Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Internet, mesaje, email Utilizare servicii de stocare online gratis cu SkyDrive
Utilizare servicii de stocare online gratis cu SkyDrive 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Utilizare servicii de cloud storage cu SkyDrive

Acest tutorial are rolul de a ilustra fiecare pas al instalarii si utilizarii programului si serviciilor gratuite SkyDrive pe un calculator cu sistemul de operare Windows. SkyDrive reprezinta solutia gratuita de stocare a fisierelor in mediu online, furnizata de catre Microsoft. Capacitatea gratuita in cloud storage, caci asa se numeste aceasta tehnologie de stocare online a fisierelor, este de 7GB, iar datele pot fi accesate, descarcate sau urcate in contul gratuit SkyDrive de pe orice calculator cu sistem de operare Windows si Mac OS X sau dispozitive Windows Phone, iOS sau Android. Pentru realizarea acestui tutorial vom folosi un calculator bazat pe sistemul de operare Windows 8 si ultima versiune a programului SkyDrive.

SkyDrive pentru Windows reprezinta un program gratuit prin intermediul caruia avem acces la serviciile de cloud storage furnizate de catre Microsoft. SkyDrive iti ofera posibilitatea de a sincroniza cu multa usurinta si rapiditate fisierele dorite cu serverele SkyDrive, cu ajutorul conexiunii la Internet si a unui cont gratuit Microsoft. Astfel, vei putea accesa, descarca si urca fisierele dorite pe SkyDrive.com, oriunde te-ai afla, singura conditie fiind o conexiune la Internet cat mai rapida. De asemenea, utilizarea unui cont SkyDrive nu este limitata la doar un singur tip de dispozitiv, acest lucru permitand sa urci, de exemplu, cateva poze direct de pe smartphone-ul tau pe serverele de cloud storage SkyDrive, urmand ca apoi sa le accesezi si descarci pe calculatorul personal. Totodata, SkyDrive este foarte usor de gestionat, indiferent de dispozitivul utilizat, interfata aplicatiilor SkyDrive si a site-ului SkyDrive.com fiind intuitiva si prietenoasa. Capacitatea de cloud storage oferita gratuit de catre Microsoft este de 7GB, insa cei ce doresc sa-si mareasca acesta capacitate, au ocazia sa o faca cu doar cativa dolari anual.

Concret, acest tutorial ne invata cum sa utilizam serviciile gratuite de cloud storage SkyDrive prin intermediul calculatorului personal, ce are instalat un sistem de operare Windows. Citeste cu atentie pasii urmatori:

Pasul 1. Acceseaza pagina oficiala de download SkyDrive la adresa https://apps.live.com/skydrive si apasati butonul Descarcati aplicatia sau Download the app

Utilizare servicii de cloud storage cu SkyDrive

Pasul 2. Vei observa aparitia managerului de descarcare in partea inferioara a paginii. Apasa butonul Run pentru a descarca si rula automat procesul de instalare al programului gratuit SkyDrive in calculatorul tau:

Utilizare servicii de cloud storage cu SkyDrive

Pasul 3. Asteapta ca procesul de instalare al programului gratuit SkyDrive in calculatorul tau sa se incheie cu succes:

Utilizare servicii de cloud storage cu SkyDrive

Pasul 4. Urmeaza pasii configurarii si pregatirii programului SkyDrive in vederea utilizarii cu succes a serviciilor de cloud storage. Citeste termenii licentei de utilizare Microsoft SkyDrive prin accesarea link-urilor service agreement si privacy statement, apoi click pe butonul Get started: 

Utilizare servicii de cloud storage cu SkyDrive

Pasul 5. Introdu datele contului tau gratuit Microsoft in campurile aferente, apoi logheaza-te prin apasarea butonului Sign in:

Atentie: In cazul in care nu ai creat pana acum un cont Microsoft, o poti face gratuit prin apasarea link-ului Sign up, evidentiat in imaginea de mai jos:.

Utilizare servicii de cloud storage cu SkyDrive

Pasul 6. SkyDrive functioneaza pe baza unui principiu foarte simplu. Odata cu instalarea programului, acesta va crea in cadrul contului tau de user al sistemului de operare Windows un director numit SkyDrive (ex: X:\Users\Numele tau\SkyDrive), in care vei copia sau muta toate fisierele pe care doresti sa le sincronizezi cu serverele SkyDrive. Dupa mutare sau copiere va porni automat un mic proces de sincronizare, dupa care fisierele vor fi valabile online. In aceasta etapa ai posibilitatea de a modifica, in functie de preferinte si nevoi, calea acestui director prin simpla actionare a butonului Change. Noi vom continua catre urmatorul pas, actionand butonul Next: 

Utilizare servicii de cloud storage cu SkyDrive

Pasul 7. Poti bifa/debifa, in functie de preferinte si nevoi, optiunea Make files on this PC available to me on my other devices, in cazul in care doresti ca accesarea fisierelor stocate in cloud sa fie posibila si de pe alte dispozitive. Pentru exemplu, vom lasa aceasta optiune bifata. Continua prin apasarea butonului Done:

Utilizare servicii de cloud storage cu SkyDrive

Pasul 8. In acest moment, directorul SkyDrive va fi deschis in mod automat. Urmeaza copierea unui fisier, la alegere, in cadrul acestui director, asa cum se poate observa si in imaginea de mai jos. Dupa copiere, icoana fisierului va primi bifa verde, acest lucru simbolizand faptul ca fisierul a fost sincronizat si urcat cu succes pe serverele de cloud storage SkyDrive:

Utilizare servicii de cloud storage cu SkyDrive

 Pasul 9. Urmeaza etapa de accesare a fisierelor stocate in cloud. Deschide browser-ul de Internet si navigheaza catre adresa https://skydrive.live.com/ . Introdu datele contului tau gratuit Microsoft, utilizate si la pasul al-5-lea, dupa care apasa butonul Conectare:

Utilizare servicii de cloud storage cu SkyDrive

Pasul 10. Aceasta este interfata online SkyDrive. Informatiile, optiunile si setarile SkyDrive sunt distribuite in extremitatile paginii, pentru a fi cat mai usor accesibile si pentru a nu incarca interfata. In centrul paginii se afla directoarele si fisierele stocate in cloud. Cu un simplu click-dreapta pe directoare si/sau fisiere, SkyDrive iti ofera o multitudine de actiuni, cum ar fi deschiderea, descarcarea, partajarea, redenumirea, stergerea, mutarea sau copierea elementelor selectate, avand astfel control total asupra acestora:

Utilizare servicii de cloud storage cu SkyDrive

Pasul 11. Alte componente foarte importante ale site-ului SkyDrive sunt reprezentate de butonul Creare, buton ce-ti ofera posibilitatea de a crea gratuit noi directoare sau documente aferente suitei Microsoft Office si de butonul Incarcare, cu ajutorul caruia poti urca fisierele dorite pe serverele SkyDrive, direct din cadrul interfetei online SkyDrive:

Utilizare servicii de cloud storage cu SkyDrive

Aceasta a fost prezentarea pasilor de baza ai instalarii si utilizarii serviciilor gratuite de cloud storage SkyDrive prin intermediul calculatorului personal, ce are instalat un sistem de operare Windows. Acum vei avea la dispozitie fisierele uzuale oriunde te-ai afla, prin intermediul unui dispozitiv compatibil, a serviciilor SkyDrive si a conexiunii la Internet.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 8 si Internet Explorer 10. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alt browser, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: