Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Devirusare Devirusare calculatoare - gratis cu NOD32 online
Devirusare calculatoare - gratis cu NOD32 online 4.4 out of 5 based on 14 votes.
( 14 Votes )

O alta metoda de devirusare gratuita a calculatorului este folosirea programelor de devirusare puse la dispozitie de producatorii de programe antivirus. In aceasta solutie vom folosi "NOD32 online scanner" pus la dispozitie de ESET.

Pentru a folosi aceasta solutie de devirusare trebuie sa urmezi pasii de mai jos:

1. Mai intai pornesti programul Internet Explorer cu privilegii administrative; detalii despre asta in solutia "Pornirea Internet Explorer-ului ca Administrator"

2. Accesezi pagina de instalare aflata la http://www.eset.com/online-scanner si sa apesi pe butonul "ESET Online Scanner":

Devirusare calculatoare online cu NOD32

3. In fereastra urmatoare selecteaza optiunea "YES, I accept..." si apasa pe butonul "START":

Devirusare calculatoare online cu NOD32

4. Apasa pe bara de avertizare aparuta in partea de sus a ferestrei si alege optiunea "Install This Add-on for All Users on This Computer":

Devirusare calculatoare online cu NOD32

5. Pentru a instala programul de devirusare online a calculatorului este necesar ca pagina sa fie re-incarcata in Internet Explorer. Pentru asta apasa pe butonul "Retry" in fereastra urmatoare:

Devirusare calculatoare online cu NOD32

6. Apoi verifica identitatea producatorului, care trebuie sa fie "ESET, spool. s.r.o." si daca este in regula apasa pe butonul "Install":

Devirusare calculatoare online cu NOD32

7. Programul de devirusare va porni cu optiunile implicite, care specifica eliminarea tuturor virusilor gasiti. De asemenea programul de devirusare NU va scana in interiorul arhivelor de fisiere. Daca este posibil sa ai arhive de documente sau programe virusate va trebui sa selectezi optiunea "Scan Archives" din fereastra urmatoare:

Devirusare calculatoare online cu NOD32

8. In prima faza programul de devirusare va descarca unele componente necesare scanarii:

Devirusare calculatoare online cu NOD32

9. Apoi va incepe operatiunea de scanare si devirusare care este amanuntita si poate dura intre 15 si 60 de minute sau chiar mnai mult daca ai selectat optiunea de scanare in interiorul arhivelor la pasul 7:

Devirusare calculatoare online cu NOD32

8. La finalul scanarii vei primi un raport de activitate cu numarul de fisiere scanate, numarul de fisiere infectate si numarul de fisiere devirusate:

Devirusare calculatoare online cu NOD32

Daca numarul de fisiere infectate ("Infected Files") este mai mare decat numarul de fisiere devirusate ("Cleaned Files") inseamna ca au ramas fisiere virusate in calculator si iti recomandam sa incerci si alte solutii de devirusare din sectiunea de Solutii gratuite de devirusare!

9. Optiunea "Uninstall application on close" va elimina complet programul de devirusare si componentele descarcate inainte de scanare. Daca vei dori sa refolosesti acest program de devirusare in viitor iti recomandam sa NU selectezi aceasta optiune pentru a pastra programul pentru scanari ulterioare. In final apasa pe butonul Finish.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Comentarii  

 
# ghinescu 14-09-2012 12:38
multumim pt ajutor sunteti f buni
 
Tutoriale noi si populare: