Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Devirusare Devirusare cu programul antivirus gratis AVG
Devirusare cu programul antivirus gratis AVG 5.0 out of 5 based on 4 votes.
( 4 Votes )

Aproape orice calculator are instalat un Antivirus care sa ii ofere protectia necesara impotriva atacurilor virusilor din meniul online. Majoritatea cauta programe antivirus gratuite, care sa asigure calculatorului o stabilitate si o siguranta de durata atata timp cat navigheaza pe internet, dar si in mediul offline.

In exemplul de aici voi prezenta modul in care se poate realiza o devirusare a calculatorului folosind programul gratuit AVG Antivirus, o solutie pentru astfel de probleme atat pentru calculatorul de acasa, cat si pentru utilizatorii de tip business. Actualizarea bazei de date este de asemenea gratuita. Cu ajutorul AVG Antivirus gratis poti devirusa amanuntit orice calculator si te poti asigura ca ai protectie permanenta pentru el.

Nota:Aceasta solutie prezinta devirusarea cu programul gratuit AVG Antivirus. Pentru a instala pe calculatorul tau AVG Antivirus, urmeaza solutia Download si instalare antivirus gratuit AVG Free.

Pentru a devirusa calculatorul cu programul gratis AVG Antivirus este necesar sa urmezi cativa pasi simpli:

Pasul 1. Deschide programul antivirus gratis AVG. Inainte de a incepe scanarea propriu-zisa si devirusarea gratuita, este bine sa actionezi inainte butonul Update Now pentru a te asigura ca baza de date cu virusi este la zi. Dupa ce actualizarea a fost facuta, apasa butonul Scan Now pentru a incepe scanarea cu programul antivirus gratis AVG:

Devirusare cu programul antivirus gratis AVG

Pasul 2. Exista o serie de optiuni pentru scanare. Apasa butonul Scan Options pentru a vedea care sunt acestea. Deoarece acesta este un exemplu si pentru a economisi timp, am ales optiunea Scan specific  files and folders (in cazul in care vrei sa scanezi intregul calculator cu programul antivirus gratis AVG, apasa Whole computer scan):

Devirusare cu programul antivirus gratis AVG

Pasul 3. Alege folderul sau partitia pe care vrei sa o devirusezi cu programul antivirus gratis AVG si apoi actioneaza butonul Start specific scan:

Devirusare cu programul antivirus gratis AVG

Pasul 4. Asteapta ca scanarea cu programul antivirus gratis AVG sa se incheie. Dupa ce s-a terminat, vei primi un mesaj de tipul Scan finished si vei putea vedea daca antivirsul gratuit a descoperit fisiere infectate pe calculatorul tau. In exemplul de aici au fost gasiti 5 virusi si au fost indepartati. Pentru a vedea despre ce virusi este vorba, apasa butonul Infections:

Devirusare cu programul antivirus gratis AVG

Pasul 5. Iata care sunt fisierele infectate si virusii aferenti. Programul gratis AVG Antivirus i-a descoperit si sters pe toti:

Devirusare cu programul antivirus gratis AVG

Felicitari, ai devirusat cu succes calculatorul tau cu ajutorul programului gratuit AVG antivirus. De acum te poti bucura de siguranta si protectie permanenta antivirus. 

Nota:Acest exemplu a fost creat folosind Windows XP si Google Chrome. Daca folosesti alt sistem de operare si/sau browser, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura, dar raman totusi valabili.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Comentarii  

 
# Vio 25-04-2012 12:33
Am o problema ...am instalat antivirus AVG si dupa instalare imi restarteaza continuu PC-ul....ce pot face? .... nu-mi da voie sa dezinstalez AVG-ul pentru ca se restarteaza automat PC-ul
 
 
# Alex Moise 26-04-2012 11:46
Chiar la irea PC-ului (cand face beep) apasa tasta F8; apoi in meniul care apare alege optiunea "Safe mode" si apasa Enter. Va i cu un set minim de programe si optiuni si este posibil sa nu se mai restarteze. In safe mode dezinstalezi si reesti, dupa care poti instala alt antivirus!
 
Tutoriale noi si populare: