Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Internet, mesaje, email Cautarea cu Google intr-un singur site

Google este cel mai mare si mai cunoscut motor de cautare. Toata lumea cunoaste acel lucru, insa ce stiu mai putini este faptul ca motorul de cautare Google dispune de anumite comenzi foarte utile ce te ajuta sa cauti mult mai eficient informatiile care te intereseaza. Una dintre cele mai utilizate comenzi ale acestuia este site: .Aceasta comanda ofera posibilitatea utilizatorilor de a cauta informatia dorita doar pe un anume site, selectat de ei.

Pentru a vedea exact cum functioneaza aceasta comanda pusa la dispozitie de Google, urmareste pasii si exemplele de mai jos:

Pasul 1. Deschide browser-ul tau si acceseaza pagina motorului de cautare Google la adresa http://www.google.ro:

Cautarea cu Google intr-ul singur site

Pasul 2. In campul destinat cautarii, introdu comanda site: urmata de site-ul pe care vrei sa cauti, apoi informatia pe care o cauti. Forma finala a comenzii trebuie sa arate in felul urmator: site:ultranetworks.ro filezilla, unde ultranetworks.ro reprezinta site-ul pe care Google va cauta informatia, iar filezilla reprezinta informatia pe care Google o va cauta pe site-ul respectiv. Mai jos ai doua exemple concrete cu introducerea comenzii, cat si rezultatele acesteia:

Cautarea cu Google intr-ul singur site

Dupa cum se poate observa, Google va cauta in mod personalizat cuvintele filezilla si mozilla doar pe site-ul ultranetworks.ro, nu in tot Internetul, asa cum ar face-o in mod obisnuit:

Cautarea cu Google intr-ul singur site

Aceastia sunt pasii necesari cautarii personalizate a informatiei cu ajutorul motorului de cautare Google intr-un singur site. Spor la treaba!

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: