Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Internet, mesaje, email Crearea unui cont de email gratuit cu Fastmail
Crearea unui cont de email gratuit cu Fastmail 4.8 out of 5 based on 4 votes.
( 4 Votes )

Adresa de email nu mai este o necunoscuta pentru niciun utilizator de internet. Anumite site-uri insa pot gazdui adrese de mail personale cu spatiu generos pentru mesaje, fara niciun cost. Un astfel de furnizor de email este Fastmail. Cu ajutorul acestuia poti crea o adresa de email personala fara niciun cost, in doar cateva minute.

Printre avantajele crearii si folosirii unui cont de email cu Fastmail se numara:  protectia sporita impotriva mesajelor nesolicitate (junk mail), adresa poate fi configurata cu  o multitudine de programe de mail (Opera Mail, Outlook, Thunderbird, Windows Live Mail, Apple Mail, Postbox, Eudora), atasarea unui domeniu virtual la adresa de mail pentru stocarea documentelor si fotografiilor online, logarea sigura pe cont prin metode alternative ( parola SMS, alternarea mai multor parole, parola valabila 1 ora etc) si nu numai.

Pentru a crea un cont gratuit de email cu Fastmail de pe calculatorul personal, este necesar sa urmezi cativa pasi foarte simpli. Procesul nu este de durata si il poate urma orice utilizator. Sa incepem:

Pasul 1. Intra pe site-ul http://www.fastmail.fm/ si alege Personal Sign Up pentru a incepe crearea unei casute de email gratuit cu Fastmail:

Crearea unui cont de email gratuit cu Fastmail

Pasul 2. Alege nivelul Guest pentru a crea gratuit de pe calculatorul personal o casuta de email cu Fastmail:

Crearea unui cont de email gratuit cu Fastmail

Pasul 3. Va trebui sa introduci o serie de date legate de noul cont gratuit de email creat de pe calculatorul tau cu Fastmail: nume, parola, o adresa alternativa de email etc. Introdu aceste date, bifeaza faptul ca esti de acord cu termenii si conditiile de folosire a noului program si apoi apasa butonul Sign Up:

Crearea unui cont de email gratuit cu Fastmail

Pasul 4. Odata noul cont de email creat, va fi nevoie sa iti verifici contul de email alternativ pentru a accesa linkul de activare a noii casute de email:

Crearea unui cont de email gratuit cu Fastmail

Pasul 5. Accesaza contul de email alternativ si urmeaza de pe calculatorul tau linkul de activitare a noului cont Fastmail:

Crearea unui cont de email gratuit cu Fastmail

Pasul 6. Vei observa ca noul cont a fost creat cu succes. Pentru a compune un mesaj, este necesar sa apesi butonul Compose:

Crearea unui cont de email gratuit cu Fastmail

Pasul 7. Se va deschide pe ecranul calculatorului tau o ferastra noua, unde este necesar sa introduci cateva date legate de destinatar si mesajul pe care vrei sa il trimiti. De asemenea, daca vrei ca mesajul sa aiba un fisier atasat, trebuie sa apesi butonul Attach file. Dupa ce ai scris tot ce consideri necesar, apasa butonul send pentru ca mesajul sa fie trimis catre destinatar:

Crearea unui cont de email gratuit cu Fastmail

Pasul 8. Daca vrei ca adresa destinatarului mesajului creat la pasul 7 sa fie adaugata in agenda noului cont creat de le calculatorul tau cu Fastmail, atunci este nevoie sa introduci cateva date despre acesta atunci cand Fastmail iti va cere. Introdu datele si apoi apasa butonul Update Adress Book pentru a salva noile contacte:

Crearea unui cont de email gratuit cu Fastmail

Pasul 9. Fastmail iti permite sa modifici anumite aspecte legate de noul tau cont, printre care: numele, parola, stilul in care este afisat meniul, posibilitatea de a face un back-up pentru datele tale, dar si posibilitatea de a sterge definitiv contul. Pentru a realiza aceste lucruri, trebuie sa accesezi fie meniul Account Preferences (aspecte legate de contul existent), fie Cancel Account (pentru stergerea contului):

Crearea unui cont de email gratuit cu Fastmail

Pasul 10. Pentru a schimba numele contului, mergi la meniul Options> Account Preferences si acolo alege un nou nume. Dupa ce ai introduci corect nou nume, apasa butonul Save Changes si alege submeniul Personalities pentru a da acest nume adresei de email:

Crearea unui cont de email gratuit cu Fastmail

Pasul 11. Introdu datele pe care le consideri in campurile cerute pentru a redenumi adresa de email sau a crea un nume nou si apoi apasa butonul Save Changes:

Crearea unui cont de email gratuit cu Fastmail

Pasul 12. Accesand meniul Files poti incarca fisiere sau fotografii din calculatorul tau si le poti stoca online cu Fastmail. Pentru a incarca un nou fisier, apasa meniul Files, si apoi apasa butonul Choose file. Dupa ce ai ales fisierul sau fisierele care te intereseaza, apasa butonul Upload pentru a-l salva online pe Fastmail:

Crearea unui cont de email gratuit cu Fastmail

Meniul Options al casutei de mail Fast Mail ofera mult mai multe posibilitati de personalizare a contului, pe care le vei descoperi cu lejeritate accesand fiecare submebiu in parte!

Urmand acest exemplu ai creat cu succes un nou cont de email cu Fastmail. Poti trimite mesaje catre prieteni, poti arhiva mesajele vechi si poti crea fisiere pentru fiecare categorie importanta de mesaje. Si, cel mai important, poti trimite cu mare rapiditate mesaje de email atunci cand ai nevoie!

Nota: Acest exemplu a fost realizat folosind sistemul de operare Windows XP si browserul Google Chrome. Daca folosesti un alt sistem de operare sau browser, anumiti pasi pot diferi usor, dar raman totusi valabili.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: