Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Internet, mesaje, email 10 Tips and Tricks pentru Facebook
10 Tips and Tricks pentru Facebook 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Acest tutorial ilusteaza cateva dintre trucurile care pot fi folosite pentru paginile si conturile de pe Facebook cu scopul de a eficientiza acitivitatea online si a realiza o comunicare mai buna cu fanii sau prietenii. Exemplul a fost creat folosind un calculator cu sistem de operare Windows, insa este aplicabil in aceleasi conditii si altor sisteme de operare.

Facebook este printre cele mai folosite platforme de comunicare online din intreaga lume. Platforma a fost infintata in februarie 2004, de catre Mark Zuckerberg. In prezent numara peste 1 miliard de utilizatori activi lunar. Reteaua de socializare Facebook s-a dezvoltat extrem de rapid si, odata cu ea, si aplicatiile care leaga aceasta retea de altele de tip Twitter, LinkedIn, Picassa etc.

Iata in continuare cateva trucuri pentru optimizarea si efcientizarea unei pagini Facebook, dar si cateva elemente care te vor ajuta sa comunici mai rapid si mai usor cu prietenii din cadrul acestei retele.

Atentie: Pentru a putea urma acest exemplu, este necesar sa ai macar un cont Facebook sau sa fii administratorul unei pagini Facebook. Gasesti Creare cont online Facebook un exemplu de creare a unui cont pe Facebook.

Pasul 1. Postarea programata pe o pagina Facebook. Folosind browserul Google Chrome, intra pe  pagina oficiala www.facebook.com si autentifica-te cu email si parola. Acceseaza apoi sectiunea Status si dupa ce ai introdus un status nou pentru pagina ta, apasa butonul sub forma de ceas, Schedule and Backdate your post pentru a realiza o postare programata. De retinut este faptul ca postarea automata este valabila pentru pagini, nu pentru conturile de profil personal.  Alege data completa la care vrei sa programezi postarea si apoi apasa butonul Schedule:

10 Tips and Tricks pentru Facebook

Pasul 2. Pentru a vedea ce postari ai programat pentru pagina de Facebook pe care o administrezi, este necesar sa accesezi meniul Edit Page si apoi Use Activity Log:

10 Tips and Tricks pentru Facebook

Pasul 3. Pe ecranul calculatorului tau vor aprea posturile programate. Alege Change Time daca vrei sa modifici data postarii sau Cancel Post daca vrei sa anulezi postarea programata. De asemenea, ai la dispozitie si optiunea Publish Now, pentru cazul in care vrei sa publici imediat continutul ales:

10 Tips and Tricks pentru Facebook

Pasul 4. Postarea unei intrebari pe Facebook.  Pentru a adresa o intrebare fanilor unei pagini si nu numai, cu scopul de a eficientiza comunicarea sau cu scopul de a observa preferintele acestora, alege optiunea Offer/Event. Acolo vei observa ca exista optiunea Question:

10 Tips and Tricks pentru Facebook

Pasul 5. Noteaza intrebarea pentru fanii paginile tale de Facebook si variantele de raspuns. Bifeaza optiunea Allow anyone to add options daca vrei ca cei care raspund sa poata nota optiunile proprii sau defibeafa aceasta optiune daca vrei ca intrebarea sa aiba doar variantele notate de tine. Apasa apoi butonul Post:

10 Tips and Tricks pentru Facebook

Pasul 6. Iata cum va arata o intrebare lansata, cu variante de raspuns. Accesand casutele cu punctele de suspensie, poti vedea cate si care persoane au raspuns intrebarii tale:

10 Tips and Tricks pentru Facebook

Pasul 7. Cum creezi un administrator pentru pagina ta Facebook. Fiind logat in contul paginii tale, acceseaza meniul people who like this (persoane care au dat like paginii tale). Din lista de persoane, alege-o pe cea care vrei sa fie administrator al acesteia si apasa butonul Make Admin:

10 Tips and Tricks pentru Facebook

Pasul 8. Cum elimini un administrator al paginii tale. Din lista de persoane care apreciaza pagina ta, alege-o pe cea care pe care nu o mai vrei ca administrator si apasa butonul Remove Admin:

10 Tips and Tricks pentru Facebook

Pasul 9. Cum poti adauga Facebook Chat in sidebarul unei pagini Mozilla Firefox. Alege meniul Bookmark dintr-o pagina deschisa cu browserul Mozilla Firefox si alege Unsorted Bookmarks> New Bookmark:

10 Tips and Tricks pentru Facebook

Pasul 10. In noua fereastra care se va deschide pe calculatorul tau, alege numele: Facebook Chat, si noteaza adresa http:/?www.facebook.com/presence/popout.php. De asemenea, bifeaza casuta Load this page bookmark in the sidebar. Apasa apoi butonul Add:

10 Tips and Tricks pentru Facebook

Pasul 11. Revino apoi in pagina anterioara, acceseaza meniul Bookmarks si apoi Facebook Chat. Vei vedea ca chatul paginii FB va fi afisat in pareta stanga a ecranului:

10 Tips and Tricks pentru Facebook

Pasul 12. Cum se face conectarea chat numai pentru anumiti prieteni. Acceseaza meniul Setari avansate ale chatului si acolo alege optiunea Conecteaza-ma pe chat doar pentru unii prieteni si noteaza acolo prietenii respective. Dupa ce ai adaugat toate numele dorite in lista, apasa butonul Salveaza:

10 Tips and Tricks pentru Facebook

Pasul 13. Adaugarea Facebook Toolbar pentru Mozilla Firefox si/sau Facebook pentru Chrome. Voi exemplifica aici numai cazul Mozilla, instalarea pentru Google Chrome facand-se destul de similar. Folosind browserul Mozilla Firefox, intra pe pagina https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/facebook-toolbar/?src=ss si apasa butonul Add to Firefox:

10 Tips and Tricks pentru Facebook

Pasul 14. Pe ecranul calculatorului tau va aparea un mesaj de avertizare de securitate legat de instalareea Facebook Toolbar. Apasa butonul Install Now pentru a continua instalarea extensiei:

10 Tips and Tricks pentru Facebook

Pasul 15. Vei fi redirectionat catre o pagina standard in care esti intrebat daca vrei sa activezi butonul Like sau nu. In exemplul de aici am ales, Activate Like:

10 Tips and Tricks pentru Facebook

Pasul 16. Esti redirectionat catre pagina oficiala Facebook de  autentificare. Dupa ce ai notat toate datele necesare, apasa butonul Autentifica-te. Vei observa ca au apartut bara de logare, dar si cateva si optiuni Facebook, direct in browserul Mozilla:

10 Tips and Tricks pentru Facebook

Pasul 17. Facebook Toolbar pentru Firefox iti va cere permisiunea de a integra aceasta extensie in browser pentru contul tau Facebook. Apasa butonul Go to App daca esti de acord:

10 Tips and Tricks pentru Facebook

Pasul 18. Facebook Toolbar pentru Firefox iti va cere permisiunea de a accesa anumite date ale contului tau. Apasa butonul Allow daca esti de acord si vei avea Facebook Toolbar integrat Firefox, beneficiind de toate optiunile oferite de aceasta extensie:

10 Tips and Tricks pentru Facebook

Pasul 19. Partajarea WordPress-Facebook. Pentru a putea face vizibile aprecierile pentru posturile tale pe contul de Facebook, pentru un blog WordPress, alege meniul Setari al contului WordPress si apoi Partajare. Acolo alege Facebook> Add new Facebook Connection (pentru contul paginii tale Facebook) si drag-and-drop pentru acest serviciu in partea de jos a paginii, astfel incat aprecierile (like-urile) sa fie afisate, ca numar, in dreptul fiecarui post WordPress:

10 Tips and Tricks pentru Facebook

Pasul 20. Pentru a conecta postarile WordPress direct cu contul tau de Facebook, este necesar sa activezi publicarea conectata din meniul Publica al noilor posturi. Vei vedea ca acolo ai o serie de optiuni pentru publicare imediata pe diferite relele sociale. Alege Facebook si urmeaza instructiiule prezentate pe ecran pas cu pas:

10 Tips and Tricks pentru Facebook

Pasul 21. Crearea unui like box. . Pentru crea un like box al paginii de Facebook pentru un blog sau site, este necesar sa accesezi pagina: http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like-box/. In cadrul campului Facebook Page URL este necesar sa notezi adresa paginii tale de Facebook. Mai sunt cateva optiuni disponibile de tipul dimensiune, cate chipuri sa fie vizibile etc. Dupa ce ai bifat tot ceea ti se pare potrivit pentru noua caseta de like, apasa butonul get code. Codul generat trebuie introdus pe site-ul tau, acolo unde vrei sa apara caeta de like Facebook:

10 Tips and Tricks pentru Facebook

Pasul 22. Status ascuns pe Facebook. Daca vrei sa intri pe contul tau de Facebook, dar prietenii tai sa nu stie ca esti online, atunci poti folosi optiunile avansate ale Chatului. Acceseaza sectiunea Chat> Options> Advanced settings> Turn off chat. De acum esti pe online Facebook, dar cu status ascuns:

10 Tips and Tricks pentru Facebook

Acestea au fost cateva trucuri pentru paginile si conturile de Facebook pe care poate nu le cunosteai. Mai sunt multe altele disponibile pe conturile/paginile Facebook pe care le poti descoperi singur, utilizand optiunile puse la dispozitie de aceasta platforma de comunicare online. Spor la lucru!

Nota: Tutorialul de mai sus a fost creat folosind un calculator cu sistem de operare Windows XP si browserele Mozilla Firefox si Google Chrome. Daca folosesti un alt sistem de operare si/sau browsere, anumiti pasi poti fi oarecum diferiti, insa raman valabili.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: