Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Devirusare Devirusare amanuntita - gratis cu BITDEFENDER online
Devirusare amanuntita - gratis cu BITDEFENDER online 4.4 out of 5 based on 10 votes.
( 10 Votes )

 

O alta metoda de devirusare gratuita a calculatorului este folosirea programelor de devirusare puse la dispozitie de producatorii de programe antivirus. In aceasta solutie vom folosi "BITDEFENDER online scanner" pus la dispozitie de Bit Defeneder Antivirus.

Aceasta solutie de devirusare are avantajul ca este foarte amanuntita iar programul de devirusare Bitdefender vine pre-configurat cu parametrii de scanare si devirusare astfel incat sunt scanate absolut toate fisierele din calculatorul tau iar cele virusate sunt automat devirusate sau sterse.

Toata aceasta procedura poate dura intre 30 si 120 de minute, in functie de configuratia calculatorului tau, de fisierele existente, de conexiunea la internet si de alti factori mai putin importanti.

Pentru a devirusa calculatorul tau cu antivirusul Bitdefender Online trebuie sa urmezi pasii de mai jos:

1. Mai intai pornesti programul Internet Explorer cu privilegii administrative; detalii despre asta in solutia "Pornirea Internet Explorer-ului ca Administrator"

2. Accesezi pagina de instalare a programului Bitdefender aflata la http://www.bitdefender.ro/scanner/online/free.html si sa apesi pe butonul "Scaneaza acum":

Devirusare calculatoare online cu Bit Defender Antivirus

3. Accesezi pagina cu Termeni si conditii de utilizare pentru antivirusul online Bitdefender si daca esti de acord cu acestia selectezi optiunea "Sunt de acord..." dupa care apesi pe butonul "Incepe aici" din fereastra programului de devirusare:

Devirusare calculatoare online cu Bit Defender Antivirus

4. Apoi apesi pe bara de avertizare din partea superioara a ferestrei si alegi optiunea "Install This Add-on for All Users on This Computer":

Devirusare calculatoare online cu Bit Defender Antivirus

5. In fereastra urmatoare verifici ca numele programului de devirusare ce se instaleaza sa fie "BitDefender OnlineScanner" iar producatorul este "BITDEFENDER LLC". Daca datele sunt corecte apasa pe butonul "Install":

Devirusare calculatoare online cu Bit Defender Antivirus

6. Urmeaza o fereastra unde poti modifica parametrii de scanare si devirusare ai antivirusului online Bitdefender. In mod implicit Bitdefender va scana toate fisierele existente in calculatorul tau si in cazul in care gaseste fisiere virusate va incerca sa le deviruseze; in cazul in care devirusarea nu este posibila Bitdefender va sterge fisierele virusate.

In aceasta solutie vom lasa neschimbati acesti parametrii si vom apasa pe butonul "Incepe aici" pentru a incepe operatiunea de devirusare:

Devirusare calculatoare online cu Bit Defender Antivirus

7. Urmeaza descarcarea si actualizarea programului Bitdefender Online Scanner si a bazei de date cu "mostre" de virusi ce va fi folosita pentru comparatie la devirusare:

Devirusare calculatoare online cu Bit Defender Antivirus

8. Apoi incepe operatiunea principala de scanare si devirusare. Fereastra cu detalii despre activitatea Bitdefender Online nu poate fi inchisa dar poate fi ignorata. Astfel iti poti continua activitatea pe calculatorul tau folosind programele de care ai nevoie chiar in timpul scanarii; fereastra programului Bitdefender va ramane activa in spatele programelor folosite de tine:

Devirusare calculatoare online cu Bit Defender Antivirus

9. La final vei primi informatii despre activitatea de devirusare desfasurata de antivirusul online Bitdefender. In cazul in care primesti mesajul "Nu au fost descoperite probleme" apasa pe butonul "Inchideti";

In cazul in care antivirusul online Bitdefender a descoperit probleme pe calculatorul tau apasa butonul "Detalii avansate" si compara numarul fisierelor virusate cu numarul fisierelor curatate si sterse - in cazul in care numarul fisierelor virusate este mai mare decat al celor curatate si sterse inseamna ca au ramas fisiere virusate pe calculatorul tau si iti recomandam sa incerci si alte metode de devirusare gratuita din categoria "Devirusare" din sectiunea de "Solutii gratuite pentru calculatoare"

Devirusare calculatoare online cu Bit Defender Antivirus

10. Dupa ce apesi pe butonul "Inchideti" va aparea o fereastra in care poti alege daca trimiti informatiile statistice despre operatiunea de devirusare catre Bitdefender. Iti recomandam sa trimiti aceste date numai in cazul in care au fost identificate probleme (virusi) in timpul scanarii.

Aceste date nu includ informatii personale ci doar tipul virusilor gasiti, numarul fisierelor virusate si actiunea programului de devirusare:

Devirusare calculatoare online cu Bit Defender Antivirus

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Comentarii  

 
# Staicu Aristică 17-08-2016 17:29
Am leptopul virusat,,saitul de pe facebook abia merge,,,,
 
Tutoriale noi si populare: