Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Internet, mesaje, email Utilizare Dropbox pentru Windows
Utilizare Dropbox pentru Windows 5.0 out of 5 based on 4 votes.
( 4 Votes )

Utilizare servicii de cloud storage Dropbox pentru Windows

Acest tutorial are rolul de a ilustra pas cu pas utilizarea serviciilor de cloud storage Dropbox prin intermediul unui calculator bazat pe sistemul de operare Windows. Necesitatea de mobilitate creste de la zi la zi, iar Dropbox vine in ajutorul utilizatorilor cu un sistem gratuit de stocare online al fisierelor pentru ca acestea sa poata fi urcate sau accesate oriunde te-ai afla, de pe un terminal Android sau calculator cu sistem de operare Windows, Mac sau Linux. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un calculator cu sistemul de operare Windows 8 si ultima versiune a programului gratuit Dropbox.

Dropbox reprezinta un program gratuit ce ofera servicii de stocare a fisierelor online si file sharing - numite si servicii de cloud storage. Dropbox este ideal si foarte util celor care doresc sa aiba acces la fisierele personale oricand sau sa ofere acces la ele cunoscutilor, prin intermediul Internetului, chiar daca nu au acces direct la calculatorul sau tableta personala. Serviciile Dropbox necesita instalarea clientului Dropbox in calculatorul, telefonul sau tableta ta si crearea unui cont gratuit Dropbox, cu o capacitate de stocare standard de 2GB. Interfata site-ului Dropbox si a clientului gratuit beneficiaza de o interfata foarte simpla si intuitiva, serviciile de cloud storage fiind dedicate tuturor tipurilor de utilizatori.

Practic, acest tutorial are scopul de a prezenta functiile Dropbox si de a ne invata cum sa utilizam serviciile Dropbox prin intermediul unui calculator bazat pe sistemul de operare Windows. Citeste cu atentie pasii urmatori:

Nota: In cazul in care nu ai instalat inca programul gratuit Dropbox si nu ti-ai creat un cont gratuit, citeste tutorialul de descarcare si instalare al clientului Dropbox pentru calculatoare, urmand acest link: Dropbox - descarcare si instalare.
Nota: Citeste si tutorialul de utilizare al serviciilor de cloud storage Dropbox direct de pe un terminal Android, urmand acest link: Utilizare servicii Dropbox pentru Android.

Pasul 1. Dupa instalarea programului gratuit Dropbox, agentul acestuia va porni automat odata cu sistemul tau de operare Windows, putand fi accesat din extremitatea dreapta a barei de start. Primul exemplu pe care-l vom strabate este adaugarea unui fisier in cadrul directorului Dropbox, in vederea sincronizarii si incarcarii acestuia in mediul online Dropbox. Localizeaza agentul Dropbox aflat in bara ta de start, click-dreapta pe acesta si apasa butonul Open Dropbox folder:

Utilizare servicii de cloud storage Dropbox pentru Windows

Pasul 2. Directorul Dropbox va aparea pe ecranul calculatorului tau. In functie de preferinte si nevoi, copiaza sau muta un fisier din cadrul calculatorului tau in directorul Dropbox:

Utilizare servicii de cloud storage Dropbox pentru Windows

Pasul 3. Acceseaza inca odata agentul Dropbox, la fel ca la primul pas, insa acum vei accesa butonul Launch Dropbox website pentru a deschide site-ul Dropbox:

Utilizare servicii de cloud storage Dropbox pentru Windows

Pasul 4. Aceasta este interfata site-ului Dropbox, locul de unde vei putea accesa directoarele si fisierele personale incarcate pe serverele de cloud storage Dropbox. In coltul din dreapta-sus al paginii vei observa, sub forma unui link, numele tau de utilizator Dropbox. Printr-o simpla apasare a acestuia vei deschide meniul principal Dropbox, ce-ti ofera informatii statistice cu privire la starea contului tau, precum si sub-meniuri/functii importante: Settings - sub-meniul cu setari generale ale contului tau Dropbox, Install - functia de redirectionare catre instalarea clientului gratuit Dropbox in calculatorul utilizat; Upgrade - functia de upgradare a capacitatii contului tau Dropbox; Sign out - functia de delogare a contului tau de pe site-ul Dropbox:

Utilizare servicii de cloud storage Dropbox pentru Windows 

Pasul 5. Vom continua prin simpla accesare cu un click a fisierului copiat in cadrul directorului Dropbox la pasul al-2-lea, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos (pentru exemplu, am folosit un fotografie, pentru a fi mai usor de exemplificat):

Utilizare servicii de cloud storage Dropbox pentru Windows

Pasul 6. Interfata online Dropbox va deschide fisierul accesat, oferind de asemenea, in coltul din dreapta-jos, butoane catre cele mai uzuale actiuni pe care le poti exercita asupra fisierului in cauza: afisarea la marimea naturala a fotografiei, crearea unui link catre fotografie, alaturi de posibilitatea de a-l redistribui catre alte medii online, posibilitatea de descarcare a fisierului in calculatorul utilizat sau stergerea fisierului. Noi vom continua prin inchiderea acestei pagini, apasand butonul X, aflat in coltul din stanga-sus, pe fond negru: 

Utilizare servicii de cloud storage Dropbox pentru Windows

Pasul 7. Una dintre elementele interesante implementate in cadrul serviciilor de cloud storage Dropbox este sistemul de creare si redistribuire a link-urilor catre fisierele stocate in contul tau Dropbox, pentru a le face astfel publice sau pentru a le putea imparti cu multa usurinta cu oricine doresti. Aplica click-dreapta in dreptul fisierului caruia vrei sa-i creezi un link si actioneaza butonul Share link:

Utilizare servicii de cloud storage Dropbox pentru Windows

Pasul 8. Avand in vedere ca fisierul selectat pentru exemplu este o fotografie, din cadrul acestei interfete ai posibilitatea de a trimite link-ul fisierului catre o adresa de e-mail, alaturi de un text, sau il poti redistribui pe retelele de socializare Facebook sau Twitter. De asemenea, in cazul in care nu doresti distribuirea imediata a link-ului in aceste medii online, poti doar copia link-ul generat prin apasarea butonului Copy link to this page. Continua catre urmatorul pas prin inchiderea acestei pagini din browser-ul tau, asa cum este exemplificat in imaginea de mai jos:

Utilizare servicii de cloud storage Dropbox pentru Windows

Pasul 9. Urmeaza prezentarea functiilor interfetei generale Dropbox, acestea fiind focalizate in mare parte pe directoarele aflate in contul tau gratuit Dropbox. In partea superioara a interfetei site-ului se regasesc butoanele ce acceseaza functiile Dropbox, acestea fiind: butonul 1 - functia de Upload sau incarcare si sincronizare a fisierelor in contul Dropbox; butonul 2 - functia de creare a unui nou director; butonul 3 - functia de selectare a unui director sau directoare spre distribuirea catre alte persoane cunoscute - mai exact, acest lucru inseamna crearea in cadrul calculatoarelor persoanelor dorite a directorului selectat spre distribuire din contul tau Dropbox, astfel incat persoanele respective sa aiba acces la tot ce incarci in acel director; butonul 4 - functia de generare si redistribuire a unui link catre directorul selectat sau deschis; butonul 5 - functia de listare a fisierelor sterse anterior din contul tau. Noi ne vom axa pe un exemplu de incarcare a fisierelor in cadrul contului Dropbox, direct din interfata site-ului Dropbox. Apasa butonul 1 (Upload) pentru a avansa:

Utilizare servicii de cloud storage Dropbox pentru Windows

Pasul 10. Continua printr-un click pe butonul Choose files:

Utilizare servicii de cloud storage Dropbox pentru Windows

Pasul 11. Selecteaza fisierul sau fisierele din cadrul calculatorului tau cu sistem de operare Windows pe care doresti sa le incarci in contul Dropbox, apoi actioneaza butonul Open:

Utilizare servicii de cloud storage Dropbox pentru Windows

Pasul 12. Asteapta ca procesul de incarcare si sincronizare a fisierului cu serverele de cloud storage Dropbox sa se incheie cu succes:

Utilizare servicii de cloud storage Dropbox pentru Windows

Pasul 13. In acest moment, fisierul selectat din cadrul calculatorului tau a fost incarcat cu succes in contul Dropbox si poate fi accesat oricand:

Nota: Fisierele stocate in contul Dropbox pot fi accesate fie direct din directorul Dropbox creat in calculatorul tau, fie de pe site-ul Dropbox, necontand modul in care acesta a fost incarcat in sistemul de cloud storage.

Utilizare servicii de cloud storage Dropbox pentru Windows

Acestia au fost toti pasii utilizarii serviciilor de cloud storage Dropbox prin intermediul unui calculator bazat pe sistemul de operare Windows, alaturi de prezentarea unora dintre cele mai importante functii. Acum poti accesa tehnologia cloud storage cu multa rapiditate si usurinta, direct de pe calculatorul personal, conectat la Internet.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 8 si Dropbox 1.4.23. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a programului Dropbox, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: