Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Instalare si depanare Oracle VM VirtualBox - descarcare si instalare

Oracle VM VirtualBox - descarcare si instalare

Acest tutorial are rolul de a prezenta pasii descarcarii si instalarii programului gratuit Oracle VM VirtualBox in sistemul de operare Windows. Oracle VM VirtualBox este necesar utilizatorilor ce doresc sa lanseze una sau mai multe masini virtuale pe calculatorul personal. Masinile virtuale permit instalarea diferitelor sisteme de operare ce pot fi accesate direct dintr-o fereastra a sistemului de operare instalat si utilizat in mod normal. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un calculator cu sistemul  de operare Windows 8 Release Preview si ultima versiune a programului gratuit Oracle VM VirtualBox.

Oracle VM VirtualBox reprezinta unul dintre cele mai cunoscute programe creatoare de masini virtuale, dedicate sistemelor de operare Windows. Programul gratuit VirtualBox este capabil sa genereze masini virtuale ale celor mai cunoscute sisteme de operare, cum ar fi Windows, Linux, Solaris, Mac OS X, BSD, dar si Android. De mentionat este faptul ca sistemele de operare din cadrul masinilor virtuale generate de VirtualBox sunt complet functionale, avand suport USB si conexiune la Internet. De asemenea, cel mai important proces din cadrul generararii unei masini virtuale il reprezinta instalarea propriu-zisa a sistemului de operare dorit prin interfata programului VirtualBox, acest proces necesitand o imagine (.iso) a sistemului de operare sau CD/DVD-ul acestuia.

Concret, acest tutorial ne invata cum si de unde sa descarcam programul gratuit Oracle VM VirtualBox si cum sa-l instalam in cadrul calculatorului personal ce ruleaza un sistem de operare Windows. Citeste cu atentie pasii urmatori:

Pasul 1. Acceseaza adresa https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads si apasa link-ul x86/amd64 aferent sistemelor de operare Windows, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos:

Oracle VM VirtualBox - descarcare si instalare

Pasul 2. Vei observa aparitia managerului de descarcare in partea inferioara a paginii. Apasa butonul Run pentru a descarca si rula automat procesul de instalare al programului gratuit Oracle VM VirtualBox in calculatorul tau:

Oracle VM VirtualBox - descarcare si instalare

Pasul 3. Pentru a continua procesul de instalare al programului gratuit Oracle VM VirtualBox, apasa butonul Next:

Oracle VM VirtualBox - descarcare si instalare

Pasul 4. Prin apasarea butonului Browse ai posibilitatea de a modifica destinatia programului in calculatorul tau (aceasta operatie nu este obligatorie; recomandam pastrarea setarii implicite). Continua prin actionarea butonului Next:

Oracle VM VirtualBox - descarcare si instalare

Pasul 5. Bifeaza/debifeaza, in functie de preferinte si nevoi, crearea scurtaturilor pe desktop-ul si in bara de start a sistemului tau de operare Windows, apoi click pe butonul Next: 

Oracle VM VirtualBox - descarcare si instalare

Pasul 6. Programul gratuit de creare masini virtuale VirtualBox te va instiinta cu privire la faptul ca vei fi deconectat de la Internet pentru o scurta perioada, in vederea instalarii si configurarii dispozitivului de retea proprietar ce va fi utilizat in stabilirea conexiunilor la Internet direct in masinile virtuale. Apasa butonul Yes pentru a avansa:

Oracle VM VirtualBox - descarcare si instalare

Pasul 7. Executa instalarea propriu-zisa a programului Oracle VM VirtualBox in calculatorul tau cu sistem de operare Windows, prin simpla apasare a butonului Install:

Oracle VM VirtualBox - descarcare si instalare

Pasul 8. Asteapta ca procesul de instalare in calculatorul tau al programului gratuit de creare masini virtuale VirtualBox sa se incheie cu succes:

Oracle VM VirtualBox - descarcare si instalare

Pasul 9. Sistemul de operare Windows iti va cere permisiunea de a instala cateva componente necesare functionarii optime a programului VirtualBox. Bifeaza optiunea Always trust software form "Oracle Corporation", apoi actioneaza butonul Install:

Oracle VM VirtualBox - descarcare si instalare

Pasul 10. In acest moment, programul gratuit Oracle VM VirtualBox este instalat complet in calculatorul tau cu sistem de operare Windows si este gata de utilizare. Click pe butonul Finish pentru a inchide fereastra procesului de instalare si pentru a porni programul VirtualBox:

Oracle VM VirtualBox - descarcare si instalare

Acestia au fost toti pasii necesari descarcarii si instalarii in calculatorul personal bazat pe sistemul de operare Windows a programului gratuit de generare masini virtuale Oracle VM VirtualBox. Acum poti crea rapid si simplu masinile virtuale dorite prin intermediul VirtualBox.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 8 Release Preview si Internet Explorer 10. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alt browser, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: