Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Internet, mesaje, email Configurarea unui cont POP3 in Windows Mail

Configurarea unui cont POP3 in Windows Mail

Acest tutorial are rolul de a prezenta fiecare pas al configurarii unui cont POP3 in cadrul programului gratuit Windows Mail, integrat in sistemul de operare Windows Vista. Odata cu lansarea sistemului de operare Windows Vista, programul Windows Mail a devenit inlocuitorul cunoscutului Microsoft Outlook, valabil in sistemele de operare Windows anterioare, preluand aceleasi functii, dar promitand o functionalitate sporita.

Windows Mail reprezinta managerul de e-mail-uri integrat in sistemul de operare Windows Vista. Programul Windows Mail se remarca in primul rand prin functionalitatea dezvoltata, dar si prin usurinta in utilizare. De asemenea, solutia Windows Mail se preteaza atat utilizarii casnice, cat si intreprinderilor, avand un portofoliu complex de setari si optiuni.

Concret, acest tutorial ne va invata cum sa configuram serverele POP3 si SMTP contului nostru de e-mail, pentru a putea utiliza adresa de mail prin intermediul programului Windows Mail. Citeste cu atentie pasii ce urmeaza:

Nota: Programul Windows Mail este integrat si valabil DOAR in sistemul de operare Windows Vista.

Pasul 1. Acceseaza programul Windows Mail urmand calea Start -> All Programs -> Windows Mail in cadrul sistemului de operare Windows Vista. Pentru a insera un nou cont de e-mail in aplicatia Windows Mail, apasa butonul meniului Tools, apoi click pe butonul Accounts:

Configurarea unui cont POP3 in Windows Mail

Pasul 2. Continua prin apasarea butonului Add:

Configurarea unui cont POP3 in Windows Mail

Pasul 3. Asigura-te ca tipul de cont selectat este E-mail Account, dupa care apasa butonul Next:

Configurarea unui cont POP3 in Windows Mail

Pasul 4. Insereaza, in functie de preferinte, numele asociat adresei tale de mail si actioneaza butonul Next:

Configurarea unui cont POP3 in Windows Mail

Pasul 5. Introdu adresa ta de e-mail in campul aferent acesteia, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos, dupa care click pe butonul Next:

Configurarea unui cont POP3 in Windows Mail

Pasul 6. Urmeaza configurarea serverelor de e-mail POP3 (receptie) si SMTP (trimitere), in vederea utilizarii contului de mail specificat anterior. Selecteaza tipul serverului de e-mail POP3, apoi introdu in campurile Incoming mail (POP3 or IMAP) server si Outgoing e-mail server (SMTP) name adresele serverelor POP3 si SMTP necesare contului tau, asa cum se poate observa in exemplul din imaginea de mai jos, dupa care avanseaza printr-un simplu click pe butonul Next:

Atentie: Serverele necesare receptiei si trimiterii de mesaje de tip mail (POP3 si SMTP) sunt furnizare de cele mai multe ori de catre furnizorii de Internet ce ofera astfel de servicii prin intermediul domeniilor proprii (Ex. Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza / furnizor: Romtelecom) sau de catre diferite mari companii precum Yahoo sau Google ( Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza etc.). NU asocia adresei tale de e-mail servere POP3/SMTP ce nu apartin domeniului utilizat!
Nota: In cazul in care nu cunosti adresele serverelor POP3/SMTP utilizate de catre furnizorul adresei tale de mail, studiaza aceasta lista: Lista servere POP3/SMTP populare.

Configurarea unui cont POP3 in Windows Mail

Pasul 7. Insereaza contul si parola adresei tale de e-mail in campurile oferite de catre Windows Mail si continua prin apasarea butonului Next:

Configurarea unui cont POP3 in Windows Mail

Pasul 8. In acest moment, contul tau de e-mail a fost adaugat in programul Windows Mail si i s-au atribuit serverele POP3 necesare functionarii. Actioneaza butonul Finish pentru a inchide fereastra:

Configurarea unui cont POP3 in Windows Mail

Acestia au fost toti pasii necesari configurarii contului de e-mail POP3 in cadrul programului Windows Mail, integrat in sistemul de operare Windows Vista. Acum vei putea utiliza adresa ta de e-mail rapid si eficient, prin intermediul Windows Mail.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: