Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Instalare si depanare Download si instalare Windows 8 Developer Preview
Download si instalare Windows 8 Developer Preview 5.0 out of 5 based on 3 votes.
( 3 Votes )

Microsoft Windows reprezinta cel mai utilizat sistem de operare la nivel mondial. Conceptul Windows s-a nascut in anul 1983, cand Microsoft a lansat pentru prima oara o interfata grafica utilizabila cu ajutorul sistemului de operare MS-DOS, sub numele de Windows. Mai tarziu, Windows a devenit insusi un sistem de operare, iar in anul 1990, Microsoft avea sa lanseze primul sistem de operare cu adevarat de succes, sub titulatura Windows 3.0. A urmat o ascensiune puternica, compania lansand pana in ziua de azi numeroase versiuni, atat pentru servere, cat si pentru userii traditionali, cum ar fi: Windows 3.11, Windows 95, WIndows 98, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista, Windows Server 2008 si altele.

De curand, Microsoft a pus la indemana publicului larg o versiune timpurie a sistemului de operare Windows 8, ce se doreste a fi lansat pana la finele acestui an. Sub numele complet de Windows 8 Developer Preview, aceasta versiune pre-beta este in principal destinata dezvoltatorilor de software. Cu toate acestea, Windows 8 Developer Preview poate fi instalat pe orice sistem si incercat de catre orice utilizator curios sa experimenteze.

Pentru a instala sistemul de operare Windows 8 Developer Preview la tine in calculator, trebuie sa urmaresti acesti pasi:

Pasul 1. Acceseaza link-ul oficial de download Windows 8 Developer Preview la adresa Windows 8 Developer Preview 32bit (daca doresti sa descarci versiunea pe 64 de biti, acceseaza acest link: Windows 8 Developer Preview 64bit). In cadrul managerului de descarcare, apasa sageata butonului Save, dupa care Save As:

Download si instalare Windows 8 Dev Preview

Pasul 2. Selecteaza locatia unde doresti ca imaginea WindowsDeveloperPreview-32bit-English.iso sa fie salvata, dupa care apasa butonul Save si asteapta ca fisierul sa se descarce cu succes. Dupa ce acest proces s-a incheiat, va trebui sa inscriptionezi pe un disc de tip DVD imaginea WindowsDeveloperPreview-32bit-English.iso, pentru a crea o copie bootabila de Windows 8 Developer Preview. Pentru a inscriptiona un disc de tip DVD, urmareste acest tutorial: Scrie discuri DVD si Bluray cu programul 7Burn.

O alta posibilitate de a instala Windows 8 Developer Preview in calculatorul tau, este prin intermediul dezarhivarii imaginii WindowsDeveloperPreview-32bit-English.iso cu ajutorul unui manager de arhive (recomand managerul de arhive gratuit 7-Zip: Download si instalare 7-Zip gratis) si copierea tuturor fisierelor pe un stick USB, asa cum este explicat aici: Crearea unui stick USB pentru instalare Windows 7.

Download si instalare Windows 8 Dev Preview

Pasul 3. Dupa ce ai creat DVD-ul / stick-ul bootabil cu Windows 8 Developer Preview, aplica un restart calculatorului tau si la secventa de boot procesul de instalare al Windows 8 Developer Preview va porni automat:

ATENTIE! 1. Asigura-te ca secventa de boot este setata pe CD/DVD-ROM sau USB din BIOS-ul calculatorului tau si introdu dvd-ul / stick-ul Windows 8 Developer Preview in unitatea optica / portul USB.

2. Daca ai instalat deja Windows Vista / Windows 7 in calculatorul tau si vrei sa faci upgrade la Windows 8 Developer Preview, deschide calculatorul pentru a rula sistemul de operare instalat in acest moment si introdu dvd-ul / stick-ul Windows 8 Developer Preview in unitatea optica / portul USB pentru a porni procesul de upgrade.

3. Daca ai instalat deja Windows XP in calculatorul tau, se recomanda formatarea partitiei dupa care urmarea pasilor de mai jos, acestia fiind valabili si in acest caz. Upgrade-ul direct de la Windows XP la Windows 8 Developer Preview nu este posibil.

Download si instalare Windows 8 Dev Preview

Pasul 4. Dupa ce fisierele necesare instalarii Windows 8 Developer Preview au fost incarcate, selecteaza la Time and currency format si Keyboard or input method setarea Romanian. Apasa butonul Next pentru a continua:

Download si instalare Windows 8 Dev Preview

Pasul 5. Apasa butonul Install now pentru a porni instalarea sistemului de operare Windows 8 Developer Preview in calculator:

Download si instalare Windows 8 Dev Preview

Pasul 6. Asteapta ca procesul sa porneasca:

Download si instalare Windows 8 Dev Preview

Pasul 7. In urmatoarea etapa se regasesc conditiile si termenii de utilizare ai Windows 8 Developer Preview. Dupa ce ai luat la cunostinta, selecteaza casuta I accept the license terms, dupa care apasa butonul Next:

Download si instalare Windows 8 Dev Preview

Pasul 8. In functie de preferinte, selecteaza modalitatea de instalare Upgrade sau Custom a Windows 8 Developer Preview. Pentru exemplu, am ales optiunea Custom:

Download si instalare Windows 8 Dev Preview

Pasul 9.Selecteaza partitia din calculator pe care vrei sa instalezi Windows 8 Developer Preview, dupa care actioneaza butonul Next:

Download si instalare Windows 8 Dev Preview

Pasul 10.Asteapta ca procesul de instalare al Windows 8 Developer Preview sa se incheie:

ATENTIE! Acest proces poate dura mai mult sau mai putin, in functie de rapiditatea sistemului pe care este instalat.

Download si instalare Windows 8 Dev Preview

Pasul 11. Dupa incheierea procesului de instalare in calculator, sistemul tau se va restarta automat, iar Windows 8 Developer Preview va porni pentru prima data:

Download si instalare Windows 8 Dev Preview

Pasul 12. Urmeaza etapele de setare a sistemului de operare. Introdu un nume de utilizator si apasa butonul Next pentru a continua:

Download si instalare Windows 8 Dev Preview

Pasul 13. In functie de preferinte si nevoi, selecteaza una din optiunile Use express settings sau Customize. Pentru exemplu, am selectat optiunea Use express settings, deoarece indeplineste nevoile celei mai mari parti dintre utilizatori:

Download si instalare Windows 8 Dev Preview

Pasul 14. Windows 8 Developer Preview ofera oportunitatea de a introduce o adresa de email in vederea realizarii unui Windows Live ID pentru sincronizarea datelor browser-ului tau cu toate calculatoarele pe care le folosesti, astfel aducand un mare plus la capitolul functionalitate. Introdu in campul email address adresa de email dorita, dupa care apasa butonul Next. In cazul in care nu doresti ca aceasta optiune sa fie activa, selecteaza Don't want to log on with a Windows Live ID? (pentru exemplu, a fost selectata optiunea Don't want to log on with a Windows Live ID?):

Download si instalare Windows 8 Dev Preview

Pasul 15. In continuarea pasului de mai sus, selecteaza optiunea Local Account daca nu doresti ca datele browser-ului tau sa fie sincronizate online prin intermediul Windows Live ID:

Download si instalare Windows 8 Dev Preview

Pasul 16. Asa cum se poate observa in imaginea de mai jos, completeaza campurile aferente pentru a crea un cont de utilizator, apoi apasa butonul Next:

Download si instalare Windows 8 Dev Preview

Pasul 17. Asteapta ca Windows 8 Developer Preview sa efectueze ultimele setari necesare rularii:

Download si instalare Windows 8 Dev Preview

Pasul 18. In mod automat, Windows 8 Developer Preview va porni si va fi gata de utilizare si customizare:

Download si instalare Windows 8 Dev Preview

Felicitari! Urmand acesti pasi ai instalat Windows 8 Developer Preview in calculatorul tau. Spor la treaba!

NOTA: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul unei masini virtuale. In cazul in care instalezi sau faci upgrade la Windows 8 Developer Preview direct din sistemul tau de operare actual, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii privind manipularea instalarii propri-zise a Windows 7 raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: