Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Internet, mesaje, email Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield

Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield

Acest tutorial are rolul de a prezenta fiecare pas necesar descarcarii si instalarii programului gratuit Hotspot Shield, in vederea securizarii conexiunii si implicit a sesiunii de navigare pe Internet. Programul gratuit Hotspot Shield te ajuta sa navighezi sub protectia anonimatului pe Internet, fiind util mai ales atunci cand folosesti o conexiune la Internet nesigura, cum ar fi, de exemplu, retelele wireless publice. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un calculator bazat pe sistemul de operare Microsoft Windows 8 si ultima versiune gratuita a programului Hotspot Shield.

Hotspot Shield reprezinta unul dintre cele mai populare programe ce ofera securitate, intimitate si acces la anumite site-uri blocate in zona ta prin intermediul unui VPN (Virtual Private Network sau Retea Privata Virtuala) ce filtreaza conexiunea calculatorului tau cu site-urile pe care navighezi pe Internet si te protejeaza prin mascarea adresei IP reale. Cu ajutorul programului Hotspot Shield poti naviga linistit pe internet, sub protectia anonimatului, fiind de asemenea aparat si de elementele malware. Un alt punct forte al programului Hotspot Shield il reprezinta criptarea traficului dintre tine si site-urile accesate, prin intermediul unui protocol HTTPS. Acest lucru inseamna ca, indiferent de conexiunea la Internet folosita, privata sau publica, prin cablu sau wireless, schimbul de informatii personale, cum ar fi identitatea sau datele credit cardului utilizat pentru a face achizitii online, exercitat intre calculatorul tau si site-urile in cauza vor fi securizate si criptate astfel incat sa nu poata fi sustrase de catre o a treia parte, in mod fraudulos. De asemenea, cu Hotspot Shield retelele publice Wi-Fi de la cafenele, mall-uri si asa mai departe devin sigure, putand fi utilizate fara emotii. Totodata, Hotspot Shield este foarte simplu de instalat si configurat, acesta putand fi activat si dezactivat oricand, in functie de preferintele si nevoile fiecaruia.

Concret, acest tutorial ne invata cum sa descarcam si instalam programul gratuit Hotspot Shield, in vederea securizarii conexiunii si implicit a sesiunii de navigare pe Internet prin intermediul unui VPN. Citeste cu atentie pasii urmatori:

Pasul 1. Acceseaza pagina de download oficiala Hotspot Shield aflata la adresa http://www.hotspotshield.com/en si apasa butonul Free download pentru a descarca varianta gratuita a softului:

Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield

Pasul 2. Continua catre descarcarea programului Hotspot Shield pentru Windows, actionand butonul Download Now, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos:

Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield

Pasul 3. Vei observa aparitia managerului de descarcare in partea inferioara a paginii. Apasa butonul Run pentru a descarca si rula automat procesul de instalare al programului gratuit Hotspot Shield in calculatorul tau:

Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield

Pasul 4. Debifeaza optiunea Install Hotspot Shield toolbar on Internet Explorer and Firefox browsers si actioneaza butonul Install pentru a porni instalarea propriu-zisa a VPN-ului Hotspot Shield in calculatorul tau cu sistem de operare Windows:

Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield

Pasul 5. Asteapta ca procesul de instalare al VPN-ului in calculatorul tau sa se incheie cu succes:

Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield

Pasul 6. Continua apasand butonul Finish pentru a inchide fereastra procesului de instalare si pentru a porni automat programul Hotspot Shield:

Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield

Pasul 7. Interfata Hotspot Shield va aparea in partea dreapta a ecranului calculatorului tau si va demara procesul de verificare a conexiunii la Internet utilizate. Asteapta ca acest proces sa fie finalizat cu succes:

Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield

Pasul 8. In functie de preferinte si nevoi, ai posibilitatea de a configura VPN-ul Hotspot Shield sa te anunte atunci cand te conectezi la o retea noua sau necunoscuta, sa activeze automat protectia atunci cand te conecteazi la o retea noua sau necunoscuta sau sa astepte activarea manuala din partea ta. Pentru exemplu vom alege varianta a-2-a, adica activarea automata a protectiei odata cu detectarea unei noi retele sau a unui retele necunoscute, asa cum se poate observa si in imaginea de mai jos. Avanseaza catre pasul urmatorul cu un click pe butonul Continue:

Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield

Pasul 9. In acest moment, VPN-ul Hotspot Shield este activ, iar toate sistemele de protectie valabile sunt prezente. Testeaza securizarea VPN-ului asupra conexiunii tale la Internet prin apasarea link-ului Test protection:

Nota: Setarile aplicate la pasul a-8-lea pot fi modificate ulterior cu usurinta prin intermediul meniului Settings, al carui buton este incercuit in imaginea de mai jos.

Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield

Pasul 10. Browser-ul tau de Internet va porni si va accesa automat site-ul http://www.tracemyip.org ce contine statistici referitoare la modul in care informatiile si adresa ta IP este perceputa in Internet. Asa cum se poate observa in imaginea de mai jos, Hotspot Shield, prin intermediul VPN-ului, a ascuns adresa IP reala, oferindu-ti acces la Internet sub protectia anonimatului si securizand astfel conexiunea la Internet:

Atentie: Protejarea identitatii si securizarea traficului in Internet prin intermediul VPN-ului Hotspot Shield exercita efecte negative asupra vitezei normale de transfer a conexinii tale. Acest tip de securizare a conexiunii la Internet este recomandata in cazul utilizarii unor conexiuni la Internet nesigure sau publice, sau doar pentru sesiunile de browsing anonime, schimbul protejat de informatii personale dintre utilizator si site-uri etc.

Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield

Pasul 11. VPN-ul gratuit Hotspot Shield poate fi dezactivat oricand dupa sesiunea de browsing securizata prin apasarea butonului Disconnect, aflat in cadrul interfetei Hotspot Shield:

Securizeaza-ti conexiunea cu HotSpot Shield

Aceasta a fost prezentarea descarcarii, instalarii si configurarii programului gratuit Hotspot Shield, in vederea securizarii conexiunii si implicit a sesiunii de navigare pe Internet prin intermediul unui VPN. Acum poti naviga linistit pe Internet folosind orice fel de conexiune la Internet, oriunde.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 8, Internet Explorer 10 si Hotspot Shield 2.76. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alt browser sau alta versiune a programului Hotspot Shield, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: