Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Devirusare Devirusare PC cu RemoveIT Pro 4 SE light

In acest tutorial sunt ilustrati pasii necesari pentru descarcarea si instalarea programului RemoveIT Pro 4 SE light, util pentru devirusarea calculatorului. Pentru acest exemplu am folosit un PC cu sistem de operare Windows si browserul Goolge Chrome. Tutorialul este insa valabil si pentru alte sisteme sau browsere internet.

RemoveIT Pro 4 SE light este o mica aplicatie pentru scanarea calculatorului si devirusarea acestuia atunci cand nu mai funciotneza la parametri normali. Aplicatia foloseste foarte putine resurse si este o unealta utila atunci cand consideri ca antivirusul pe care il ai deja instalat nu reuseste sa gaseasca toate amenintarile din sistem.

RemoveIT Pro 4 SE poate detecta si elimina fisiere de tip malware, adware si spyware folosind un minim de resurse. De asemenea, are disponibile si cateva unelte pentru managementul proceselor care ruleaza pe calculator.

Pentru a descarca, instala si devirusa calculatorul cu ajutorul programului gratuit RemoveIT Pro 4 SE, este necesar sa urmezi o serie de pasi foarte simpli. Iata care sunt acestia:

Pasul 1. Folosind browserul Google Chrome, intra pe site-ul http://www.softpedia.com/get/Antivirus/RemoveIT-Pro.shtml si apasa butonul Download:

 Devirusare PC cu RemoveIT Pro 4 SE light

Pasul 2. Pe ecranul calculatorului tau se va deschide o noua fereastra de unde poti alege linkul de descarcare pentru programul antivirus gratuit RemoveIT Pro 4 SE light. Alege linkul si asteapta descarcarea fisierului:

Devirusare PC cu RemoveIT Pro 4 SE light

Pasul 3. Dupa ce descarcarea fisierului s-a incheiat, deschide acest fisier si apasa butonul Run pentru a continua procesul de instalare:

 Devirusare PC cu RemoveIT Pro 4 SE light

Pasul 4. Primesti un mesaj in care esti notificat despre faptul ca programul antivirus gratuit RemoveIT Pro 4 SE light se va instala pe calculatorul tau. Inchide aplicatiile care mai ruleaza pentru ca instalarea sa decurga la parametri normali si apasa butonul Next:

 Devirusare PC cu RemoveIT Pro 4 SE light

Pasul 5. Programul antivirus gratuit RemoveIT Pro 4 SE light se va instala predefinit pe partitia pe care ai si sistemul de operare. Daca vrei sa schimbi locul de instalare, apasa butonul Browse. Actioneaza apoi butonul Next pentru a merge mai departe:

Devirusare PC cu RemoveIT Pro 4 SE light

Pasul 6. Alege grupul de programe in care va fi instalat programul antivirus gratuit RemoveIT Pro 4 SE light si apoi apasa butonul Next:

Devirusare PC cu RemoveIT Pro 4 SE light

Pasul 7. Procesul de instalare a programului antivirus gratuit RemoveIT Pro 4 SE light va incepe, apasa butonul Next daca esti de acord:

Devirusare PC cu RemoveIT Pro 4 SE light

Pasul 8. Programul antivirus gratuit RemoveIT Pro 4 SE light este complet instalat. Apasa butonul Finish pentru a finaliza procesul si pentru a putea folosi programul:

Devirusare PC cu RemoveIT Pro 4 SE light

Pasul 9. La prima deschidere a programului RemoveIT Pro 4 SE light primesti un mesaj de avertizare. Este vorba despre un program gratuit pentru uz personal. Apasa butonul Continue to use this free version pentru a incepe sa folosesti RemoveIT Pro 4 SE light pe calculatorul tau:

Devirusare PC cu RemoveIT Pro 4 SE light

Pasul 10. Pentru scana calculatorul tau cu RemoveIT Pro 4 SE light si a vedea daca exista amenintari in sistem, apasa butonul Scan for viruses si asteapta ca programul sa finalizeze scanarea. Pentru inceput, se va realiza o scanare rapida:

Nota: Inainte de scanarea cu RemoveIT Pro 4 SE, antivirusul deja instalat pe calculatorul de test nu a semnalat prezenta niciunui virus.

Devirusare PC cu RemoveIT Pro 4 SE light

Pasul 11. Dupa ce scanarea calculatorului cu RemoveIT Pro 4 SE light s-a incheiat, vei vedea o lista cu virusii gasiti. In acest exemplu, au fost gasiti 9 virusi periculosi! RemoveIT Pro 4 SE light iti recomanda scanarea in profunzime a integului sistem pentru a vedea daca nu exista cumva virusi si pe celelalte partitii. Apasa butonul Yes:

Devirusare PC cu RemoveIT Pro 4 SE light

Pasul 12. Dupa ce scanarea in profunzime s-a incheiat, vei vedea si ce alte amenintari de tip virus mai exista in calculator. Apasa butonul OK:

Devirusare PC cu RemoveIT Pro 4 SE light

Pasul 13. Pentru a devirusa calculatorul cu RemoveIT Pro 4 SE light, este necesar sa apesi butonul Fix:

Devirusare PC cu RemoveIT Pro 4 SE light

Pasul 14. In varianta gratuita, RemoveIT Pro 4 SE light elimina doar o parte dintre virusii din calculator. Dupa cum se poate observa din imagine, RemoveIT Pro 4 SE light a eliminat 6 virusi. Pentru a beneficia de protectie si devirusare totala, este necesar sa alegi varianta platibila a programului:

Devirusare PC cu RemoveIT Pro 4 SE light

Felicitari, ai reusit sa instalezi RemoveIT Pro 4 SE light pe calculatorul tau si sa elimini virusii care blocau sau perturbau functionarea normala a acestuia! RemoveIT Pro 4 SE light este o solutie eficienta atunci cand observi ca PC-ul nu functiotneaza corect si vrei sa vezi ce amenintari sunt in sistem. Desi nu elimina toti virusii in varianta gratuita, poate contitui un semnal de alarma ca programul antivirus pe care il folosesti nu este foarte eficient.

Nota: Acest tutorial a fost realizat cu ajutorul unui calculator care foloseste sistemul de operare Windows XP si browserul Google Chrome. Daca folosesti un alt sistem si/sau browser, anumiti pasi pot diferi usor, insa raman valabili.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: