Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Instalare si depanare Crearea si accesarea unui restore point in Windows
Crearea si accesarea unui restore point in Windows 4.7 out of 5 based on 3 votes.
( 3 Votes )

Crearea si accesarea unui restore point in Windows 7 si 8

Acest tutorial prezinta fiecare pas pe care trebuie sa-l parcurgem pentru a crea si accesa un restore point in cadrul sistemelor de operare Windows 7 si 8, cu ajutorul functiei System Restore. Restore point-ul sau punctul de restaurare este util atunci cand apar probleme de functionare ale sistemului de operare Windows in urma instalarii unui program sau modificarii unor setari, iar restaurarea rapida a starii sistemului de operare de la o data anterioara este necesara. Accesarea punctului de restaurare se face prin intermediul System Restore (procesul de restaurare al sistemului), rezultand readucerea sistemului la starea si setarile din momentul crearii punctului de restaurare. Pentru realizarea acestui tutorial vom folosi un calculator bazat pe sistemul de operare Windows 8.

System Restore reprezinta o modalitate de backup si protectie integrata in sistemele de operare Windows ce creaza restore point-uri (puncte de restaurare) ale sistemului, la comanda sau programate, cu ajutorul carora putem reveni oricand la starea de sistem si setarile din momentul crearii restore point-ului, astfel avand posibilitatea de a repara diverse probleme de functionare sau configurare ale sistemului de operare Windows ce pot surveni din pricina anumitor softuri, in caz de manipulare defectuoasa etc. Procesul de restaurare al sistemului de operare Windows prin intermediul unui restore point se executa foarte simplu si rapid cu ajutorul functiei System Restore, la finele careia restartul calculatorului este necesar.

In continuare vom strabate fiecare pas necesar crearii la comanda a unui punct de restaurare si executarii procesului System Restore in cadrul sistemelor de operare Windows 7 si 8 Nu este necesar decat sa citesti cu atentie pasii urmatori:

Pasul 1. Click-dreapta pe icoana My Computer, aflata pe desktop-ul calculatorului tau cu Windows 7 sau 8, si acceseaza butonul Properties:

Atentie: System Restore pentru Windows 7 si 8 rezolva doar prin backup-ul si restaurarea setarilor si fisierelor de sistem, in cea mai mare parte, probleme induse de un soft sau un driver ce tin de buna functionare a sistemului de operare. Exista posibilitatea ca efectele restaurarii sistemului Windows prin intermediul System Restore sa nu fie intotdeauna cele scontate, dat fiind faptul ca nu reprezinta o modalitate de backup completa, ci doar partiala.

Crearea si accesarea unui restore point in Windows 7 si 8

Pasul 2. Avanseaza prin apasarea link-ului System protection:

Crearea si accesarea unui restore point in Windows 7 si 8

Pasul 3. Vom incepe cu un exemplu de creare a unui restore point la comanda. Crearea acestor puncte de restaurare este recomandata atunci cand esti pe cale sa aduci anumite modificari sistemului tau de operare, fiind astfel o masura de precautie ce te va ajuta sa-ti restaurezi calculatorul in cazul in care apar diverse probleme sau nu esti multumit de rezultatele actiunilor tale. Continua prin actionarea butonului Create:

Crearea si accesarea unui restore point in Windows 7 si 8

Pasul 4. Introdu, in functie de preferinte, denumirea punctului de restaurare, apoi apasa butonul Create:

Crearea si accesarea unui restore point in Windows 7 si 8

Pasul 5. Asteapta ca procesul de creare al unui restore point sa se incheie cu succes:

Crearea si accesarea unui restore point in Windows 7 si 8

Pasul 6. In acest moment, punctul de restaurare al sistemului tau de operare Windows 7 sau 8 a fost creat. Continua prin apasarea butonului Close:

Crearea si accesarea unui restore point in Windows 7 si 8

Pasul 7. Urmeaza exemplul utilizarii functiei System Restore, prin intermediul caruia vom executa procesul de restaurare al calculatorului ce ruleaza Windows 7 sau 8. Apasa butonul System Restore:

Crearea si accesarea unui restore point in Windows 7 si 8

Pasul 8. System Restore iti va aduce la cunostinta faptul ca procesul de restaurare poate rezolva probleme precum rularea lenta a calculatorului sau lipsa responsivitatii in anumite situatii, precum si faptul ca fisierele personale (documente, fotografii etc.) nu vor fi sterse in urma acestui proces. De asemenea, exista posibilitatea ca anumite programe si drivere instalate dupa crearea restore point-ului sa fie dezinstalate. Continua prin apasarea butonului Next:

Crearea si accesarea unui restore point in Windows 7 si 8

Pasul 9. Selecteaza din cadrul listei cu punctele de restaurare pe cel dorit, apoi avanseaza printr-un click pe butonul Next. Totodata, poti scana eventualele programe ce vor fi afectate in urma procesului de restaurare a calculatorului prin actionarea butonul Scan for affected programs (aceasta actiune nu este obligatorie):

Crearea si accesarea unui restore point in Windows 7 si 8

Pasul 10. Acesta este ultimul pas pe care trebuie sa-l parcurgi pentru a confirma si demara restaurarea sistemului tau de operare Windows 7 sau 8 cu ajutorul unui restore point creat anterior. Demareaza procesul de restaurare printr-un simplu click pe butonul Finish. Calculatorul tau se va restarta, iar la urmatoarea pornire acesta va avea starea si setarile din momentul crearii punctului de restaurare:

Crearea si accesarea unui restore point in Windows 7 si 8

Aceasta a fost prezentarea fiecarui pas necesar crearii la comanda a unui punct de restaurare si executarii procesului System Restore in cadrul sistemelor de operare Windows 7 si 8.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 8. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: