Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Internet, mesaje, email Creeaza un site gratuit cu Wix.com
Creeaza un site gratuit cu Wix.com 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Tutorialul de mai jos exemplifica pasii necesari pentru crearea unui cont si site gratuit cu ajutorului creatorului de site-uri pus la dispozitie de Wix.com. Acesta oferta o multitudine de sabloane atat pentru site-uri personale, magazine online, dar si site-uri business. Exemplul a fost creat cu ajutorul unui calculator care foloseste sistemul de operare Windows 7, dar este aplicabil in aceleasi conditii si altor sisteme de operare.

Wix.com ofera utilizatorilor o aplicatie online cu ajutorul careia oricine isi poate crea foarte usor un site gratuit. Utilizatorii din intrega lume pot alege dintr-o paleta foarte larga de sabloane si isi pot personaliza site-urile create gratuit cu Wix.com. Platforma este disponibila in mai multe limbi de circulatie internationala si ofera suport text si video pentru utilizatorii care nevoie de ajutor in crearea unui site. Creatorul de site-uri dispune de functia drag&drop, ceea ce face foarte simpla personalizarea site-urilor, dar si de posibilitatea de a utiliza functii avansate de configurare SEO, gazduire pe domeniu propriu, alegere favicoane sau alte setari speciale HTMLunele dintre acestea contra cost.

Pentru a crea un site gratuit cu ajutorul aplicatiei Wix.com, este necesar sa urmezi o serie de pasi simpli si sa iti aloci cateva minute. Este un proces destul de simplu, insa poate dura, in functie de ce personalizari vrei sa aplici noului site. Sa incepem:

Pasul 1. Folosind un browser de internet, intra pe site-ul http://www.wix.com/ si apasa butonul Start now pentru a-ti putea realiza un site gratuit cu Wix.com:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 2. Pentru a putea sa iti creezi un nou site cu Wix.com, este necesar sa ai un cont pe aceasta platforma. Apasa butonul Create new account:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 3. Introdu o adresa de email valida si o parola pentru noul cont si apoi apasa butonul GO:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 4. Wix.com dispune de mai multe domenii de activitate si sabloane gratuite pentru site-uri. Alege un domeniu care crezi ca se potriveste noului site pe care vrei sa il creezi si apoi apasa butonul GO:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 5. Pe ecranul calculatorului tau va aprea o lista cu mai multe sabloane (teme) disponibile gratuit. Alege una dintre ele pentru a o aplica noului site:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 6. Iata cum va aparea tema aleasa aplicata site-ului tau. Apasa butonul Edit pentru a incepe personalizarea sablonului in functie de cerintele tale:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 7. In partea stanga a ecranului calculatorului ai la dispozitie meniul Wix.com. Alege mai intai submeniul Pages pentru a putea modifica numele paginilor si/sau a adauga unele noi. Alege apoi pagina pe care vrei sa o modifici:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 8. Pe ecranul calculatorului tau se va deschide o noua caseta de unde poti modifica numele paginii, stilul acesteia, dar si culorile (apasa Change style) si apoi Done cand ai terminat modificarile:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 9. In cazul in care vei alege modificarea stilului paginii noului site creat gratuit cu Wix.com, vei observa ca pe ecran va aparea o caseta de unde poti alege culori, chenare, stiluri pentru pagina ta. Dupa ce ai realizat modificarile dorite, apasa butonul OK pentru a le salva:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 10. Alege acum din meniul principal al creatorului de site-uri Wix.com submeniul Design pentru a aplica modificari, de exemplu, asupra fundalului site-ului tau sau numai al unei pagini specifice. Alege Background:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 11. Pe ecranul calculatorului tau se va deschide o noua caseta, de unde poti alege un fundal nou pentru o pagina specifica sau pentru intreg site-ul. Alege ceea ce crezi ca se potriveste noui site gratuit creat cu Wix.com:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 12. In cazul in care vrei sa adaugi/modifici text, imagini, sunete, module sau alte elemente site-ului tau Wix.com, alege submeniul Add. Acolo ai o paleta larga de elemente care pot fi foarte simplu adaugate site-ului tau. Pentru inceput, alege introducerea unei imagini noi> Image:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 13. Iata ca pe site-ul tau a aparut deja o noua imagine din galeria Wix.com, pe care o poti muta foarte usor unde ai nevoie cu ajutorul mouse-ului (trebuie doar sa tii apasat butonul mouse-ului si sa tragi fotografia acolo undei vrei ca aceasta sa apara):

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 14. De asemenea, Wix.com iti pune la dispozitie o galerie bogata de imagini de unde poti alege ceea ce consideri ca se potriveste site-ului tau:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 15. Odata introduse in pagina noile fotografii, este momentul sa modifici textul din pagina. Acesta este editabil prin dublu click (dubla apasare a mouse-ului). Se va deschide editorul de text si poti modifica atat fontul, cat si culoare si formatarea noului text:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 16. Wix.com pune la dispozitia utilizatorilor si o serie de configurari speciale pentru adresa site-ului, alegerea unui favicon, elemente SEO, statistici, dar si posibilitatea a de introduce elemente legate de conturile de pe retelele sociale. Unele dintre acestea pot fi utilizare doar contra cost, insa modulul Social poate fi configurat gratuit. Alege acest modul si apoi Upload Thumbnail pentru a alege o imagine reprezentativa pentru site-ul tau:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 17. Pe ecranul calculatorului tau se va deschide o galerie de imaigni de unde poti alege ceea ce crezi ca este potrivit pentru site-ul tau sau poti incarca o noua imagine din caluclator. In exemplul de aici am ales aceasta varianta > Upload Image:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 18.  Iata ca imaginea aleasa din calculatorul personal a fost incarcata. Apasa butonul OK pentru a o introduce pe site:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 19. Alege acum si numele contului pe care il ai pe reteaua de socializare Facebook pentru ca acesta sa apara pe site si apoi apasa butonul Done:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 20. Wix.com pune la dispozitia utilizatorilor si o serie de aplicatii, foarte multe gratuite, care pot fi adaugate site-urilor create pe aceasta platforma. Am ales ca exemplu inserarea modului de autentificare pentru administrator:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 21. Odata deschis acest modul, apasa butoul Add to site pentru ca acesta sa apara pe site-ul tau si sa poata fi utilizat:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 22. Iata ca modulul de autentificare pentru administrator este adaugat pe site. Il poti muta oriunde consideri cu ajutorul mouse-ului si poti efectua schimbari la el cu ajutorului casetei specifice:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 23. Daca vrei sa vezi cum va arata online site-ul tau, apasa butonul Preview:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 24. Iata cum apare site-ul taui creat gratuit cu Wix.com. Daca vrei sa aplici alte modificari acestuia, apasa butonul Back to editor mode:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 25. Ultimul pas este salvarea site-ului tau pentru a pastra toate modificarile si adaugarea unui nume pentru acesta. Apasa butonul Save si introdu un nume pentru site. Apasa apoi butonul Save now si asteapta salvarea site-ului:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 26. Pe ecranul calculatorului tau vei primi un mesaj conform caruia modificarile tale sunt salvate, insa site-ul va fi online cand vei finaliza toate modificarile si vei apasa butonul Publish now:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Pasul 27. Introdu continut pe noul site si cand ai terminat, apsa butonul Publish now pentru a publica site-ul pe internet. Introdu datele necesare pentru a defini datele dupa care site-ul va fi gasit de motoarele de cautare si apoi apasa butonul OK:

Creeaza un site gratuit cu Wix com

Felicitari, ai reusit cu succes sa iti creezi un site gratuit pe Wix.com. In acest moment ai mereu la dispozitie un site online prin care poti sa iti faci cunoscute lucrarile sau sa tii legatura cu prietenii sau colaboratorii. Introdu pe site continut original si actualizeaza-l oricand consideri ca este necesar.

Nota: Tutorial realizat cu ajutorul unui calculator care foloseste sistemul de operare Windows 7 si browserul Internet Explorer 10. Daca folosesti un alt sistem de operare si/sau browser, anumiti pasi pot sa difere intr-o anumita masura, insa ei raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Comentarii  

 
# Oana H 16-06-2015 11:28
Cum adaug subpagini?
 
 
# Alex Iarna 16-06-2015 16:16
In meniul de Pagini tragi de orice pagina astfel incat sa o pozitionezi sub o alta pagina sau sub Home - si ea va deveni automat o sub-pagina.
Vezi mai exact cum se face aici: https://www.wix.com/support/html5/editor/buttons-and-menus/kb/creating-subs-for-drop-down-menus
 
 
# Morisca Alexandru 01-06-2016 23:14
Pot folosi wix web editor pe un domeniu cumparat?
 
 
# Alex Iarna 02-06-2016 11:33
Desigur, se numeste "Connect your domain", vezi mai multe detalii aici: www.wix.com/domain/connect-domain
La prima vedere este disponibil doar pentru planurile contra cost - dar nu am cautat in amanunt daca se poate si la cele ;-)
 
Tutoriale noi si populare: