Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Instalare si depanare Inregistrarea erorilor cu Problem Steps Recorder

 

Aceasta procedura iti arata cum sa folosesti programul numit "Problem Steps Recorder" pe calculatoarele cu Microsoft Windows 7 pentru a inregistra pasii pe care ii urmezi in incercarea de a rezolva o problema la calculatorul tau.

Programul "Problem Steps Recorder" inregistreaza toate operatiunile desfasurate pe calculatorul tau (ce butoane apesi, ce optiuni alegi, ce erori iti sunt afisate) si este foarte util atunci cand doresti sa arati unui prieten sau unui specialist aceasta succesiune de operatiuni pentru a obtine ajutor.

In urma inregistrarii pasilor urmati programul va salva o arhiva pe care o poti trimite oricui doresti.

Pentru a inregistra etapele parcurse pe calculatorul tau urmeaza pasii de mai jos:

Pasul 1.   Apasa cu butonul stang al mouse-ului pe butonul de Start.

Problem Steps Recorder in Windows 7

Pasul 2.   In casuta de cautare scrie " psr ".

Problem Steps Recorder in Windows 7

Pasul 3.   Apasa cu butonul drept al mouse-ului pe " psr.exe " dupa care alege optiunea " Run as administrator ".

Problem Steps Recorder in Windows 7

Pasul 4.   In fereastra "User Account Control" verifica parametrii "Program Name" care trebuie sa aiba valoarea "Problem Steps Recorder" si "Verified Publisher" care trebuie sa fie "Microsoft Windows". Daca toate sunt in regula apasa butonul Yes sau introdu parola contului de administrator si apoi apasa butonul Yes (dupa caz).

Pasul 5.   Acum se va deschide programul si esti gata sa incepi reproducerea pasilor problemei aparute pe calculatorul tau. In momentul care esti gata sa incepi apasa pe butonul " Start Record ".

Problem Steps Recorder in Windows 7

Pasul 6.   Apoi urmeaza pasii care duc catre problema pe care vrei sa o rezolvi. Programul "Problem Steps Recorder" va inregistra toate combinatiile de taste apasate si toate miscarile facute cu mouse-ul tau pe calculator. La etapele unde vrei sa adaugi o explicatie poti folosi optiunea "Add Comment" prezenta pe bara programului "Problem Steps Recorder".

Pasul 7.   In momentul in care ai terminat de inregistrat (cand iti apare o eroare sau dupa ce inchizi programul care functioneaza%MINIFYHTML83a95e905080b588878534ac0c2e8a936%eronat) apasa butonul " Stop Record ".

Problem Steps Recorder in Windows 7

Pasul 8.   Iti va aparea o fereastra cu optiuni pentru salvarea fisierului ce contine pasii inregistrati pe calculatorul tau. La sectiunea " File name " va trebui sa alegi un nume pentru fisierul salvat, in partea din stanga a ferestrei alege locatia "Desktop" dupa care apasa butonul " Save ".

Problem Steps Recorder in Windows 7

Pasul 9.   Acum vei gasi arhiva salvata pe spatiul de lucru (Desktop) al calculatorului tau cu numele pe care l-ai ales la pasul anterior.

Problem Steps Recorder in Windows 7

Acum poti trimite aceasta arhiva oricui; ea poate fi vizualizata pe orice calculator folosind Internet Explorer. Persoana care primeste arhiva poate vedea toate operatiunile inregistrate pe calculatorul tau si iti poate propune alegerea altor optiuni sau iti poate explica ce inseamna erorile pe care le primesti. In acest fel poti colabora cu prieteni sau cu un specialist in service calculatoare pentru depanarea erorilor aparute pe calculatorul tau.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: