Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Internet, mesaje, email Creeaza un site gratuit cu Weebly.com
Creeaza un site gratuit cu Weebly.com 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Tutorialul de mai jos ilustreaza pasii necesari crearii unui site gratuit cu ajutorul Weebly.com. Exemplul a fost creat cu folosind un calculator cu sistem de operare Windows 7 , dar este aplicabil in aceleasi conditii si altor sisteme de operare.

Weebly.com este o platforma pentru crearea gratuita siteurilor gazduite pe aceasta platforma. Cu ajutorul editorului special creat iti poti realiza un site personal, unul business, un magazin online sau un blog,  majoritatea elementelor fiind gratuite. Creatorul de site iti pune la dispozitie functia simpla drag&drop cu ajutorul careia poti pune rapid in pagina elementele dorite.  Ai la dipsozitie 100 de teme profesionale si foarte multe caracaterisitic multimedia. Siteul tau va fi perfect functional si poate fi publicat ata gratuit pe platforma weebly, cat si contra cost daca detii deja un domeniu.

Pasul 1. Folosind un browser de internet, intra pe siteul http://www.weebly.com/  si autentifica-te cu datele contului de Facebook:

Creeaza un site gratuit cu Weebly

Atentie: Daca nu ai un cont de facebook, urmeaza mai intai solutia Creare cont online pentru Facebook pentru a-ti crea unul.

Pasul 2. Dupa ce te-ai autentificat, este necesar sa introduci un nume pentru noul site pe care vrei sa il creezi cu Weebly.com si tipul siteului. Apasa apoi butonul Continue:

Creeaza un site gratuit cu Weebly

Pasul 3. Pentru a continua crearea siteului, este necesar sa iti alegi un subdomeniu gratuit pe weebly. Alege un nume si apoi apasa butonul Continue:

Creeaza un site gratuit cu Weebly

Pasul 4. Acum poti incepe peronalizarea sitelui tau. Alege meniul Design si unul dintre sabloanele gratuite care sunt afisate in lista:

Creeaza un site gratuit cu Weebly

Pasul 5. Pentru a modifica pagina Home,de exemplu, alege meniul Pages si apoi denumeste-o Acasa sau cum vei considera. Alege unul dintre sabloanele pentru asezarea paginii. Daca vrei sa adaugi o pagina noua, apasa butonul Add page:

Creeaza un site gratuit cu Weebly

Pasul 6. O noua pagina urmeaza sa fie creata. Alege un nume pentru ea, un sablon sau apasa butonul Edit page pentru a modifica aceasta pagina noua. Dupa ce ai modificat datele, apasa butonul Save Settings pentru a salva noua pagina:

Creeaza un site gratuit cu Weebly

Pasul 7. Pentru a adauga elemente noi pentru pagina dorita, alege meniul Elements si apoi, de exemplu, Picture pentru a adauga o poza noua paginii tale. Foloseste functia Drag&drop pentru a trage elementul dorit in pagina siteului tau Weebly.com:

Creeaza un site gratuit cu Weebly

Pasul 8. Apasa butonul Upload a photo from computer pentru a alege poza pe care vrei sa o afisezi pe site:

Creeaza un site gratuit cu Weebly

Pasul 9. In cazul in care vrei sa adaugi elemente multimedia pe noul tau site Weebly.com, alege meniul Multimedia si apoi una dintre optiunile galerie foto, fisier video, fisier audio etc. Se utilizeza tot functia drag&drap ca la pasul precedent si Upload from computer:

Creeaza un site gratuit cu Weebly

Pasul 10. In cazul in care vrei sa adaugi elemente de siguranta (parola), un mesaj in josul paginilor (footermessage) sau altele (setari pentru magazine online, setari de oprimizare etc) este necesar sa alegi meniul Settings. Acolo poti modifica elementele dorite si/sau necesare. Dupa ce ai facut toate modificarile, apasa butonul Save pentru a le salva:

Creeaza un site gratuit cu Weebly

Pasul 11. Pentru a publica pe internet siteul tau, alege meniul Publish si noteaza subdomeniul ales atunci cand ai creat siteul, pentru ca acesta este gratuit. Apasa butonul Continue pentru a publica siteul pe internet:

Creeaza un site gratuit cu Weebly

Pasul 12. Siteul tau a fost publicat. Acceseaza linkul afisat pentru a vedea siteul tau gratuit creat cu Weebly.com:

Creeaza un site gratuit cu Weebly

Pasul 13. Iata cum arata siteul de test realizat in acest exmeplu. Foloseste meniul Weebly.com pentru-l peronaliza dupa nevoile tale:

Creeaza un site gratuit cu Weebly

Felicitari, ai reusit sa iti creezi cu succes un site gratuit cu Weebly.com. Iti poti modifica site-ul dupa preferinte si poti actualiza continutul zilnic. Weebly.com iti ofera o paleta larga de sabloane pentru site-uri, magazine online, siteuri business, bloguri si multe altele. Succes!

Nota: Tutorial realizat cu ajutoul unui calculator care foloseste sistemul de operare Windows 7 si browserul Internet Explorer 10. Daca folosesti un alt sistem de operare si/sau browser, anumiti pasi pot diferi usor, insa raman valabili.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: