Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Internet, mesaje, email Asistenta la distanta cu Avast Antivirus 7

Avast Antivirus reprezinta unul dintre cele mai cunoscute programe de tip antivirus, fiind disponibil atat in varianta cu licenta platita, cat si in varianta gratuita, venind astfel in sprijinul tuturor categoriilor de utilizatori. Ajuns la versiunea 7, Avast Antivirus impresioneaza in primul rand prin paleta foarte larga de optiuni si protectia sporita impotriva virusilor, dar si prin interfata atractiva si usor de folosit. Una dintre cele mai importante functii ale Avast Antivirus 7 este posibilitatea de a oferii asistenta de la distanta altor calculatoare ce utilizeaza Avast Antivirus, prin tehnologia remote desktop.

Pentru a folosi functia de asistenta la distanta a programului gratuit Avast Antivirus 7, cu ajutorul tehnhologiei remote desktop, urmareste acesti pasi foarte simpli:

Atentie: Daca nu ai instalat in calculatorul personal antivirusul gratuit Avast Antivirus, citeste intai acest articol: Avast Antivirus 7 gratis, descarcare si instalare

Pasul 1. Deschide interfata Avast Antivirus 7 si apasa butonul Protectie Aditionala, aflat in meniul principal:

Asistenta la distanta cu Avast Antivirus 7

Pasul 2. Actioneaza butonul Asistenta la Distanta. Meniul Asistenta la Distanta contine doua moduri: Permite Controlul la Distanta si Controleaza Sistemul la Distanta. In prima etapa, vom activa modul Permite Controlul la Distanta. Acest mod ofera posibilitatea de a solicita asistenta pe calculatorul personal. Pentru a activa modul Permite Controlul la Distanta, apasa pictograma evidentiata in imaginea de mai jos:

Asistenta la distanta cu Avast Antivirus 7

Pasul 3. In aceasta fereastra se afla codul clientului tau Avast Antivirus 7, urmat de explicatii privind utilizarea acestuia. Trimite acest cod persoanei care iti va oferii asistenta la distanta prin intermediul Avast Antivirus 7:

Asistenta la distanta cu Avast Antivirus 7

Pasul 4. In momentul in care conexiunea de la distanta prin remote desktop se va stabiliza, in coltul din dreapta al desktop-ului tau va aparea meniul Stare Asistenta la Distanta. Poti inchide sesiunea de asistenta la distanta printr-un click pe butonul Inchideti conexiunea:

Asistenta la distanta cu Avast Antivirus 7

Pasul 5. Urmeaza activarea modului Controleaza Sistemul la Distanta, cu ajutorul tehnologiei remote desktop. Tot din meniul Asistenta la Distanta, continua actionand pictograma evidentiata in imaginea de mai jos:

Asistenta la distanta cu Avast Antivirus 7

Pasul 6. Introdu codul calculatorului la care doresti sa te conectezi prin tehnologia remote desktop si apasa butonul Conectare:

Asistenta la distanta cu Avast Antivirus 7

Pasul 7. Avast Antivirus 7 va deschide o fereastra in care se poate observa clientul Avast Antivirus 7 si desktop-ul calculatorului ce trebuie asistat. De asemenea, functia de asistare la distanta nu se limiteaza doar la asistenta clientului Avast Antivirus, ci poate controla calculatorul de la distanta in intregime. Dupa ce ai terminat sesiunea de asistare prin remote desktop, apasa butonul Inchideti conexiunea:

 Asistenta la distanta cu Avast Antivirus 7

Acestia au fost toti pasii necesari utilizarii functiei de asistenta la distanta a programului gratuit Avast Antivirus 7, cu ajutorul tehnhologiei remote desktop. Acum poti asista foarte usor calculatoarele de la distanta, prin intermediul Avast Antivirus. Spor la treaba!

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 7, Windows 8 Developer Preview si Internet Explorer 9. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alt browser, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: