Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Internet, mesaje, email Google Cloud print - exemple de imprimare
Google Cloud print - exemple de imprimare 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Acest tutorial ilustreaza pasii care trebuie parcursi pentru imprimarea fizica a documentelor de oriunde te-ai afla cu ajutorul serviciului gratuit Google Cloud print. Pentru realizarea acestui exemplu am folosit un calculator cu sistem de operare Windows 7, dar pasii sunt aplicabili in aceleasi conditii si altor sisteme.

Google Cloud print este o tehnologie inovatoare, care poate conecta imprimantele fizice la internet. Folosind acest serviciu, poti avea disponibila in orice moment imprimanta de la birou sau de acasa si poti imprima instant documente de oriunde te-ai afla. Google Cloud Print este disponibil pe telefon, tableta, PC, Chromebook si orice alt dispozitiv conectat la internet.

Pentru a putea imprima fizic documente cu ajutorul serviciului Google Cloud Print, este necesar sa urmezi cativa pasi foarte simpli. Iata care sunt acestia:

Atentie: Pentru a conecta orice imprimanta la serviciul Google Cloud Print este necesara adaugarea extensiei Google Cloud Print la browser-ul Google Chrome. De asemenea este necesar ca imprimanta respectiva sa fie pornita si conectata la un calculator pornit, conectat la internet si care are pornit browser-ul Google Chrome cu extensia Google Cloud print instalata.

Pasul 1. Acceseaza unul dintre conturile tale Google si autentifica-te cu email si parola:

Google Cloud print - exemple de imprimare

Atentie: Daca nu ai creat niciun cont Google, urmeaza mai intai solutia Creare cont de email gratuit pe gmail.com.

Pasul 2. Acceseaza meniul browserului Google Chrome si apoi submeniul Setari:

Google Cloud print - exemple de imprimare

Pasul 3. Cauta in lista de optiuni si setari Google Cloud Print si apoi apasa butonul Adaugati imprimante:

Google Cloud print - exemple de imprimare

Pasul 4. Pe calculatorul tau va aprea un mesaj in care ti se cere sa confirmi adaugarea imprimantei/imprimantelor. Apasa butonul Add printer(s):

Google Cloud print - exemple de imprimare

Pasul 5. Imprimanta/tele disponibile au fost adaugate la serviciul Google Cloud Print si le poti vedea apasand butonul Manage your printers:

Google Cloud print - exemple de imprimare

Pasul 6. Imprimanta disponibila a fost deja instalata in cadrul serviciului gratuit Google Cloud Print si este disponibila de oriunde, cu ajutorul contului tau Google. Selecteaza imprimanta dorita si apoi apasa butonul Print> Upload file to print:

Google Cloud print - exemple de imprimare

Pasul 7. Pe calculatorul tau primesti un mesaj legat de alegerea fisierului pentru  imprimare din calculatorul tau. Apasa linkul disponibil pentru a incarca un fisier:

Google Cloud print - exemple de imprimare

Pasul 8. Alege un fisier din calculatorul tau  si apoi apasa butonul Open pentru a-l incarca in contul Google:

Google Cloud print - exemple de imprimare

Pasul 9. Selecteaza imprimanta la care vrei sa fie imprimat fisierul cu Google Cloud Print si apoi apasa butonul Print:

Google Cloud print - exemple de imprimare

Pasul 10. Pe calculatorul tau vor aparea detaliile legate de modul de imprimare. Alege setarile pe care le consideri necesare, in functie de documente, si apoi apasa butonul Print:

Google Cloud print - exemple de imprimare

Pasul 11. Daca vei deschide meniul Print Jobs din Google Cloud Print, vei observa ca fisierul trimis la imprimanta mai devreme a fost imprimat cu succes:

Google Cloud print - exemple de imprimare

Acestia au fost pasii necesari imprimarii fizice a unui document de la distanta, cu ajutorul serviciului gratuit Google Cloud Print. De acum ai la dispozitie o imprimanta pentru documentele tale oriunde te-ai afla. Poti incarca documentele online si apoi le poti imprima de oriunde, astfel incat sa le ai deja pregatite pentru lucru cand ajungi la birou.

Nota: Tutorial realizat cu ajutorul unui calculator care foloseste sistemul de operare Windows 7 si browserul Googlr Chrome. Daca folosesti un alt sistem de operare sau browser, anumiti pasi pot sa difere intr-o anumita masura, dar raman valabili.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: