Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Devirusare USB fara virusi cu Bitdefender USB Immunizer
USB fara virusi cu Bitdefender USB Immunizer 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

USB fara virusi cu Bitdefender USB Immunizer

Acest tutorial prezinta pas cu pas instalarea si utilizarea programului de protectie anti-virus si anti-malware Bitdefender USB Immunizer. Acest program este util celor ce doresc sa fie protejati impotriva virusilor si elementelor malware ce pot infecta automat calculatorul prin intermediul dispozitivelor USB conectate. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un calculator bazat pe sistemul de operare Windows 8 Release Preview si ultima versiune a programului gratuit Bitdefender USB Immunizer.

Bitdefender USB Immunizer reprezinta un mic program ce are rolul de a proteja calculatoarele impotriva infectiilor cu diferiti virusi si elemente malware ce sunt lansate automat prin intermediul executabilelor de tip auto-run, direct de pe stick-urile USB sau cardurile de memorie SD. Astfel, Bitdefender USB Immunizer imunizeaza, in mod automat sau manual, orice stick USB sau card SD conectat la calculatorul tau, stopand astfel posibilele infectii. Programul gratuit Bitdefender USB Immunizer este foarte usor de instalat si utilizat, iar interfata este aerisita si prietenoasa.

Concret, cu ajutorul acestui tutorial vom invata cum sa instalam si sa utilizam cu succes programul gratuit Bitdefender USB Immunizer, in vederea protejarii calculatorului personal impotriva virusilor si a elementelor malware, prin simpla imunizare a stick-urilor USB si a cardurilor SD. Citeste cu atentie pasii urmatori:

Pasul 1. Acceseaza pagina oficiala de download a programului gratuit Bitdefender USB Immunizer la adresa: http://labs.bitdefender.com/projects/usb-immunizer/overview/ si actioneaza butonul DOWNLOAD:

USB fara virusi cu Bitdefender USB Immunizer

Pasul 2. Vei observa aparitia managerului de descarcare in partea inferioara a paginii. Apasa comanda din dreapta butonului Save, pentru a afisa toate modalitatile de descarcare si rulare a procesului de instalare al programului gratuit Bitdefender USB Immunizer in calculatorul tau:

USB fara virusi cu Bitdefender USB Immunizer

Pasul 3. Din cadrul meniului de tip cascada, apasa comanda Save as:

USB fara virusi cu Bitdefender USB Immunizer

Pasul 4. Salveaza executabilul programului USB Immunizer pe desktop-ul calculatorului tau pentru a putea fi accesat cu usurinta, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos:

USB fara virusi cu Bitdefender USB Immunizer 

Pasul 5. Deschide pentru prima data programul USB Immunizer, salvat pe desktop-ul tau, printr-un simplu dublu-click pe acesta:

USB fara virusi cu Bitdefender USB Immunizer

Pasul 6. Vei fi instiintat cu privire la termenii licentei de utilizare ai programului de imunizare a stick-urilor USB si a cardurilor SD oferit de catre compania Bitdefender. Accepta termenii si continua prin apasarea butonului Accept:

USB fara virusi cu Bitdefender USB Immunizer

Pasul 7. Aceasta este interfata principala a programului gratuit Bitdefender USB Immunizer ce iti va proteja calculatorul impotriva virusilor de pe stick-urile USB sau cardurile de memorie SD. Avanseaza catre setarile programului prin actionarea butonului Setari, evidentiat in imaginea de mai jos:

USB fara virusi cu Bitdefender USB Immunizer

Pasul 8. Din cadrul acestui meniu putem activa, printr-un click, imunizarea automata a tuturor dispozitivelor USB conectate. Pentru a continua exemplul de imunizare manuala a dispozitivelor USB conectate, am lasat dezactivata aceasta optiune. Conecteaza un stick USB sau card de memorie SD la calculatorul tau si revino la interfata principala a programului, apasand butonul X:

Nota: Recomandam setarea acestei optiuni pe modul ON pentru o mai buna protectie impotriva virusilor si a elementelor malware.

USB fara virusi cu Bitdefender USB Immunizer

Pasul 9. Asa cum am mentionat la pasul anterior, optiunea de imunizare automata a tuturor dispozitivelor USB conectate a fost dezactivata intentionat pentru a putea executa o imunizare manuala. Icoanele rosii prezente in imaginea de mai jos semnifica detectarea unor dispozitive USB asupra carora procesul de imunizare impotriva virusilor nu a fost executat. Click pe icoana rosie a stick-ului tau USB pentru a porni procesul de imunizare prin intermediul Bitdefender USB Immunizer:

USB fara virusi cu Bitdefender USB Immunizer

Pasul 10. In acest moment, stick-ul USB a fost imunizat, iar icoana si-a schimbat culoarea din rosu in verde. Calculatorul tau este acum protejat impotriva infectiilor cu diferiti virusi si elemente malware ce pot fi lansate automat prin intermediul executabilelor de tip auto-run, direct de pe stick-urile USB sau cardurile de memorie SD:

USB fara virusi cu Bitdefender USB Immunizer

Acestia au fost toti pasii necesari instalarii si utilizarii cu succes a programul gratuit Bitdefender USB Immunizer, in vederea protejarii calculatorului personal impotriva virusilor si a elementelor malware, prin simpla imunizare a dispozitivelor USB conectate.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 8 Release Preview si Internet Explorer 10. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alt browser, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: