Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Instalare si depanare Instalare OpenOffice Portable via PortableApps
Instalare OpenOffice Portable via PortableApps 5.0 out of 5 based on 2 votes.
( 2 Votes )

Descarcare si instalare OpenOffice Portable cu PortableApps

Acest tutorial are rolul de a ilustra fiecare pas necesar descarcarii si instalarii suitei office portabile OpenOffice Portable pe un stick USB, utilizand platforma software gratuita PortableApps. Platforma PortableApps este o unealta foarte utila celor ce doresc sa aiba mereu la indemana suita de programe utilizate frecvent pe un suport portabil, cum ar fi un stick USB, hard-disk extern, cloud storage etc. Pentru realizarea acestui articol, vom folosi un calculator bazat pe sistemul de operare Microsoft Windows 8, ultima versiune a programului PortableApps, ultima versiune a suitei OpenOffice Portable si un stick USB.

PortableApps reprezinta o platforma software gratuita ce ofera utilizatorilor posibilitatea de a folosi suita de programe utilizate in mod frecvent, oriunde, oricand, pe orice calculator, doar cu ajutorul unui dispozitiv portabil de stocare a datelor, cum ar fi un flash drive USB, hdd extern, cloud storage etc. Toate aplicatiile si informatiile necesare rularii programelor instalate in PortableApps vor fi stocate pe dispozitivul portabil, nefiind necesara instalarea suplimentara a suportului pe calculatorul utilizat. De asemenea, platforma gratuita PortableApps include o lista cu aplicatii portabile populare cu functionalitate diversificata, sistem de backup al datelor, sistem de actualizare automata a programelor descarcate si instalate in cadrul PortableApps la ultima versiune valabila, precum si un sistem de management al aplicatiilor si datelor stocate pe dispozitivul portabil. PortableApps este foarte usor de folosit, beneficiind de o interfata intuitiva si prietenoasa ce include meniurile cu aplicatii valabile spre utilizare sau descarcare si instalare, documente si fisiere stocate, sistem de backup, precum si meniu cu optiuni/setari, alaturi de functia cautare. Functionalitatea platformei software PortableApps este imensa, deoarece prin intermediul ei iti poti stoca pe stick-ul USB intreaga suita de programe de pe calculatorul personal, in vederea utilizarii lor pe alte calculatoare, fara niciun fel de limitare.

Pentru a exemplifica cat mai bine potentialul, functiile si modul de lucru al platformei PortableApps, in acest tutorial vom prezenta pasii exacti pe care trebuie sa-i parcurgem pentru a descarca si instala o aplicatie portabila, in cazul de fata fiind cunoscuta suita office gratuita OpenOffice Portable compatibila cu platforma PortableApps, direct pe un stick USB. Citeste cu mare atentie pasii urmatori:

Pasul 1. Introdu stick-ul USB in calculatorul tau si interfata platformei PortableApps va porni automat pe baza sistemului autorun. In cazul in care interfata PortableApps nu porneste automat, din diferite motive, va trebui sa o lansezi manual prin accesarea stick-ului USB din My Computer si dublu-click pe executabilul Start.exe, asa cum este evidentiat si in imaginea de mai jos: 

Nota: Citeste si tutorialul de descarcare si instalare al programului gratuit PortableApps, accesand acest link: PortableApps - descarcare si instalare pe stick USB.
Atentie: PortableApps necesita conexiune la Internet permanenta pentru a beneficia de functionalitate maxima. Descarcarea si instalarea aplicatiilor portabile, precum procesul de actualizare la ultimele versiuni ale aplicatiilor nu vor functiona fara o conexiune la Internet.

Descarcare si instalare OpenOffice Portable cu PortableApps

Pasul 2. La prima pornire a programului gratuit PortableApps, acesta va demara automat procesul de actualizare online a listei cu aplicatii portabile valabile spre descarcare si instalare. Asteapta ca acest proces sa se incheie cu succes:

Nota: Pentru a demara manual procesul de actualizare online a listei cu aplicatii portabile valabile spre descarcare si instalare, va trebui sa apesi succesiv butoanele Aplicatii > Obtine mai multe aplicatii > Dupa categorie, aflate in cadrul interfetei platformei PortableApps.

Descarcare si instalare OpenOffice Portable cu PortableApps

Pasul 3. PortableApps va afisa o lista bogata cu programe portabile valabile spre descarcare si instalare, triate in categorii si subcategorii. Navigheaza catre categoria Birou si bifeaza aplicatia OpenOffice.org Portable, apoi continua prin actionarea butonului Inainte:

Descarcare si instalare OpenOffice Portable cu PortableApps

Pasul 4. Asteapta ca descarcarea si instalarea programului gratuit OpenOffice Portable in cadrul platformei PortableApps, localizata pe stick-ul tau USB, sa se incheie cu succes:

Atentie: Procesele de descarcare si instalare ale unei aplicatii portabile prin intermediul PortableApps pe un stick USB pot fi de durata, aceasta variind in functie de viteza conexiunii la Internet si performantele stick-ului USB utilizat.

Descarcare si instalare OpenOffice Portable cu PortableApps

Pasul 5. La finalul proceselor de descarcare si instalare a aplicatiei portabile OpenOffice pe stick-ul USB, continua prin apasarea butonului Ok:

Descarcare si instalare OpenOffice Portable cu PortableApps 

Pasul 6. Interfata PortableApps poate fi accesata cu usurinta prin intermediul agentului aflat in cadrul barei de start a calculatorului tau. Asa cum se poate observa in imaginea de mai jos, aplica un singur click pe acesta pentru a deschide interfata platformei:

Descarcare si instalare OpenOffice Portable cu PortableApps

Pasul 7. Interfata programului gratuit PortableApps este alcatuita din doua parti, si anume lista cu aplicatiile portabile instalate si meniul cu functii si setari. Aplicatiile suitei portabile OpenOffice pot fi lansate cu multa usurinta si rapiditate, fiind nevoie doar de un click pentru executarea acestora. De asemenea, meniul cu actiuni destinate fiecarei aplicatii in parte (redenumire, favorizare, dezinstalare etc.) se acceseaza cu un simplu click-dreapta pe aplicatia dorita. Meniul cu functii si setari cuprinde butoanele catre directoarele fisierelor stocate pe stick-ul USB, in functie de tipul acestora (Documente, Muzica, Fotografii etc.), butonul functiei de backup Copie de siguranta, butonul sub-meniului Aplicatii, de unde poti instala noi aplicatii sau le poti actualiza la ultima versiune pe cele deja instalate, sub-meniul Optiuni, incluzand setarile generale ale platformei PortableApps, precum si butoanele functiilor de Cautare si Ajutor. Mai putem mentiona si butonul de ejectare rapida a dispozitivului portabil pentru a fi deconectat in siguranta de la calculator, alaturi de butonul de inchidere a programului, ambele regasindu-se in subsolul interfetei:

Atentie: Versiunile portabile ale programelor instalate in cadrul platformei PortableApps sunt versiuni special optimizate pentru portabilitate si beneficiaza de functionalitate completa.

Descarcare si instalare OpenOffice Portable cu PortableApps

Aceasta a fost prezentarea descarcarii si instalarii cunoscutei suite office gratuite OpenOffice Portable in cadrul platformei software PortableApps, direct pe un stick USB. Acum ai la dispozitie rapid si eficient serviciile suitei office OpenOffice oriunde te-ai afla, indiferent de calculatorul pe care-l folosesti, prin intermediul stick-ului tau USB si a platformei gratuite PortableApps.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 8 si PortableApps 11.2. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a programului PortableApps, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: