Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Internet, mesaje, email Opera Browser - file sharing cu Opera Unite

Opera Browser reprezinta unul dintre cele mai populare browsere de Internet, remarcandu-se printr-o functionalitate sporita. Browser-ul Opera pune la dispozitia tuturor utilizatorilor diverse aplicatii menite sa extinda functionalitatea programului si mai mult, prin intermediul platformei Opera Unite. Una dintre cele mai importante si utile aplicatii ale platformei Opera Unite se numeste simplu, File Sharing. File Sharing lucreaza intr-un mod asemanator cu serverele FTP, insa setarea si utilizarea aplicatiei File Sharing este mult mai simpla si rapida, fisierele pe care doresti sa le imparti cu prietenii sau cunoscutii fiind foarte usor de accesat, fara ajutorul altor programe.

Pentru a descarca si instala aplicatia File Sharing in browser-ul gratuit Opera, nu este necesar decat sa urmaresti acesti pasi:

Nota: In cazul in care nu ai instalat in calculatorul tau browser-ul gratuit Opera, citeste intai acest articol: Opera 11.61 - descarcare si instalare

Pasul 1. Acceseaza pagina oficiala de download a programului File Sharing la adresa http://unite.opera.com/application/132/ si apasa butonul Install Application:

Opera Browser - file sharing cu Opera Unite

Pasul 2. Continua procesul de instalare al programului gratuit File Sharing prin intermediul platformei Opera Unite, actionand butonul Next:

Opera Browser - file sharing cu Opera Unite

Pasul 3. Pentru utilizarea platformei Opera Unite este necesara crearea unui cont personal. Introdu in campurile aferente, in functie de preferinte, datele necesare crearii contului Opera Unite, dupa care bifeaza optiunea I agree the terms and conditions (termenii licentei de utilizare pot fi cititi prin apasarea butonului Show). Valideaza contul Opera Unite, actionand butonul Next:

Opera Browser - file sharing cu Opera Unite

Pasul 4. In acest moment, contul Opera Unite este valid si poate fi utilizat. Adresa standard Opera Unite prin care calculatorul tau poate fi accesat este http://home.contultau.operaunite.com/. Click pe butonul Finish:

Opera Browser - file sharing cu Opera Unite

Pasul 5. Urmeaza instalarea si configurarea programului gratuit File Sharing in cadrul browser-ului Opera, instalat in calculatorul tau. Selecteaza directoarele/fisierele pe care doresti sa le imparti cu prietenii sau cunoscutii prin intermediul File Sharing si Opera Unite, actionand butonul Choose:

Opera Browser - file sharing cu Opera Unite

Pasul 6. Alege directoarele/fisierele dorite din calculatorul tau, apoi click pe butonul Ok:

Opera Browser - file sharing cu Opera Unite

Pasul 7. Confirma directoarele/fisierele selectate, prin apasarea butonului Ok:

Opera Browser - file sharing cu Opera Unite

Pasul 8. Vei fi redirectionat la meniul aplicatiei gratuite File Sharing, care acum este instalata in cadrul browser-ului tau Opera si poate fi utilizata pentru a impartii directoarele si fisierele dorite cu prietenii sau cunoscutii. In cadrul sectiunii Partajare, File Sharing va seta automat o parola de acces (in cazul de fata, parola este 5MLc). Aceasta parola va fi necesara persoanelor care doresc sa acceseze fisierele tale prin intermediul adresei http://home.contultau.operaunite.com/. De asemenea, aceasta parola poate fi modificata in functie de preferinte si nevoi sau anulata prin selectarea optiunii Public:

Opera Browser - file sharing cu Opera Unite

Pasul 9. Acestea au fost toate setarile de baza pe care un utilizator al programului gratuit File Sharing pentru browser-ul Opera trebuie sa le faca, pentru a oferii prietenilor si cunoscutilor accesul la fisierele dorite. Urmeaza procesul de accesare al acestor fisiere. Acceseaza pagina http://home.contulpersoaneiaccesate.operaunite.com/ si apasa butonul Viziteaza, din cadrul aplicatiei File Sharing:

Nota: Adresa Opera Unite a calculatorului dorit poate fi accesata din orice browser de Internet.

Opera Browser - file sharing cu Opera Unite

Pasul 10. Ti se va cere sa introduci parola de acces, mentionata la pasul 8. Dupa introducerea parolei, actioneaza butonul Autentificare:

Opera Browser - file sharing cu Opera Unite

Pasul 11. In acest moment ai acces la fisierele oferite spre descarcare prin intermediul programului File Sharing instalat in browser-ul Opera de catre persoana proprietara a fisierelor. Poti accesa/descarca orice director din lista File Sharing printr-un simplu click:

Opera Browser - file sharing cu Opera Unite

Acestia au fost toti pasii necesari instalarii si configurarii aplicatiei gratuite File Sharing din cadrul browser-ului Opera, in vederea oferirii prietenilor si cunoscutilor accesul la anumite fisiere sau directoare selectate din calculatorul tau. Acum poti impartii orice fisier doresti, rapid si eficient prin intermediul File Sharing si Opera Unite. Spor la treaba!

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 7, Opera Browser 11.62 si Internet Explorer 9. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune de Opera Browser/Internet Explorer, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: