Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Internet, mesaje, email Ventrilo VoIP - conectarea si utilizarea clientului

Ventrilo reprezinta un program gratuit ce ofera utilizatorilor posibilitatea de a comunica prin intermediul tehnologiei VoIP. Comunicarea prin intermediul Ventrilo VoIP este conditionata de doua elemente distincte: clientul Ventrilo si serverul Ventrilo. Clientul Ventrilo reprezinta elementul secundar care se conecteaza la serverul Ventrilo, acesta fiind elementul principal. Practic, serverul Ventrilo se bazeaza pe o serie de setari si principii ce au ca scop crearea unei retele inchise intre acesta si clientii conectati la acesta.

Atentie: Solutia completa Ventrilo VoIP este compusa din programul Ventrilo VoIP Server si clientul Ventrilo VoIP client. Pentru a descarca cele doua componente urmeaza solutiile Ventrilo VoIP client - download si instalare si Ventrilo VoIP Server - instalare si configurare.

In imaginea de mai jos, se poate observa o schema a principiului fundamental pe care se bazeaza Ventrilo VoIP:

 Ventrilo VoIP - conectarea si utilizarea clientului

Sageata rosie reprezinta conexiunea de baza, cea dintre clientul Ventrilo VoIP si serverul Ventrilo VoIP. Dupa stabilirea acestei conexiuni, serverul Ventrilo VoIP va interconecta automat clientii Ventrilo VoIP recunoscuti, aceasta operatie fiind evidentiata prin linia punctata albastra.

Prin intocmirea acestui lant de conexiuni, clientii si serverul Ventrilo vor trimite pachete de date intre ele, astfel comunicarea fiind posibila.

Atentie: In cazul in care nu ai instalat clientul Ventrilo VoIP sau serverul Ventrilo VoIP in calculatorul tau, citeste aceste articole: link instalare client, link instalare server si configurare

Pentru a conecta si utiliza programul gratuit Ventrilo VoIP Client, urmareste acesti pasi:

Pasul 1. Acceseaza programul Ventrilo VoIP Client instalat in calculatorul tau si apasa pe butonul aferent sectiunii User Name, evidentiat in imaginea de mai jos:

 Ventrilo VoIP - conectarea si utilizarea clientului

Pasul 2. Apasa butonul New pentru a crea un nou cont Ventrilo VoIP:

 Ventrilo VoIP - conectarea si utilizarea clientului

Pasul 3. Introdu in functie de preferinte numele contului Ventrilo VoIP, apoi click pe butonul Ok:

 Ventrilo VoIP - conectarea si utilizarea clientului

Pasul 4. Completeaza campii Phonetic pentru a introduce o denumire fonetica a contului tau de Ventrilo VoIP si Description pentru a adauga o descriere contului si actioneaza butonul Ok (completarea campurilor nu este obligatorie):

 Ventrilo VoIP - conectarea si utilizarea clientului

Pasul 5. Contul tau de Ventrilo VoIP a fost creat. Inainteaza printr-un click pe butonul evidentiat in imaginea de mai jos:

 Ventrilo VoIP - conectarea si utilizarea clientului

Pasul 6. In aceasta etapa vei introduce datele necesare conectarii la serverul Ventrilo VoIP dorit. Apasa pe butonul New:

 Ventrilo VoIP - conectarea si utilizarea clientului

Pasul 7. Introdu numele profilului de setari ale serverului Ventrilo VoIP si actioneaza butonul Ok:

 Ventrilo VoIP - conectarea si utilizarea clientului

Pasul 8. Introdu IP-ul sau adresa de Internet a serverului Ventrilo VoIP la care doresti sa te conectezi, portul cu care acesta lucreaza, cat si parola de acces. De asemenea, in functie de preferinte si nevoi, poti selecta/deselecta setarile evidentiate in poza de mai jos. Dupa ce ai finalizat introducerea datelor, apasa butonul OK pentru a continua:

 Ventrilo VoIP - conectarea si utilizarea clientului

Pasul 9. Vei observa aparitia mesajului Server is available. Press connect. in interfata programului gratuit Ventrilo VoIP Client. Click pe butonul Connect pentru a te conecta la serverul Ventrilo VoIP ales:

 Ventrilo VoIP - conectarea si utilizarea clientului

Pasul 10. In acest moment, clientul tau Ventrilo VoIP s-a conectat cu succes la serverul Ventrilo VoIP si poate fi utilizat pentru stabilirea conexiunilor cu alti clienti, in vederea comunicarii. In partea dreapta a interfetei programului Ventrilo VoIP Client se regasesc butoanele Comment, Chat sau Setup. Prin intermediul acestora, clientii Ventrilo VoIP pot trimite mesaje scrise intre ei, pot introduce comentarii vizibile tuturor celor conectati la serverul Ventrilo VoIP sau pot schimba setarile standard ale programului, aducandu-l la o forma cat mai apropiata cerintelor si nevoilor tale:

Ventrilo VoIP - conectarea si utilizarea clientului

Pasul 11. Pentru a comunica cu ceilalti clienti conectati la serverul Ventrilo VoIP, va trebui sa apesi pe butonul control-stanga (ctrl) al tastaturii tale, ori de cate ori vei dorii sa utilizezi functia vocala a programului. Aceasta functie lucreaza cu ajutorul modului Push-to-talk, adica pe durata mesajului tau vocal va trebui sa tii apasata tasta control-stanga. In acest timp, iconita rosie din dreptul contului tau de Ventrilo VoIP Client isi va schimba culoarea in verde, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos:

Nota: Modificarea tastei de comunicare a programului gratuit Ventrilo VoIP Client se executa din meniul Bindings, aflat in interfata programului.

Ventrilo VoIP - conectarea si utilizarea clientului

Acestia au fost toti pasii necesari utilizarii si conectarii clientului gratuit Ventrilo VoIP la serverul Ventrilo VoIP, in vederea comunicarii cu alti clienti. Succes!

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 7 si Ventrilo Client 3.0.8. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a clientului Ventrilo, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: