Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Instalare si depanare PortableApps - descarcare si instalare pe stick USB

PortableApps - descarcare si instalare pe stick USB

Acest tutorial are rolul de a ilustra fiecare pas necesar descarcarii si instalarii pe un stick USB a programului gratuit PortableApps. Programul PortableApps este o unealta foarte utila celor ce doresc sa aiba mereu la indemana suita de programe utilizate frecvent pe un suport portabil, cum ar fi un stick USB, hard-disk extern, cloud storage etc. Pentru realizarea acestui articol, vom folosi un calculator bazat pe sistemul de operare Microsoft Windows 8, ultima versiune a programului PortableApps si un stick USB.

PortableApps reprezinta o platforma software gratuita ce ofera utilizatorilor posibilitatea de a folosi suita de programe utilizate in mod frecvent, oriunde, oricand, pe orice calculator, doar cu ajutorul unui dispozitiv portabil de stocare a datelor, cum ar fi un flash drive USB, hdd extern, cloud storage etc. Toate aplicatiile si informatiile necesare rularii programelor instalate in PortableApps vor fi stocate pe dispozitivul portabil, nefiind necesara instalarea suplimentara a suportului pe calculatorul utilizat. De asemenea, platforma gratuita PortableApps include o lista cu aplicatii portabile populare cu functionalitate diversificata, sistem de backup al datelor, sistem de actualizare automata a programelor descarcate si instalate in cadrul PortableApps la ultima versiune valabila, precum si un sistem de management al aplicatiilor si datelor stocate pe dispozitivul portabil. PortableApps este foarte usor de folosit, beneficiind de o interfata intuitiva si prietenoasa ce include meniurile cu aplicatii valabile spre utilizare sau descarcare si instalare, documente si fisiere stocate, sistem de backup, precum si meniu cu optiuni/setari, alaturi de functia cautare. Functionalitatea platformei software PortableApps este imensa, deoarece prin intermediul ei iti poti stoca pe stick-ul USB intreaga suita de programe de pe calculatorul personal, in vederea utilizarii lor pe alte calculatoare, fara niciun fel de limitare.

Concret, acest tutorial ne invata cum sa descarcam si sa instalam pe stick-ul USB platforma software PortableApps, in vederea instalarii ulterioare a aplicatiilor portabile dorite. Nu este necesar decat sa citesti cu mare atentie pasii urmatori:

Pasul 1. Acceseaza pagina oficiala de download PortableApps la adresa http://portableapps.com/download si apasa butonul Download Now, asa cum se poate observa si in imaginea de mai jos:

PortableApps - descarcare si instalare pe stick USB

Pasul 2. Asteapta aproximativ cinci secunde pentru ca procesul de descarcare sa se initializeze, dupa care vei observa aparitia managerului de descarcare in partea inferioara a paginii. Apasa butonul Run pentru a descarca si rula automat procesul de instalare al programului gratuit PortableApps pe stick-ul tau USB:

 PortableApps - descarcare si instalare pe stick USB

Pasul 3. Selecteaza limba Romana din cadrul meniului de tip cascada, apoi actioneaza butonul Ok:

PortableApps - descarcare si instalare pe stick USB

Pasul 4. Pentru a continua procesul de instalare al platformei gratuite PortableApps, apasa butonul Inainte:

PortableApps - descarcare si instalare pe stick USB

Pasul 5. Citeste cu atentie acordul de licenta al platformei software gratuite PortableApps, dupa care apasa butonul De acord pentru a avansa la pasul urmator:

PortableApps - descarcare si instalare pe stick USB

Pasul 6. Urmeaza selectarea destinatiei de instalare a programului PortableApps. Introdu flash drive-ul USB in calculatorul tau si executa un click pe butonul Alege: 

PortableApps - descarcare si instalare pe stick USB

Pasul 7. Selecteaza din lista, cu un simplu click, stick-ul tau USB, apoi apasa butonul Ok:

PortableApps - descarcare si instalare pe stick USB

Pasul 8. Porneste instalarea propriu-zisa a platformei gratuite PortableApps pe dispozitivul tau portabil de stocare a datelor, actionand butonul Instaleaza:

PortableApps - descarcare si instalare pe stick USB

Pasul 9. Asteapta ca procesul de instalare al programului PortableApps pe flash drive-ul tau USB sa se incheie cu succes:

PortableApps - descarcare si instalare pe stick USB

Pasul 10. In acest moment, platforma software de descarcare si instalare a aplicatiilor portabile PortableApps a fost instalata cu succes pe dispozitivul tau portabil. Continua catre lansarea platformei PortableApps, apasand butonul Terminare:

PortableApps - descarcare si instalare pe stick USB

Aceasta a fost prezentarea descarcarii si instalarii pe stick-ul USB a platformei software gratuite PortableApps, in vederea instalarii ulterioare a aplicatiilor portabile dorite. Acum vei putea utiliza aplicatiile tale pe orice calculator, nefiind necesar decat stick-ul USB cu PortableApps instalat.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 8 si Internet Explorer 10. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alt browser, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: