Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Devirusare Anvi Smart Defender - devirusare si optimizare PC

In acest articol vom devirusa si optmiza un calculator folosind programul gratuit Anvi Smart Defender. Exemplul va fi creat cu ajutorul unui calculator care foloseste sistemul de operare Windows XP.

Anvi Smart Defender este un program gratuit, care ofera protectie impotriva virusilor si programelor malitioase. Un avantaj major al acestui program este acela ca poate rula pe calculatoarele care au deja instalat un program antivirus (ceea ce este si recomandat), fiind compatibil cu cele mai cunoscute si folosite programe antivirus. Anvi Smart Defender este un program care completeaza antivirusul deja instalat pe calculatorul tau.

Pe langa posibilitatea de a scana si devirusa calculatorul personal sau pe cel de la birou, Anvi Smart Defender gratuit are si optiunea de optimizare a sistemului de operare. Aceasta din urma este utila mai ales cand sistemul a devenit greoi si nu mai functioneaza la parametri normali.

Atentie: Pentru a urma acest exemplu este necesar sa ai instalat pe calculatorul tau programul gratuit Anvi Smart Defender. Daca nu ai instalat acest program, urmeaza mai intai solutia Anvi Smart Defender - descarcare si instalare.

Daca vrei sa realizezi o devirusare amanuntita si de durata cu Anvi Smart Defender gratuit, dar si o optimizare a sistemului de operare, este necesar sa urmezi cativa pasi destul de simpli. Este un proces care poate dura, asa ca este bine sa aloci timp acestor operatiuni. Sa incepem:

Pasul 1. Deschide programul Anvi Smart Defender gratuit si alege Full Scan pentru a realiza o scanare amanuntita a calculatorului tau si pentru a vedea daca este nevoie de o devirusare a sistemului:

Anvi Smart Defender - devirusare si optimizare PC

Pasul 2. Programul Anvi Smart Defender gratuit va incepe scanarea calculatorului tau. Asteapta pana cand procesul de scanare se va incheia:

Anvi Smart Defender - devirusare si optimizare PC

Pasul 3. Dupa ce programul antivirus Anvi Smart Defender a incheiat scanarea, vei vedea daca acesta a gasit vreo amenintare in sistemul tau. In exemplul de aici Anvi Smart Defender a gasit 14 amenintari. Apasa View details pentru a vedea despre ce virus este vorba. Anvi Smart Defender a afisat o noua fereastra, in care sunt listate fisierele infestate cu virusi gasite in calculatorul tau. Apasa butonul Close pentru a reveni la meniul anterior sau Save report daca vrei salvarea unui raport cu virusii gasiti:

Anvi Smart Defender - devirusare si optimizare PC

Pasul 4. Pentru a realiza devirusarea sistemului cu Anvi Smart Defender gratuit, actioneaza butonul Remove:

Anvi Smart Defender - devirusare si optimizare PC

Pasul 5. Iata ca programul antivirus gratuit Anvi Smart Defender a curatat sistemul de virusii gasiti. Apasa acum butonul Optimize pentru a incepe optimizarea sistemului de operare:

Anvi Smart Defender - devirusare si optimizare PC

Pasul 6. In meniul Optimize exista mai multe optiuni: optimizarea sistemului, repararea registrilor, curatarea istoricului navigarilor, curatarea memoriei, dar si posibilitatea de a defragmenta hard diskul si a imbunatati performantele acestuia. Asigura-te ca primele patru optiuni sunt bifate si apoi apsa butonul Care now:

Anvi Smart Defender - devirusare si optimizare PC

Pasul 7. Asteapta pana cand procesul de scanare a calculatorul tau cu Anvi Smart Defender se va incheia:

Anvi Smart Defender - devirusare si optimizare PC

Pasul 8. Anvi Smart Defender a gasit mai multe probleme in calculatorul tau, pe care le-a si remediat. Dupa ce Anvi Smart Defender a incheiat procesul de curatare si optimizare, apasa butonul Complete:

Anvi Smart Defender - devirusare si optimizare PC

Pasul 9. Pentru a realiza o defragmentare a hard diskului cu Anvi Smart Defender, intra in meniul Optimize si bifeaza doar caseta Disk Defragment. Actioneaza apoi butonul Care now:

Anvi Smart Defender - devirusare si optimizare PC

Pasul 10. Asteapta pana cand procesul de scanare a hard diskului calculatorului tau cu Anvi Smart Defender sa se incheie. Acest proces nu este echivalentul unei defragmentari clasice a hard diskului, ci reprezinta o varianta mai simpla a acestuia. In consecinta, si timpul alocat acestei operatiuni este mult mai mic:

Anvi Smart Defender - devirusare si optimizare PC

Pasul 11. Iata ca defragmentarea diskului cu Anvi Smart Defender s-a incheiat. Vei vedea cate fragmente au fost reparate. Apasa butonul Complete pentru a finaliza si aceasta operatiune:

Anvi Smart Defender - devirusare si optimizare PC

Acestia au fost pasii care trebuie urmati pentru a realiza o devirusare amanuntita si de durata cu programul gratuit Anvi Smart Defender, dar si o optimizare a sistemului de operare. De acum ai mereu la indemana un program care te ajuta sa iti protejezi calculatorul de virusi, dar si sa il optimiziezi atunci cand da semne de slabiciune.

Nota: Acest exemplu a fost creat folosind sistemul de operare Windows XP si browserul Google Chrome. Daca folosesti un alt sistem de operare si/sau browser, anumiti pasi pot diferi usor, dar raman totusi valabili.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: