Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Internet, mesaje, email Browser SkyDrive pentru Android

Browser SkyDrive pentru Android

Acest tutorial are rolul de a ilustra fiecare pas al utilizarii serviciilor gratuite SkyDrive prin intermediul aplicatiei Browser for SkyDrive, direct de pe un terminal cu sistemul de operare Android. SkyDrive reprezinta solutia gratuita de stocare a fisierelor in mediu online, furnizata de catre Microsoft. Capacitatea gratuita in cloud storage, este de 7GB, iar datele pot fi accesate, descarcate sau incarcate in contul gratuit SkyDrive de pe orice calculator cu sistem de operare Windows si Mac OS X sau dispozitive Windows Phone, iOS sau Android. Aplicatia gratuita Browser for SkyDrive reprezinta un inlocuitor mult mai eficient si evoluat al aplicatiei oficiale SkyDrive. Pentru realizarea acestui tutorial vom folosi un telefon bazat pe sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich si ultima versiune a aplicatiei gratuite Browser for SkyDrive, ce poate fi descarcata si instalata in telefonul sau tableta personala prin intermediul platformei Google Play, urmand acest link: Download Browser for SkyDrive pentru Android via Google Play.

Browser for SkyDrive reprezinta o aplicatie gratuita prin intermediul careia avem acces la serviciile de cloud storage furnizate de catre Microsoft. Browser for SkyDrive este un inlocuitor al aplicatiei oficiale SkyDrive si iti ofera posibilitatea de a sincroniza mult mai rapid si simplu fisierele dorite cu serverele SkyDrive, cu ajutorul conexiunii la Internet si a unui cont gratuit Microsoft. De asemenea, Browser for SkyDrive ofera utilizatorilor un portofoliu bogat de optiuni si actiuni ce ajuta la sincronizarea rapida a telefonului sau tabletei tale Android cu serverele de cloud storage SkyDrive.

Concret, acest tutorial ne invata cum sa utilizam serviciile gratuite de cloud storage SkyDrive prin intermediul aplicatiei gratuite Browser for SkyDrive, instalata in telefonul sau tableta personala cu sistem de Android. Citeste cu atentie pasii urmatori:

Atentie: Aceasta aplicatie necesita conexiune la Internet permanenta pentru a rula!
Nota: Citeste si tutorialul de instalare si de utilizare a serviciilor gratuite de cloud storage SkyDrive pentru calculatoarele cu sistem de operare Windows, accesand acest link: Utilizare servicii de stocare online gratis cu SkyDrive

Pasul 1. Acceseaza aplicatia gratuita Browser for SkyDrive, descarcata si instalata in telefonul sau tableta ta cu sistem de operare Android prin intermediul platformei Google Play si continua prin apasarea butonului Ok:

Browser SkyDrive pentru Android

Pasul 2. Aceasta este interfata aplicatiei Browser for SkyDrive. In partea stanga a ecranului se afla panoul SkyDrive, acolo unde vor aparea fisierele stocate in cloud, iar in partea dreapta este panoul cardului de memorie SD, instalat in terminalul tau Android. In coltul din stanga-sus se regasesc trei butoane foarte importante, cu ajutorul carora poti roti modul de vizualizare din landscape in modul normal, poti modifica modul de vizualizare al panourilor sau poti reimprospata situatia (actiunea de refresh) fisierelor din cloud sau din cadrul telefonului sau tabletei tale Android. Vom avansa catre baza functionala a aplicatiei, adica cele mai importante functii, optiuni si actiuni pe care Browser for SkyDrive ti le pune la dispozitie: butonul 1 - functia Up, are menirea de a te reintoarce la directorul anterior, fiind vitala in vederea navigarii prin directoarele aflate in cloud sau in memoria dispozitivului tau Android; butonul 2 - functia Select te va ajuta sa selectezi directoarele si/sau fisierele pe care doresti sa le transferi din telefon in cloud si viceversa; butonul 3 - butonul de descarcare al directoarelor si/sau fisierelor selectate; butonul 4 - butonul de stergere al fisierelor selectate; butonul 5 - meniu cu optiuni suplimentare, cum ar fi crearea unui director nou, selectarea tuturor directoarelor si fisierelor valabile, schimbarea modului de vizualizare etc. Acestea sunt ustensilele cu ajutorul carora vom utiliza serviciile de cloud storage Microsoft SkyDrive:

Browser SkyDrive pentru Android

Pasul 3. In vederea utilizarii serviciilor de cloud storage SkyDrive, va trebui sa ne logam in cadrul aplicatiei gratuite Browser for SkyDrive cu contul gratuit Microsoft. Actioneaza butonul Menu al telefonului sau tabletei tale Android (amplasarea acestuia difera de la telefon la telefon; in marea majoritate a cazurilor acesta se regaseste langa celelalte butoane standard ale telefoanelor bazate pe platforma Android: Home si Back) si tap pe butonul Login:

Browser SkyDrive pentru Android

Pasul 4. Introdu datele contului tau gratuit Microsoft in campurile aferente, apoi logheaza-te prin apasarea butonului Sign in:

Atentie: In cazul in care nu ai creat pana acum un cont Microsoft, o poti face gratuit prin apasarea link-ului Sign up, localizat in coltul din dreapta al subsolului paginii:

Browser SkyDrive pentru Android

Pasul 5. In functie de preferinte si nevoi, confirma salvarea datelor de contact SkyDrive prin apasarea butonului Remember, sau revoca salvarea datelor prin actionarea butoanelor Not now sau Never. Pentru exemplu, am continuat prin apasarea butonului Remember:

Browser SkyDrive pentru Android

Pasul 6. Aplicatia gratuita Browser for SkyDrive iti va cere permisiunea de a accesa informatii cu privire la contul tau SkyDrive. Citeste permisiunile si continua printr-un tap pe butonul Yes pentru accepta si oferi acces aplicatiei:

Browser SkyDrive pentru Android

Pasul 7. In acest moment, in panoul din partea stanga al ecranului terminalului tau Android se regasesc directoarele si fisierele stocate in cloud-ul SkyDrive. Vom continua cu descarcarea in telefonul sau tableta personala a unui fisier direct din mediul online SkyDrive. Respectand ordinea pasilor evidentiati in imaginea de mai jos, apasa butonul functiei Select, aplica un simplu tap pe fisierul pe care doresti sa-l descarci, apoi actioneaza procesul de descarcare prin apasarea butonului de descarcare:

Nota: Pentru a accesa si deschide direct fisierele din cadrul SkyDrive nu este necesar decat sa executi un tap pe acestea, fara a selecta ulterior fisierul.

Browser SkyDrive pentru Android

Pasul 8. Dupa scurte momente, fisierul selectat pentru a fi descarcat se va regasi acum in cardul de memorie SD, in directorul deschis in panoul din partea dreapta a ecranului (ex: SkyDrive/downloads). Acum vom sterge din cloud fisierul deja salvat in cadrul terminalului Android, pentru a efectua procesul invers de incarcare al fisierului in mediul online SkyDrive. La fel ca la pasul al-7-lea, respectand ordinea pasilor evidentiati in imaginea de mai jos, apasa butonul functiei Select, aplica un simplu tap pe fisierul pe care doresti sa-l stergi, apoi actioneaza butonul de stergere al fisierului:

Nota: Ajuta-te de functia Up (butonul 1) si apasa directoarele dorite pentru a naviga si seta destinatia in vederea descarcarii fisierelor din cloud in cadrul dispozitivului tau Android, fix acolo unde ti-ai propus.

Browser SkyDrive pentru Android

Pasul 9. Apasa butonul Delete pentru a finaliza procesul de stergere al fisierului stocat in sistemul de cloud storage SkyDrive:

Browser SkyDrive pentru Android

Pasul 10. In aceasta etapa, vom executa procesul invers al descarcarii, numit proces de upload sau incarcare al fisierelor din cadrul cloud-ul SkyDrive. De aceasta data, din cadrul panoului aflat in partea dreapta, actioneaza functia Select, apasa fisierul pe care l-ai descarcat anterior in terminal, apoi executa un simplu tap pe butonul de incarcare al fisierului in baza contului tau online SkyDrive:

Browser SkyDrive pentru Android

Pasul 11. In acest moment, procesul de incarcare va porni, iar la finele acestuia fisierul incarcat va aparea in cadrul panoului din stanga, dedicat serviciilor gratuite de cloud storage SkyDrive:

Atentie: Asigura-te ca la finalizarea utilizarii aplicatiei aceasta este inchisa si nu ruleaza in fundalul sistemului de operare Android! Rularea aplicatiilor in fundalul sistemului poate avea efecte negative asupra autonomiei bateriei si a fluentei de rulare a telefonului sau tabletei.

Browser SkyDrive pentru Android

Aceasta a fost prezentarea pasilor de baza ai utilizarii serviciilor gratuite de cloud storage SkyDrive prin intermediul aplicatiei gratuite Browser for SkyDrive si a telefonului sau tabletei personale, ce are instalat un sistem de operare Android. Acum vei avea la dispozitie fisierele uzuale oriunde te-ai afla, prin intermediul aplicatiei Browser for SkyDrive, a serviciilor SkyDrive si a conexiunii la Internet.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Android 4.0 Ice Cream Sandwich si Browser for SkyDrive 1.9.1. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a aplicatiei Browser for SkyDrive, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: