Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Internet, mesaje, email Mozilla Thunderbird - configurarea contului de email

Mozilla Thunderbird este o aplicatie de email gratuita, pusa la dispozitia utilizatorilor care au nevoie de crearea unei casute de mail pentru site-urile pe care le detin.

Aplicatia gratuita de email este folosita de mii de internauti pe calculatoarele personale sau pe cele de la birou. Mozilla Thunderbird are o interfata prietenoasa si este foart usor de folosit. De asemenea, este utila in gestionarea mesajelor de email primite si trimise de pe calculator. Producatorul a pus la dipozitie si versiunea Mozilla Thunderbird 10 in limba romana. Pentru a vedea cum se descarca si instaleaza Mozilla Thunderbird 10 in limba romana, cireste articolul de aici.

Pentru a configura o casuta de email cu Mozilla Thunderbird pe calculatorul tau, este nevoie sa urmezi cativa pasi simpli:

Pasul 1. Deschide programul programul gratuit Mozilla Thunderbird 10 instalat pe calculatorul tau. Din meniul Unelte alege Setarile conturilor pentru a configura un cont de email pe calculatorul tau cu Mozilla Thunderbird.

Configurarea contului de email in Mozilla Thunderbird

Pasul 2. Apasa butonul Actiuni legate de cont si de acolo alege Adauga un cont de corespondenta:

 Configurarea contului de email in Mozilla Thunderbird

Pasul 3. Se ve va deschide o noua fereastra, unde va trebui sa introduci numele – asa cum va fi afista celor carora le vei trimite mesaje, adresa de email si parola aferenta acesteia. Bifati optiunea Memoreaza parola si apoi apasa butonul Continua:

Configurarea contului de email in Mozilla Thunderbird

Pasul 4. Mozilla Thunderbird a gasit o serie de setari legate de noul cont de email, bazandu-se pe numele serverului pe care este gazuduit site-ul tau. Apasa butonul Configureaza manual pentru a seta optiunile viitorului cont cu Mozilla Thunderbird:

Configurarea contului de email in Mozilla Thunderbird

Pasul 5. In acest pas va trebui sa setezi numele si specificatiile serverelor noului cont, respectiv primire:

a) PRIMIRE - POP3, numele serverului trebuie sa fie cel aferent domeniu tau (de ex: mail.domeniutau.ro), port 110, SSL – STARTTLS, iar in campul autentificare lasa Autodetecteaza;

b) TRMITERE – SMTP - numele serverului trebuie sa fie cel aferent domeniu tau (de ex: mail.domeniutau.ro), port 25, SSL – STARTTLS, iar in campul autentificare lasa Autodetecteaza:

Aceste setari pot diferi in functie de serverul pe care este gazduit site-ul tau. Cere celui care administreaza serverul aceste date pentru a putea crea adresa de email!

Apoi apasa butonul Testeaza configuratia:

Configurarea contului de email in Mozilla Thunderbird

Pasul 6. Vei primi un mesaj prin care esti notificat ca au fost detectati anumiti parametri ai serverului specificat. Apasa butonul Creeaza cont:

Configurarea contului de email in Mozilla Thunderbird

Felicitari! Ai creat cu succes un cont de email cu programul gratuit Mozilla Thunderbird 10 in limba romana. De acum poti trimite mesaje catre prietenii si partenerii tai si poti primi mesajele care te intereseza. Personalizeaza-ti contul de email si foloseste toate optiunile puse la dispozitie de programul gratuit Mozilla Thunderbird 10 in limba romana.

Acest exemplu a fost creat folosind sistemul de operare Windows XP si Google Chrome. Daca folosesti alt sistem de operare si/sau alt browser, anumiti pasi pot diferi usor, insa raman oricum valabili.

 

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: