Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Instalare si depanare Instalare Windows 7
Instalare Windows 7 4.0 out of 5 based on 4 votes.
( 4 Votes )

Microsoft Windows reprezinta cel mai utilizat sistem de operare la nivel mondial. Conceptul Windows s-a nascut in anul 1983, cand Microsoft a lansat pentru prima oara o interfata grafica utilizabila cu ajutorul sistemului de operare MS-DOS, sub numele de Windows. Mai tarziu, Windows a devenit insusi un sistem de operare, iar in anul 1990, Microsoft avea sa lanseze primul sistem de operare cu adevarat de succes, sub titulatura Windows 3.0. A urmat o ascensiune puternica, compania lansand pana in ziua de azi numeroase versiuni, atat pentru servere, cat si pentru userii traditionali, cum ar fi: Windows 3.11, Windows 95, WIndows 98, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista, Windows Server 2008 si altele.

Ultima aparitie a bine cunoscutului sistem de operare se intituleaza Windows 7. Windows 7 ofera o interfata grafica moderna si usor utilizabila, bazata pe sistem Aero imbunatatit, imprumutat de la Windows Vista. De asemenea, ca puncte forte ale Windows 7, putem aminti de optimizarea foarte buna, acesta reusind sa ruleze convenabil chiar si pe sistemele mai slabe si stabilitatea excelenta de care da dovada, un aspect care a dat batai de cap celor de la Microsoft in trecut.

Pentru a instala sistemul de operare Windows 7 la tine in calculator, trebuie sa urmaresti acesti pasi:

1. Daca ai instalat deja Windows Vista in calculatorul tau si vrei sa faci upgrade la Windows 7, deschide calculatorul pentru a rula sistemul de operare instalat in acest moment si introdu dvd-ul Windows 7 in unitatea optica pentru a porni procesul de upgrade.
2. Daca ai instalat deja Windows XP in calculatorul tau, se recomanda formatarea partitiei dupa care urmarea pasilor de mai jos, acestia fiind valabili si in acest caz. Upgrade-ul direct de la Windows Xp la Windows 7 nu este posibil.

Pasul 1. Asigura-te ca secventa de boot este setata pe CD/DVD-ROM din BIOS-ul calculatorului tau si introdu dvd-ul Windows 7 in unitatea optica. Asteapta ca procesul de instalare sa porneasca automat:

Instalare Windows 7

Pasul 2. Dupa ce fisierele necesare instalarii Windows 7 au fost incarcate, selecteaza la Time and currency format si Keyboard or input method setarea Romanian. Apasa butonul Next pentru a continua:

Instalare Windows 7

Pasul 3. Apasa butonul Install now pentru a porni instalarea sistemului de operare Windows 7 in calculator:

Instalare Windows 7

Pasul 4. Asteapta ca procesul sa porneasca:

Instalare Windows 7

Pasul 5. In urmatoarea etapa se regasesc conditiile si termenii de utilizare ai Windows 7. Dupa ce ai luat la cunostinta, selecteaza casuta I accept the license terms, dupa care apasa butonul Next:

Instalare Windows 7

Pasul 6. Selecteaza partitia din calculator pe care vrei sa instalezi Windows 7, dupa care actioneaza butonul Next:

Instalare Windows 7

Pasul 7. Asteapta ca procesul de instalare al Windows 7 sa se incheie:

ATENTIE! Acest proces poate dura mai mult sau mai putin, in functie de rapiditatea sistemului pe care este instalat.

Instalare Windows 7

Pasul 8. Dupa incheierea procesului de instalare in calculator, sistemul tau se va restarta automat:

Instalare Windows 7

Pasul 9. Microsoft Windows 7 va porni pentru prima data:

Instalare Windows 7

Pasul 10. Urmeaza etapele de setare a sistemului de operare. Introdu un nume de utilizator si un nume al computerului, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos. Apasa butonul Next pentru a continua:

Instalare Windows 7

Pasul 11. Ti se va cere sa inserezi o parola pentru user (nu este obligatoriu). Actioneaza butonul Next pentru a continua:

Instalare Windows 7

Pasul 12. Introdu codul unic al copiei tale de Windows 7, dupa care actioneaza butonul Next:

Instalare Windows 7

Pasul 13. In functie de preferinte, selecteaza modul in care doresti ca Windows 7 sa fie protejat si imbunatatit cu ajutorul update-urilor. Recomand selectarea optiunii Use recommended settings:

Instalare Windows 7

Pasul 14. Seteaza data si ceasul sistemului de operare Windows 7, in functie de locatia ta, dupa care apasa butonul Next:

Instalare Windows 7

Pasul 15. Seteaza cu un click tipul conexiunii de care beneficiezi. Pentru exemplu, eu voi selecta optiunea Home Network:

Instalare Windows 7

Pasul 16. In cazul in care calculatorul tau este racordat la o retea de tip Home Network, Windows 7 iti va cere sa introduci informatii despre apartenenta ta la homegroup-ul acesteia. Selecteaza directoarele pe care doresti sa le imparti cu restul retelei si introdu parola homegroup-ului pentru a adera, dupa care apasa butonul Next:

ATENTIE! In cazul in care nu doresti aderarea la un homegroup, poti sarii peste acest pas, apasand butonul Skip:

Instalare Windows 7

Pasul 17. Windows 7 va efectua automat ultimele setari necesare rularii:

Instalare Windows 7

Pasul 18. In mod automat, Windows 7 va porni si va fi gata de utilizare si customizare:

Instalare Windows 7

Felicitari! Urmand acesti pasi simpli ai instalat Windows 7 in calculatorul tau. Spor la treaba!

NOTA: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul unei masini virtuale. In cazul in care instalezi sau faci upgrade la Windows 7 direct din sistemul tau de operare actual, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii privind manipularea instalarii propri-zise a Windows 7 raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: