Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Internet, mesaje, email Trillian Messenger - conturi online si offline, personalizari

In acest tutorial voi exemplifica modul in care pot fi configurate conturile de pe diferite retele de socializare online sau offline cu Trillian Messenger, dar si modul in care poti personliza acest program. Exemplul a fost creat cu ajutorul unui calculator care foloseste sistemul de operare Windows, dar poate fi aplicat in aceleasi conditii si calculatoarelor cu alte sisteme de operare.

Trillian Messenger este un program gratuit cu ajutorul caruia te poti conecta rapid la mai multe conturi pe diferite retele de socializare de tipul Facebook, LinkedIn, Twitter, Skype etc. Una dintre caracteristicile interesante ale acestui program este faptul ca permite configurarea unora dintre conturile inscrise atat offline, cat si online, dar si faptul ofera utilizatorilor posibilitatea de a personaliza programul dupa necesitati.

Pentru a configura conturile online/offline cu Trillian messenger sau pentru a personliza acest program in functie de preferintele personale, este necesar sa urmezi o serie de pasi simpli. Sa incepem:

Pasul 1. Deschide programul Trillian Messenger si autentifica-te cu email si parola. Este bine de stiut ca te poti conecta atat ca fiind online, cat si invisible (invizibil), in cazul in care nu vrei ca anumite persoane sa stie ca esti online:

Trillian Messenger - conturi online si offline, personalizari

Atentie: Pentru a urma acest exemplu este necesar sa ai instalat pe calculatorul tau programul Trillian Messenger si sa ai creat un cont. Daca nu ai instalat acest program, urmeaza mai intai solutia: Trillian Messenger pentru Windows, descarcare si instalare si apoi Crearea si administrarea unui cont Trillian Messenger.

Pasul 2. Deschide meniul Preferinte al programului gratuit pentru mesagerie instant Trillian Messenger:

Trillian Messenger - conturi online si offline, personalizari

Pasul 3. Din meniul Preferinte, alege submeniul Accounts (Conturi). Vei vedea ca sunt listate toate conturile pe care le-ai inscris in Trillian Messenger. In cazul in care vrei sa deconectezi unul dintre ele, debifeaza contul respectiv sau apasa butonul Disconnect. Pana cand nu vei bifa din nou contul respectiv, acesta nu va mai fi activ. In cazul in care vrei sa adaugi conturi noi, apasa butonul Add account. In cazul in care vrei sa iti creezi o noua identitate Trillian Messenger, apasa butonul Add new Identity:

Trillian Messenger - conturi online si offline, personalizari

Pasul 4. Voi ramane tot la meniul Preferinte al programului gratuit Trillian Messenger si voi alege acum submeniul Language&Startup pentru a schimba limba in care este afisat programul, dar si pentru a confirgura modul in care acesta va porni pe calculatorul tau:

Trillian Messenger - conturi online si offline, personalizari

Pasul 5. Vei vedea ca ai disponibil un camp pentru limba. Alege de acolo limba in care vrei sa fie afisat programul Trillian Messenger, romana in exemplul de aici. Bifeaza apoi din optiunile disponibile cele care te intereseza. De exemplu, optiunea ca programul Trillian Messenger sa porneasca odata cu calculatorul tau:

Trillian Messenger - conturi online si offline, personalizari

Pasul 6. Voi arata acum pot fi configurate cateva optiuni legate de Transferul de fisiere cu Trillian Messenger. In primul rand, este bine sa creezi un fisier special pentru salvarile efectuate cu Trillian Messenger. Selecetaza acest fisier din meniul Salveaza fisiere in...  Alege apoi Permisiunile legate de salvarea fisierelor lasand selectat Dupa ce confirm. Pentru a te asigura ca fisierele salvate nu contin virusi, alege sa scanezi acest fisiere cu antivirul instalat pe calculatorul tau inainte de a le salva. Pentru a face acest lucru, bifeaza optiunea Scanare fisiere cu: si aici alege Rasfoire si apoi antivirulsul pe care il ai instalat:

Trillian Messenger - conturi online si offline, personalizari

Pasul 7. Trillian Messenger permite utilizatorilor sa salveze si istoria convorbirilor efectuate (Chat History). Alege meniul Preferinte> Chat History. Vei observa ca poti configura ce anume sa salveze Trillian Messenger – contacte, conferinte, text conversatii etc, dar poti alege si un doar separat pentru aceste salvari. Aege din calculatorul tau un dosar (folder) creat special pentru acest salvari, astfel incat sa iti fie mereu usor sa le accesezi:

Trillian Messenger - conturi online si offline, personalizari

Pasul 8. Trillian Messenger pune la dispozitie si o serie de teme gratuite pentru ca utilizatorii sa isi personalizeze programul. Alege meniul Arata> Teme. Din Temele disponibile, alege pe cea care ti se potriveste:

Trillian Messenger - conturi online si offline, personalizari

Pasul 9. Odata adugate conturile tale de Twitter, Facebook, LinkedIn etc, vei putea sa accesezi aceste conturi direct din Trillian Messenger. De exemplu, pentru contul Twitter ai posibilitatea de a seta contul (activ sau nu), de a accesa pagina Twitter oficiala, de a accesa profilul tau Twitter, dar si de a alege Twitter-ul tau preferat:

Trillian Messenger - conturi online si offline, personalizari

Pasul 10. Si pentru contul de Facebook Trillian Messenger pune la dispozitie posibilitatea de a configura starea ca Plecat sau Conectat:

Trillian Messenger_conturi_online_si_offline_personalizari_10

Pasul 11. In cazul in care vrei sa mai conectezi o retea la contul Trillian Messenger, atunci este nevoie sa accesezi de pe calculatorul tau meniul Preferinte> Personalizare> Extensii. Vei vedea ca este o lista intreaga de retele de socializare sau programe de mesagerie instant pe care le poti conecta la contul tau Trillian Messenger. In exemplul de aici am ales Skype. Bifeaza acest program si dupa accea vei putea sa iti adaugi in Trillian Messenger si contul sau conturile Skype:

Trillian Messenger - conturi online si offline, personalizari

Atentie: Pentru a adauga conturi noi pentru Trillian Messenger, citeste solutia Crearea si administrarea unui cont Trillian Messenger.

Acestia au fost cativa dintre pasii pe care trebuie sa ii parcurgi pentru a personaliza programul Trillian Messenger  pentru nevoile si preferintele tale. De asemenea, am exemplificat si etapele care trebuie parcurse pentru a configura anumite conturi online si altele offline.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul unui calculator care foloseste sistemul de operare Windows XP si browserul Google Chrome. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alt browser, anumiti pasi pot sa difere intr-o anumita masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: