Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Instalare si depanare Skype portabil, instalare pe stick USB
Skype portabil, instalare pe stick USB 4.8 out of 5 based on 10 votes.
( 10 Votes )

Skype este in prezent cel mai popular program de comunicatii video si audio pentru utilizatorii de calculatoare din intreaga lume.

Folosirea variantei portabile a programului Skype iti permite sa rulezi versiunea ta personala de Skype pe orice calculator. Programul Skype portabil instalat pe un stick USB poate memora parola cu care te-ai autentificat astfel incat chiar daca uiti parola de la contul tau Skype te poti totusi autentifica automat folosind stick-ul tau USB cu Skype portabil chiar si de pe un nou calculator. De asemenea poti folosi programul tau Skype personal pe calculatoarele prietenilor, atunci cand esti in vacanta sau in vizita.

Un alt avantaj al versiunii portabile a programului Skype este faptul ca vine "impachetat" impreuna cu toate fisierele si componentele de care are nevoie - de aceea nu va folosi niciodata componente ale sistemului de operare Windows si nu va lasa urme pe calculatorul pe care ruleaza.

Pentru a instala Skype portabil ai nevoie de un stick USB si trebuie sa urmezi pasii de mai jos:

1. Introdu stick-ul USB pe care vrei sa instalezi Skype portabil intr-unul din porturile USB ale calculatorului sau laptop-ului tau. Daca este necesar formateaza-l sau sterge de pe el fisierele care nu iti sunt necesare astfel incat sa ai cel putin 25 - 30 Mb spatiu liber.

2. Deschide pagina oficiala de descarcare a programului Skype portabil aflata la adresa http://portableapps.com/apps/internet/skype_portable si apasa pe butonul Download 6.7.59.102:

skype-portabil-instalare-001

3. Apasa pe butonul RUN pentru a incepe direct instalarea programului Skype portabil pe calculatorul tau:

Instalare Skype portabil

4. Asteapta pornirea programului de instalare Skype portabil si apasa pe butonul OK:

Instalare Skype portabil

5. In fereastra initiala a programului de instalare Skype portabil apasa pe butonul Next:

Instalare Skype portabil

6. Citeste termenii si conditiile de utilizare si politica de confidentialitate a programului Skype si daca esti de acord cu ambele apasa butonul I Agree pentru a continua instalarea programului Skype portabil pe stick-ul tau USB:

Instalare Skype portabil

7. In fereastra urmatoare va trebui sa alegi locatia unde vei instala programul Skype portabil. Apasa butonul Browse:

Instalare Skype portabil

8. In fereastra suplimentara deruleaza locatiile de pe calculatorul tau si alege stick-ul USB pregatit anterior:

Instalare Skype portabil

9. Apoi apasa butonul OK pentru a selecta stick-ul USB conectat la calculatorul tau:

skype-portabil-instalare-008

10. Programul de instalare Skype portabil va crea automat un sub-folder numit "SkypePortable" imediat sub locatia aleasa de tine anterior - in acest caz direct pe stick-ul USB. In final apasa butonul Install pentru a incepe instalarea programului Skype portabil:

Instalare Skype portabil

11. Programul de instalare SKype portabil se va conecta la internet si va descarca cea mai recenta versiune a programului Skype. Acest proces are loc automat iar trecerea la pasul urmator se face tot automat la finalul descarcarii:

Instalare Skype portabil

12. Urmeaza apoi procesul de instalare a programului Skype portabil pe stick-ul tau USB. Trecerea la pasul urmator se face tot automat:

Instalare Skype portabil

13. Dupa terminarea instalarii programului Skype portabil selecteaza optiunea Run Skype Portable si apasa butonul Finish:

Instalare Skype portabil

14. Programul Skype portabil este acum pornit si functional, poti introduce numele si parola ta pentru a-l folosi. Daca lasi selectata optiunea "SIgn me in when Skype starts" numele si parola introduse acum vor fi salvate pentru sesiunile viitoare pe care le poti deschide de pe orice calculator la care conectezi stick-ul USB cu Skype portabil

Instalare Skype portabil

Programul Skype portabil poate fi de asemenea mutat si copiat de pe un stick USB pe altul sau poate fi copiat in calculatorul tau. Fiind o versiune portabila nu are importanta de pe ce calculator il rulezi si nu este nici o diferenta intre a-l rula de pe stick-ul USB sau direct de pe calculator sau laptop. Tot ce trebuie sa faci este sa copiezi folderul in care ai instalat Skype portabil pe alt calculator sau stick USB.

Important: Atunci cand pierzi stick-ul USB pe care ai instalat Skype portabil este o idee buna sa schimbi parola de la contul tau Skype, deoarece persoana care gaseste acest stick USB poate avea acces direct la contul tau Skype doar prin rularea programului Skype portabil de pe stick-ul USB gasit!
Nota: Atunci cand folosesti un stick USB pe mai multe calculatoare este posibil ca stick-ul respectiv sa se viruseze - pentru a preveni acest lucru iti recomandam sa instalezi pe stick solutia gratuita Bitdefender USB Immunizer.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: