Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Devirusare Devirusare cu Immunos light
Devirusare cu Immunos light 5.0 out of 5 based on 3 votes.
( 3 Votes )

Turorialul de mai jos are rolul de a ilustra pasii necesari descarcarii, instalarii si utilizarii programului gratuit antivirus Immunos light pe calculatorul tau. Exemplul a fost creat cu ajutorul unui calculator care foloseste sistemul de oeprare Windows 7, insa este valabil in aceleasi conditii si pentru alte sisteme de operare.

Immunos light este un program antivirus gratuit, care ofera protectie calculatorului tau folosind foarte putine resurse pentru a rula la parametri optimi. Programul are o interfata simpla si este foarte usor de folosit de orice utilizator, chiar si de cei mai neexperimentati. Programul detecteaza rapid orice tipuri de fisiere malware si nu numai, indeparteaza fisierele de internet temporare de care nu mai ai nevoie si ruleaza discret in background folosind zona de notificare (system tray).

Pentru a descarca, instala si utiliza programul gratuit antivirus Immunos light pe calculatorul tau, este nenecesar sa urmezi o serie de pasi simpli. Urmeaza cu atentie pasii de mai jos:

Pausl 1. Folosind un browser de internet, acceseaza site-ul http://www.immunos.net/ si apasa butonul Download:

Devirusare cu Immunos light

Pasul 2. Vei fi redirectionat catre pagina de Download a programului Immunos light. Apasa butonul Downlod Immunos:

Devirusare cu Immunos light

Pasul 3. Pe ecranul calculatorului tau va aparea un mesaj in care esti intrebat daca vrei sa rulezi direct fisierul executabil al programului Immunos light dupa descarcare sau vrei sa il salvezi. In exemplul de aici am ales varianta Run:

Devirusare cu Immunos light

Pasul 4. Se va deschide asistentul de instalare al programului Immunos light, care te va ghida pe parcursul intregului proces. Apasa butonul Next pentru a continua:

Devirusare cu Immunos light

Pasul 5. Pentru a putea folosi programul gratuit antivirus Immunos light pe calculatorul tau, este necesar sa fii de acord cu termenii si conditiile de instalare. Apasa butonul I Agree pentru a trece la pasul urmator:

Devirusare cu Immunos light

Pasul 6. Programul Immunos light se va instala predefinit pe partitia pe care ai sistemul de operare. Daca vrei sa schimbi aceasta locatie, apasa butonul Browse. Apasa butonul Install pentru a instala propriu-zis programul antivirus Immunos light pe calculatorul tau:

Devirusare cu Immunos light

Pasul 7. Programul gratuit Immunos light este aproape instalat complet pe calculatorul tau. Bifeaza optiunea Run Immunos daca vrei ca acesta sa se deschida imediat dupa instalare si apoi apasa butonul Finish:

Devirusare cu Immunos light

Pasul 8. La prima deschidere a programului Immunos light, acesta isi va actualiza automat baza de date. Este un proces care poate dura, in functie de viteza conexiunii la internet:

Devirusare cu Immunos light

Pasul 9. Dupa ce baza de date a fost actualizata, apasa butonul Scan pentru a incepe scanarea calculatorului tau cu programul antivirus gratuit Immunos light:

Devirusare cu Immunos light

Pasul 10. Alege partitia pe care vrei sa o scanezi cu Immunos light si asteapta ca acesta sa finalizeze analiza datelor de pe partitia selectata:

Devirusare cu Immunos light

Pasul 11. Dupa ce datele au fost analizate, vei primi pe ecran un raport al acestora. Daca exista fisiere infectate, care sunt acestea; daca exista fisiere cu erori si orice alte informatii care te ajuta sa observi daca PC-ul tau este infectat sau nu cu virusi:

Devirusare cu Immunos light

Pasul 12. Pentru a configura datele legate de actiunile pe care Immunos light le poate intreprinde in legatura cu fisierele infectate sau cu erori gasite, acceseaza meniul Config si alege de acolo optiunile care ti se par potrivite pentru a-ti pastra calculatorul securizat. In exemplul de aici am ales ca Immunos light sa nu stearga automat fisierele infectate, ci doar sa le arate, urmand ca utilizatorul sa alegea ce sa fie sters si ce nu, astfel incat  nu cumva vreun fisier important sa fie sters din greseala. De asemenea, am ales update in fiecare zi automat, pentru ca baza de date Immunos light sa fie mereu la zi:

Devirusare cu Immunos light

Acestia au fost pasii necesari descarcarii, instalarii si folosirii programului antivirus gratuit Immunos light pe calculatorul tau. De acum beneficiezi de protectie si securitate pentru PC-ul tau cu ajutorul unui program light, care nu consuma multe resurse si ruleaza in background fara interfera cu alte procese.

Nota: Tutorial realizat cu ajutorul unui calcualtor care foloseste sistemul de operare Windows 7 si browserul Internet Explorer 10. Daca utilizezi un alt sistem de operare si/sau browser, anumiti pasi pot sa difere intr-o anumita masura, insa ei raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: