Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Instalare si depanare Crearea unui stick USB pentru instalare Windows 7
Crearea unui stick USB pentru instalare Windows 7 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Microsoft Windows reprezinta cel mai utilizat sistem de operare la nivel mondial. Conceptul Windows s-a nascut in anul 1983, cand Microsoft a lansat pentru prima oara o interfata grafica utilizabila cu ajutorul sistemului de operare MS-DOS, sub numele de Windows. Mai tarziu, Windows a devenit insusi un sistem de operare, iar in anul 1990, Microsoft avea sa lanseze primul sistem de operare cu adevarat de succes, sub titulatura Windows 3.0. A urmat o ascensiune puternica, compania lansand pana in ziua de azi numeroase versiuni, atat pentru servere, cat si pentru userii traditionali, cum ar fi: Windows 3.11, Windows 95, Windows 98, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista, Windows Server 2008 si altele.

Ultima aparitie a bine cunoscutului sistem de operare se intituleaza Windows 7. Windows 7 ofera o interfata grafica moderna si usor utilizabila, bazata pe sistem Aero imbunatatit, imprumutat de la Windows Vista. De asemenea, ca puncte forte ale Windows 7, putem aminti de optimizarea foarte buna, acesta reusind sa ruleze convenabil chiar si pe sistemele mai slabe si stabilitatea excelenta de care da dovada, un aspect care a dat batai de cap celor de la Microsoft in trecut.

Windows 7 poate fi instalat cu usurinta pe calculatorul tau si cu ajutorul unui stick USB.

Pentru a pregati un stick USB in vederea instalarii sistemului de operare Windows 7 cu ajutorul acestuia, trebuie sa urmaresti acesti pasi:

FOARTE IMPORTANT! Inainte de a incepe, asigura-te ca stick-ul USB are o capacitate de minim 4GB. De asemenea, introdu in unitatea optica copia ta de Windows 7 si stick-ul intr-un port USB.

Pasul 1. Apasa butonul Start din bara Windows-ului, introdu in campul Search comanda cmd, dupa care apasa combinatia de butoane Ctrl + Shift + Enter pentru a deschide Command Prompt-ul cu drepturi de administrator:

Crearea unui stick USB pentru instalare Windows 7

Pasul 2. Urmeaza pregatirea stick-ului USB, pentru care sunt necesare urmatoarele comenzi (dupa scrierea fiecarei comenzi, apasa butonul Enter):

DISKPART

LIST DISK

SELECT DISK 2 (unde 2 este cifra de identificare al stick-ului tau USB)

CLEAN

CREATE PARTITION PRIMARY

SELECT PARTITION 1

ACTIVE

FORMAT FS=NTFS (asteapta ca procesul de formatare al stick-ului USB sa se incheie cu succes)

Dupa introducerea comenzilor, apasa combinatia de butoane Ctrl + C:

Crearea unui stick USB pentru instalare Windows 7

Pasul 3. Executa aceste comenzi, in ordinea sugerata in poza de mai jos:

I. F: (unde F este litera aferenta unitatii tale optice. Poti verifica care este aceasta din meniul My Computer)

II. cd Boot

III. BOOTSECT.EXE /NT60 J: (unde J este litera aferenta stick-ului USB. Poti verifica care este aceasta din meniul My Computer)

Daca ai introdus corect comenzile, vei observa mesajul Bootcode was successfully updated on all targeted volumes. , asa cum se vedea si in imaginea de mai jos, apoi poti inchide fereastra Command Prompt:

Crearea unui stick USB pentru instalare Windows 7

Pasul 4. Acceseaza unitatea optica, cat si stick-ul USB. Selecteaza toate fisierele ce se gasesc in copia ta de Windows 7, utilizeaza functia Copy (click dreapta - Copy), dupa care acceseaza functia Paste (click dreapta - Paste) in fereastra stick-ului USB, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos. Astfel, toate fisierele necesare instalarii Windows 7 vor fi copiate pe stick-ul USB:

Crearea unui stick USB pentru instalare Windows 7

Pasul 5. Asteapta ca procesul de copiere sa se incheie cu succes:

ATENTIE! Acest proces poate fi de durata.

Crearea unui stick USB pentru instalare Windows 7

Pasul 6. In acest moment, toate fisierele necesare instalarii Windows 7 de pe stick-ul USB au fost copiate si sunt gata de folosinta:

ATENTIE! Inainte de a instala sistemul de operare Windows 7 de pe stick-ul USB, asigura-te ca ai setat in BIOS-ul calculatorului tau secventa primara de boot pe stick-ul USB!

Crearea unui stick USB pentru instalare Windows 7

Felicitari! Acestia au fost toti pasii necesari crearii unui stick USB bootabil cu ajutorul caruia sa instalezi sistemul de operare Windows 7 pe calculatorul tau. Spor la treaba!

NOTA: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 7. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: