Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Internet, mesaje, email Google+ Chat in limba romana
Google+ Chat in limba romana 4.5 out of 5 based on 2 votes.
( 2 Votes )

Acest articol ilustreaza pasii necesari activarii serviciului de mesagerie Google+ Chat, dar si cateva dintre modurile de folosire a acestuia. Exemplul a fost creat cu ajutorul unui calculator care foloseste Windows 7, insa este aplicabil in aceleasi conditii si altor sisteme de operare.

Serviciul de mesagerie Google+ Chat este gratuit si poate fi folosit de orice utilizator care detine un cont Google+. El permite folosirea mesageriei instant fara a instala un program suplimentar, doar prin autentificarea in contul Google+.

Chatul Google+ are o varietate de moduri de folosire, printre care: mesaj text, audio sau video, posibilitatea de a invita noi persoane sa participe la chat sau la intalniri/hangouts virtuale pentru discutii, posibilitatea de a configura disponibilitatea utilizatorului, dar si accesa de a conversa pe tipuri de grupuri.

Atentie: Daca nu ai un cont Google+, urmeaza mai intai solutia Creare cont Google+.

Pentru a putea folosi serviciul de chat Google+ in limba romana este necesar doar sa ai un cont Google+ si sa urmezi cativa pasi foarte simpli. Iata care sunt acestia:

Pasul 1. Folosind un browser de internet, acceseaza site-ul https://accounts.google.com/ServiceLogin?hl=ro si autentifica-te cu numele de utilizator sau adresa de email si parola, apoi apasa butonul Conectati-va:

Google+ Chat in limba romana

Pasul 2. Odata autentificat, acceseza meniul contului personal din coltul dreapta sus si alege optiunea Afisati profilul:

Google+ Chat in limba romana

Pasul 3. Pe ecranul calculatorului tau vor fi afisate datele contului Google+, iar in partea dreapta vei observa optiunea de activare a chatului Google+. Apasa butonul Activeaza chatul:

Google+ Chat in limba romana

Pasul 4. Dupa ce serviciul de mesagerie Google+ Chat a fost activat, vei vedea ca exista o lista cu persoanele cu care poti avea discutii instant. Alege una dintre ele:

Google+ Chat in limba romana

Pasul 5. Pe ecranul calculatorului tau se va deschide fereastra Google+ Chat unde poti nota mesajul tau. De asemenea, ai posibilitatea de a folosi mai multe optiuni. Acceseaza meniul Mai multe. Acolo poti incepe o conversatie prin chat video, poti opri inregistrarea convorbirii sau poti bloca utilizatorul respectiv:

Google+ Chat in limba romana

Pasul 6. In cazul in care vrei sa incepi o conversatie prin chat vocal, este necesar sa instalezi o aplicatie suplimentara. Odata accesata aceasta sectiune, esti invitat sa instalezi functia chat video. Apasa linkul Faceti click aici:

Google+ Chat in limba romana

Pasul 7. Vei fi redirectionat catre o noua pagina, unde este necesar sa actionezi butonul Instalati chatul vocal si video pentru a putea folosi aceasta aplicatie in cadrul chatului Google+:

Google+ Chat in limba romana

Pasul 8. Asteapta ca instalarea chatului sa se finalizeze:

Google+ Chat in limba romana

Pasul 9. Odata finalizata instalarea chatului video, alege Gmail pentru folosirea acestei aplicatii:

Google+ Chat in limba romana

Pasul 10. Vei fi redirectionat catre pagina setarilor pentru chat ale contului tau Google+. Alege si modifica optiunile care se potrivesc necesitatilor tale si apoi apasa butonul Salvati modificarile:

Google+ Chat in limba romana

Pasul 11. Revino la chatul Google+ si invita fie la chat video una dintre persoanele din cercurile tale, fie la un hangout (intalnire), accesand casutele aferente:

Google+ Chat in limba romana

Pasul 12. In cazul in care vrei sa initiezi un hangout, apasa pictograma aferenta asa cum este indicat la pasul 11 si asteapta ca utilizatorul sa fie apelat si sa raspunda cererii tale. Daca vrei sa inviti si alte persoane, apasa butonul Invita persoane din cadrul ferestrei hangout:

Google+ Chat in limba romana

Pasul 13. Pe ecranul calculatorului tau se va deschide o noua fereastra, unde poti adauga persoane din cercurile tale sau poti nota o noua adresa de email sa se alature grupului de hangout. Dupa ce ai adaugat toate persoanele, apasa butonul Participati la Hangout pentru a trimite invitatiile:

Google+ Chat in limba romana

Pasul 14: Configurarea disponibilitatii utilizatorului in Google+ Chat. Deschide chatul Google+ si apoi apasa sageata de langa numele tau. Se va deschide o lista cu optiuni de tipul: disponibil, ocupat, invizibil etc. Alege statusul care ti se potriveste pentru a-l activa:

Google+ Chat in limba romana

Pasul 15. Adaugarea de contacte la Google+ Chat. Deschide chatul Google+ si noteaza un nume sau o adresa in campul Conversati prin chat cu… Daca adresa/numele nu se afla in lista ta, vei primi un mesaj prin care esti notificat ca trebuie sa trimiti o invitatie acestei persoane, iar aceasta trebuie sa o accepte pentru a putea conversa prin chat. Apasa butonul Trimite invitatia si astepta ca persoana respectiva sa o accepte:

Google+ Chat in limba romana

Acestia au fost pasii necesari activarii si configurarii serviciului de chat gratuit de la Google+ in limba romana. De acum poti trimite mesaje instant/audio/video prietenilor tai si poti fi mereu in legatura cu ei fara a instala un program suplimentar, ci doar prin autentificarea in contul tau Goolge+.

Nota: Tutorial realizat cu ajutorul unui calculator care foloseste sistemul de operare Windows 7 si browserul Internet Explorer 10. Daca utilizezi alt sistem de operare si/sau browser, anumiti pasi pot diferi intr-o anumita masura, insa raman valabili.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: