi si populare: