Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Instalare si depanare Windows 10: cum si unde il descarci gratis si legal
Windows 10: cum si unde il descarci gratis si legal 4.7 out of 5 based on 9 votes.
( 9 Votes )

Windows 10 versiunea Technical Preview poate fi descarcat incepand cu luna octombrie 2014 si instalat pe orice calculator compatibil. Microsoft pune la dispozitia publicului aceasta versiune de Windows 10 pentru a colecta pareri ale utilizatorilor inainte de lansarea finala care va avea loc in 2015.

Calculatorul minim pe care poti descarca si instala Windows 10 trebuie sa aiba 2Gb de memorie RAM, peste 16Gb de spatiu liber pe hard-disk si un procesor minim Dual Core la 1.8 - 2GHz. Din experienta noastra se comporta decent incepand cu 4Gb de memorie si o partitie de 40Gb sau mai mare. De asemenea este necesara o conexiune la internet, deoarece Windows 10 foloseste servicii online gen Windows Store sau One Drive pentru a functiona corect.

Important: Windows 10 versiunea Technical Preview va expira in luna Aprilie 2015; dupa aceasta data va trebui sa re-instalezi sistemul tau de operare anterior sau alta versiune de Windows! De asemenea este posibil ca anumite echipamente sa nu functioneze cu aceasta versiune de Windows 10 - de aceea iri recomandam sa iti salvezi fisierele importante si documentele tale pe un hard-disk extern sau in Cloud inainte sa instalezi Windows 10 versiunea Technical Preview!

Pentru a descarca Windows 10 versiunea Technical Preview trebuie sa ai un cont Microsoft (creeaza unul rapid urmand acest tutorial), sa te inscrii in programul Windows Insider (dureaza cateva secunde si este gratuit) si apoi sa descarci imaginea ISO a sistemului de operare:

1. Acceseaza pagina oficiala a programului Windows Insider aflata la adresa http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview si apasa butonul Get Started:

Descarcare Windows 10 Technical Preview

2. Daca nu esti logat in portalul Microsoft vei fi redirectionat catre pagina de login, unde va trebui sa introduci datele contului tau Microsoft (daca nu ai cont Microsoft creeaza-ti unul rapid urmand pasii din acest tutorial).

In final vei ajunge la pagina de inscriere in programul Windows Insider; aici apasa butonul Join Now:

Descarcare Windows 10 Technical Preview

3. Apasa butonul I accept:

Descarcare Windows 10 Technical Preview

4. Urmeaza link-ul Install Technical Preview:

Descarcare Windows 10 Technical Preview

5. Deruleaza in partea de jos a ferestrei si urmeaza link-ul Get the ISO files:

Descarcare Windows 10 Technical Preview

6. Alege versiunea de Windows 10 care ti se potriveste: daca ai 2Gb de memorie RAM in calculatorul pe care vei instala Windows 10 atunci alege versiunea 32-bit; Daca ai un calculator cu mai mult de 2Gb de memorie atunci alege versiunea 64-bit. Nu uita sa notezi si Product Key-ul in caz ca vei avea nevoie de el mai tarziu (la instalare nu este necesar):

Descarcare Windows 10 Technical Preview

Asteapta descarcarea imaginii ISO pe care ai ales-o; dupa descarcarea completa poti face click cu butonul din dreapta al mouse-ului tau pe imaginea ISO descarcata si poti alege optiunea Burn Image to Disk pentru a crea rapid un DVD de instalare Windows 10 Technical Preview!

Instalarea Windows 10 versiunea Technical Preview este foarte simpla, de aceea nu o vom exemplifica acum; trebuie doar sa pornesti calculatorul de pe DVD-ul creat anterior si sa urmezi pasii instalarii, care sunt foarte simpli; instalarea dureaza mai putin de 10 minute pe majoritatea calculatoarelor pe care am testat.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: