Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Internet, mesaje, email Crearea unui site gratuit cu TOWeb

In acest tutorial voi ilustra pasii necesari instalarii programului TOWeb si crearii unui site gratuit cu ajutorul acesteia, dar si alegerea numelui, aplicarea unui teme si cateva setari de baza. TOWeb este util atunci cand ai nevoie de un sablon pentru un site personal sau comercial. Pornind de la sablonul initial, poti modifica anumite elemente cu ajutorul optiunilor puse la dispozitie de aplicatia gratuita TOWeb sau poti alege varianta platita, caz in care ai la dispozitie mai multe instrumente pentru realizarea si modificarea site-ului tau. Pentru realizarea acestui exemplu am folosit un calculator cu sistem de operare Windows si browserul Google Chrome.

TOWeb este o aplicatie gratuita care poate fi instalata foarte simplu pe calculatorul tau si cu ajutorul sau poti crea site-uri personale, blog-uri sau chiar magazine virtuale. TOWeb este foarte usor de folosit si ofera suficiente optiuni de personalizare si in varianta gratuita. TOWeb dispune si de suport gratuit pentru incepatori, dar si pentru avansati: instalare, actualizari si inregistrare, solutii pentru rezolvarea problemelor legate de publicarea site-ului pe internet, trucuri pentru realizarea site-urilor etc. Pentru optiuni avansate poti opta pentru varianta platibila a acestui program.

Pentru a crea un site gratuit cu ajutorul programului gratuit TOWeb este necesar sa urmezi doar cativa pasi foarte simpli. Iata care sunt acestia:

Pasul 1. Folosind browserul Google Chrome, intra pe site-ul http://www.lauyan.com/en/tw-home/index.html si apasa butonul Download TOWeb:

Crearea unui site gratuit cu TOWeb

Pasul 2. Vei fi redirectionat catre o pagina noua, unde este necesar sa alegi versiunea TOWeb pe care vrei sa o descarci si instalezi pe calculatorul tau. Apasa butonul Download pentru a descarca ultima versiune, adica 4.14:

Crearea unui site gratuit cu TOWeb

Pasul 3. Dupa ce fisierul executabil al aplicatiei TOWeb s-a descarcat pe calculatorul tau, deschide-l si apasa butonul Next pentru a incepe instalarea:

Crearea unui site gratuit cu TOWeb

Pasul 4. Pentru a putea instala si folosi TOWeb pe calculatorul tau, trebuie sa fii de acord cu termenii si conditiile de instalare ale acestuia. Bifeaza acceptarea acordului si apoi apasa butonul Next pentru a continua:

Crearea unui site gratuit cu TOWeb

Pasul 5. Asistentul de instalare te avertizeaza asupra faptului ca procesul de instalare al programului TOWeb va incepe. Apasa butonul Install daca esti de acord:

Crearea unui site gratuit cu TOWeb

Pasul 6. Asteapta ca instalarea TOWeb sa se incheie. Bifeaza Start TOWeb si apoi apasa butonul Finish:

Crearea unui site gratuit cu TOWeb

Pasul 7. In momentul in care TOWeb s-a lansat pe calculatorul tau, este necesar sa introduci cateva date legate de noul site pe care vrei sa il realizezi cu acest program gratuit. Alege tipul de site, in acest exemplu A personal website; apoi titlul site-ului (aici TestTOWeb). Apoi, alege cateva pagini din lista afisata care vrei sa apara pe noul site. Dupa ce ai ales tot ceea ce consideri necesar, apasa butonul Start your website:

Crearea unui site gratuit cu TOWeb

Pasul 8. In continuare, poti alege o tema predefinita pentru noul site care va fi creat cu TOWeb. Alege tema care consideri ca se potriviste nevoilor tale si apoi apasa butonul Continue with the topics:

Crearea unui site gratuit cu TOWeb

Pasul 9. Acum poti gestiona paginile existente si le poti modifica denumirea si continutul. Alege titlrurile si textul care vrei sa apara pe fiecare dintre paginile noului site TOWeb si apoi apasa butonul Continue with settings:

Crearea unui site gratuit cu TOWeb

Pasul 10. Verifica setarile disponibile pentru noul site (unele dintre acestea nu sunt modificabile in varianta gratuita a aplicatiei TOWeb; de exemplu cele legate de securitate avansata, care sunt alese deja predefinit) si apoi apasa butonul Publish & Backup pentru a salva noul site si a realiza un backup pentru datele introduse:

Crearea unui site gratuit cu TOWeb

Pasul 11. Pentru a publica pe internet site-ul tau trebuie sa configurezi datele necesare gazduirii. Acceseaza meniul Host configuration si introdu datele trimise de compania care gazduiste site-ul tau (daca nu le ai, este necesar sa le ceri administratorului principal). Dupa ce ai introdus aceste date, apasa butonul Publish now. Daca vrei sa vezi cum va aparea pe internet site-ul tau, apasa butonul Build and Preview sau tasta F12:

Crearea unui site gratuit cu TOWeb

Pasul 12. Iata cum va aparea noul tau site pe internet. Poti continua sa iti personalizezi site-ul si sa introduci continut nou folosind optiunile gratuite puse la dispozitie de creatorul TOWeb:

Crearea unui site gratuit cu TOWeb

Felicitari, ai reusit sa creezi cu succes un site personal cu ajutorul programului gratuit TOWeb. De acum poti comunica mai eficient cu prietenii sau partenerii tai si poti introduce ori de cate ori consideri necesar continut nou. TOWeb ofera o paleta larga de optiuni pentru designul si functionalitatea site-urilor, pe care le poti aplica foarte usor folosind meniurile TOWeb. Succes!

Nota: Acest exemplu a fost creat cu ajutorul unui calculator care foloseste sistemul de operare Windows XP si browserul Google Chrome. Daca folosesti un alt sistem de operare sau browser, anumiti pasi pot sa difere intr-o anumita masura, insa raman valabili.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: