Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Internet, mesaje, email 10Gb stocare online gratis cu Bitcasa
10Gb stocare online gratis cu Bitcasa 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

10Gb stocare online gratis cu Bitcasa

Acest tutorial are menirea de a ilustra pas cu pas descarcarea si instalarea programului gratuit Bitcasa in calculatorul personal cu sistem de operare Windows, in vederea utilizarii serviciilor gratuite de cloud storage Bitcasa. Serviciile Bitcasa sunt gratuite si utile oricarui tip de utilizatori. Prin intermediul acestora si a unui cont propriu Bitcasa poti salva in mediu online fisierele dorite cu un minim de efort, astfel avand acces la acestea oriunde te-ai afla, fiind necesara doar conexiunea la Internet. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un calculator bazat pe sistemul de operare Windows 8 si ultima versiune a clientului gratuit Bitcasa.

Bitcasa reprezinta un client gratuit prin intermediul caruia utilizatorii calculatoarelor sau dispozitivelor ce ruleaza sistemele de operare Windows, OS X, Linux, iOS sau Android au acces la serviciile de cloud storage Bitcasa. Serviciile de cloud storage permit utilizatorilor sa-si salveze in baza unui cont fisierele dorite pe serverele Bitcasa, astfel incat acestea sa poate fi accesate oricand, de oriunde, foarte rapid si usor, nefiind necesara decat o conexiune la Internet si un terminal compatibil. Gratuit, Bitcasa ofera o capacitate de stocare online de 10GB, spatiu in care pot fi stocate documente personale, fisiere de back-up sau orice alte fisiere pe care trebuie sa le ai oriunde cu tine. Poti urca si descarca fisiere de pe orice terminal Windows, OS X, Linux, iOS sau Android, iar interfata clientului Bitcasa este prietenoasa si foarte simplu de folosit. De asemenea, serviciile si programul gratuit Bitcasa ofera un grad de securitate sporit, optiunea de a imparti fisierele stocate in cloud cu alte persoane si, nu in ultimul rand, posibilitatea de a sincroniza in mod automat date din calculatorul tau prin intermediul procesului de "mirroring", astfel incat acestea sa poata fi accesate si de pe alte calculatoare cu ajutorul Bitcasa.

Concret, acest tutorial ne invata etapele descarcarii si instalarii clientului gratuit Bitcasa in calculatorul personal cu sistem de operare Windows, alaturi de pasii crearii unui cont gratuit Bitcasa prin intermediul caruia vei putea accesa serviciile de cloud storage. Citeste cu mare atentie pasii urmatori:


Pasul 1. Acceseaza pagina oficiala de download Bitcasa la adresa http://www.bitcasa.com/ si apasa butonul Get Started!:

10Gb stocare online gratis cu Bitcasa

Pasul 2. Continua prin actionarea butonului Donwload, asa cum se poate observa si in imaginea de mai jos:

10Gb stocare online gratis cu Bitcasa

Pasul 3. Vei observa aparitia managerului de descarcare in partea inferioara a paginii. Apasa butonul Run pentru a descarca si rula automat procesul de instalare al programului gratuit Bitcasa in calculatorul tau:

10Gb stocare online gratis cu Bitcasa

Pasul 4. Apasa butonul Next pentru a avansa in procesul de instalare al clientului Bitcasa:

10Gb stocare online gratis cu Bitcasa

Pasul 5. Destinatia predefinita a programului Bitcasa in calculatorul tau cu sistem de operare Windows va fi directorul Program Files. In cazul in care, din diferite motive sau preferinte, doresti sa modifici aceasta setare, apasa butonul Browse. Continua catre urmatorul pas cu un click pe butonul Next:

10Gb stocare online gratis cu Bitcasa

Pasul 6. La fel ca la pasul anterior, actioneaza butonul Next:

10Gb stocare online gratis cu Bitcasa

Pasul 7. Bifeaza/debifeaza, in functie de preferinte si nevoi, pornirea automata a clientului Bitcasa odata cu calculatorul tau. Dupa aceasta setare, actioneaza butonul Next:

10Gb stocare online gratis cu Bitcasa

Pasul 8. Clientul gratuit Bitcasa pentru Windows este acum gata de instalare. Click pe butonul Install pentru a porni procesul propriu-zis de instalare al programului in calculatorul tau:

10Gb stocare online gratis cu Bitcasa

Pasul 9. Avanseaza prin apasarea butonului Next:

10Gb stocare online gratis cu Bitcasa

Pasul 10. In acest moment, programul gratuit Bitcasa este instalat in calculatorul tau cu sistem de operare Windows. Click pe butonul Finish pentru a inchide fereastra procesului de instalare si pentru a porni clientul Bitcasa pentru prima data:

10Gb stocare online gratis cu Bitcasa

Pasul 11. Aceasta este interfata proceselor de configurare si prezentare a serviciilor de cloud storage oferite de catre Bitcasa. Urmeaza crearea unui cont gratuit Bitcasa in baza caruia vei putea accesa serviciile de stocare a datelor in cloud. Asigura-te ca optiunea I need an account este selectata, dupa care actioneaza butonul Next:

10Gb stocare online gratis cu Bitcasa

Pasul 12. Completeaza formularul de inscriere cu datele personale, apoi apasa butonul Next:

10Gb stocare online gratis cu Bitcasa

Pasul 13. Alege doua intrebari de securitate, introdu in campurile aferente raspunsurile la acestea, bifeaza I Agree si finalizeaza procesul de inregistrare si creare a contului Bitcasa cu un click pe butonul Sign up:

Atentie: Cele doua intrebari si raspunsuri personale sunt importante deoarece cu ajutorul acestora iti poti recupera contul si implicit datele in cazul unor probleme de securitate. Trateaza-le cu seriozitate!

10Gb stocare online gratis cu Bitcasa

Pasul 14. In acest moment, contul tau gratuit Bitcasa a fost creat cu succes. Urmeaza turul de prezentare si explicare a utilizarii serviciilor de cloud storage Bitcasa. Continua prin apasarea butonului Next:

10Gb stocare online gratis cu Bitcasa

Pasul 15. In urma instalarii, clientul Bitcasa pentru Windows a creat o icoana de acces numita Bitcasa Infite Drive pe desktop-ul calculatorul tau, un hard drive virtual numit Bitcasa Infite Drive, iar in cadrul barei de start se regaseste agentul de acces al clientului Bitcasa. Prin intermediul acestor cai de acces vei putea utiliza serviciile de cloud storage Bitcasa. Avanseaza prin apasarea butonului Next:

10Gb stocare online gratis cu Bitcasa

Pasul 16. Urmatorul pas exemplifica cele doua metode de adaugare a documentelor si fisierelor in cloud: drag and drop pe icoana Bitcasa Infinite Drive a directoarelor dorite, sau click-dreapta pe fisierul/directorul dorit -> Bitcasa -> Copy this to Bitcasa. Click pe butonul Next:

10Gb stocare online gratis cu Bitcasa

Pasul 17. Clientul Bitcasa iti va aduce la cunostinta faptul ca fisierele salvate in mediu online Bitcasa prin intermediul contului tau pot fi accesate de oriunde prin simpla accesare a site-ului oficial http://www.bitcasa.com/, sau direct prin intermediul telefoanelor mobile sau a tabletelor cu sisteme de operare iOS si Android. Continua cu actionarea butonului Next:

10Gb stocare online gratis cu Bitcasa

Pasul 18. Din cadrul acestei etape poti configura sistemul de back-up automat al fisierelor din calculatorul tau, accesand procesul de "mirroring". Procesul de "mirroring" reprezinta sincronizarea datelor din cadrul calculatorul tau cu mediul online Bitcasa, astfel incat fisierele tale sa fie mereu salvate online si sa poata fi accesate de oriunde. Poti selecta spre "mirroring" toate documentele si fisierele suportate, sau le poti alege prin bifare/debifere in functie de preferinte si nevoi apasand sageata butonului All my files, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos. De asemenea, ai optiunea de a porni imediat procesul de "mirroring" prin actionarea butonului Start mirroring! sau, in cazul in care nu ai nevoie de acest serviciu, il poti lasa neactivat cu un click pe butonul Not Now:

10Gb stocare online gratis cu Bitcasa

Pasul 19. Totodata, selectarea mai tarzie si a altor directoare spre sincronizare este posibila cu Bitcasa. Nu este necesar decat sa apesi click-dreapta pe directorul dorit -> Bitcasa -> Mirror this folder to Bitcasa. Avanseaza prin actionarea butonului Next:

10Gb stocare online gratis cu Bitcasa

Pasul 20. Acesta a fost tot turul de prezentare si explicare a utilizarii serviciilor de cloud storage Bitcasa. Apasa butonul Done pentru a inchide fereastra si pentru a putea utiliza imediat serviciile de cloud storage Bitcasa:

10Gb stocare online gratis cu Bitcasa

Aceasta a fost prezentarea etapelor descarcarii si instalarii clientului gratuit Bitcasa in calculatorul personal cu sistem de operare Windows, alaturi de pasii crearii unui cont gratuit Bitcasa prin intermediul caruia vei putea accesa serviciile de cloud storage. Acum Bitcasa iti pune la dispozitie stocarea online, in limita celor 10GB gratuiti, a tuturor datelor personale si necesare pe care trebuie sa le ai cu tine, oriunde, oricand. 

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 8, Internet Explorer 10 si Bitcasa 0.9.21.4262. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare, alt browser si/sau alta versiune a programului Bitcasa, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: