Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Internet, mesaje, email Instalare si utilizare GreenBrowser

Tutorialul de mai jos ilustreaza pasii necesari instalarii si utilizarii navigatorului web GreenBrowser. Exemplul a fost creat folosind un calculator cu sistem de operare Windows 7, dar este aplicabil in aceleasi conditii si altor sisteme de operare.

GreenBrowser este un navigator web flexibil si rapid, care ofera utilizatorilor posibilitatea de a accesa pagini web, a realiza cautari de text, imagine, media pe internet, intr-un mediu sigur. Interfata este foarte intuitiva si prietenoasa, iar navigatorul poate fi descarcat si folosit gratuit.

Printre avantajele oferite de navigatorul GreenBrowser se numara posibilitatea de a folosi optiuni de tipul: AD Filter, Mouse Gesture, Mouse Drag, Auto Fill Form, Auto Scroll, Auto Refresh, Auto Save, Auto Hide, Search Bar, Identity, General Form, Auto Submit Form, Send Key to Page, External Toolbar, Collector, Page Manager, Download Manager, Group, Plugin, Skin, Proxy, Start Mode, URL Alias, Quick Key, Link List, Status Bar Setting, Sort Save Page, Clean System, Page Download Control, Page Zoom, Page Background Color, Speed Dial si Top Video Player.

De asemenea, bara de status GreenBrowser este foarte personalizabila si are trei componente: tips area (zona de ponturi); toolbar area (zona de unelte) si information area (zona de informatii). Utilizatorii pot crea scurtaturi personalizate folosind functia shortcut key pentru moatoarele de cautare, plugin-uri etc.  GreenBrowser este un navigator rapid si sigur, cu o interfata simpla, care poate fi folosit cu usurinta de orice utilizator.

Pentru a instala si utiliza pe calculatorul tau navigatorul GreenBrowser este necesar sa urmezi o serie de pasi foarte simpli. Iata care sunt acestia:

Pasul 1. Folosind un browser de internet, acceseaza site-ul: http://www.morequick.com/indexen.htm si apasa butonul Download. Vei fi intrebat daca vrei sa rulezi direct fisierul executabil sau vrei sa il salvezi in calculatorul tau. In exemplul de aici am ales Run, adica executarea directa a fisierului dupa descarcare:

Instalare si utilizare GreenBrowser

Pasul 2. Pe ecranul calculatorului tau se va deschide asistentul de instalare al navigatorului web GreenBrowser, care te va ghida pe parcursul procesului de instalare:

Instalare si utilizare GreenBrowser

Pasul 3. Navigatorul web GreenBrowser se va instala predefinit pe partitia pe care ai instalat sistemul de operare. Daca vrei sa schimbi aceasta locatie, apasa butonul Browse si alege alta. Apasa apoi butonul Next pentru a continua instalarea navigatorului:

Instalare si utilizare GreenBrowser

Pasul 4. Pe ecranul calculatorului tau primesti o notificare asupra faptului ca navigatorul web GreenBrowser va avea o scurtatura in meniul de Start. Apasa butonul Next pentru a continua procesul de instalare:

Instalare si utilizare GreenBrowser

Pasul 5. Esti intrebat ce alte scurtaturi vrei sa creezi: Desktop si Quick Launch. Daca esti de acord cu crearea acestora, bifeaza optiunile respective si apoi apasa butonul Next:

Instalare si utilizare GreenBrowser

Pasul 6. Navigatorul web GreenBrowser este gata de instalare pe calculatorul tau. Apasa butonul Install:

Instalare si utilizare GreenBrowser

Pasul 7. GreenBrowser este instalat pe calculatorul tau. Bifeaza optiunea Launch GreenBrowser daca vrei ca acesta sa se deschida imediat dupa instalare si apoi apasa butonul Finish:

Instalare si utilizare GreenBrowser

Pasul 8. La prima deschidere a navigatorului web GreenBrowser va trebui sa alegi limba in care va fi afisat meniul acestuia. In exemplul de aici am ales Default (English):

Instalare si utilizare GreenBrowser

Pasul 9. Odata deschis navigatorul GreenBrowser, alege meniul Tools> Internet Options:

Instalare si utilizare GreenBrowser

Pasul 10. Dupa ce se va deschide meniul Internet Options, alege mai intai pagina cu care se va deschide acesta in mod curent. Apoi, pentru a economisi spatiu pe hard disk, poti alege stergerea datelor de navigare dupa inchiderea borwserului. Dupa ce ai configurat toate datele necesare din acest meniu, apasa butonul OK pentru a slava modificarile:

Instalare si utilizare GreenBrowser

Pasul 11. Realizeaza acum o cautare dupa un anumit sau anumite cuvinte cheie si acceseaza pagina dorita:

Instalare si utilizare GreenBrowser

Pasul 12. Odata accesata pagina dorita, alege meniul Favorites pentru a adauga pagina respectiva in acesta (scurtatura CTRL+D). Cand se va deschide submeniul Add to Favorites, apasa butonul Add:

Instalare si utilizare GreenBrowser

Pasul 13. Acceseaza acum submeniul Images (google) pentru a cauta rapid imagini si noteaza un cuvant (sau mai multe) cheie:

Instalare si utilizare GreenBrowser

Pasul 14. Iata ca navigatorul GreenBrowser a cautat si gasit imaginile in functie de cuvantul cheie cautat:

Instalare si utilizare GreenBrowser

Pasul 15. Acceseaza acum meniul Tools al navigatorului GreenBrowser si apoi submeniul Options:

Instalare si utilizare GreenBrowser

Pasul 16. Odata deschis submeniul Options, alege optiunea Popup Filter si bifeaza toate filtrele de blocare Popup pentru ca atunci cand navighezi sa nu fii deranjat de reclame. Alege apoi nivelul Normal al filtrului Popup. Pentru a finaliza operatiunea si a slava modificarile, apasa butonul OK:

Instalare si utilizare GreenBrowser

Acestia au fost pasii necesari instalarii navigatorului GreenBrowser, dar si cateva exemple de utilizare ale acestui program. De acum ai la dispozitie un browser gratuit, cu ajutorul caruia poti naviga in siguranta pe internet si poti cauta informatiile dorite.

Nota: Tutorial realizat cu ajutorul unui calculator care utilizeaza sistemul de operare Windows 7 si navigatorul GreenBrowser. Daca folosesti un alt sistem de operare, anumiti pasi pot sa difere intr-o anumita masura, insa ei raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: