Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Internet, mesaje, email Email-ul de unica folosinta
Email-ul de unica folosinta 3.0 out of 5 based on 2 votes.
( 2 Votes )

In prezent email-ul este cea mai folosita metoda de comunicare si de aceea adresa de email personala este o resursa valoroasa pentru care multe site-uri sunt pregatite sa-ti ofere diverse informatii in schimbul acestei adrese. 

Un exemplu simplu este inscrierea la newsletter-e sau inregistrarea pe site-uri ce ofera servicii diverse, de la descarcare de programe, muzica sau filme pana la reduceri sau cupoane la unele magazine. Dupa inregistrarea initiala vei continua sa primesti comunicari de la fiecare astfel de site si chiar de la cele partenere, astfel incat dupa cateva inregistrari vei avea in casuta postala mai multe mesaje de reclama decat mesaje de la persoane cunoscute.

Atunci cand vrei sa te inregistrezi pe un astfel de site dar nu vrei sa pui la bataie adresa de email personala poti folosi o adresa de email de unica folosinta. Este gratuit, automat si se face foarte usor; in plus poti chiar sa raspunzi la mesajele care iti vin pe aceasta adresa atunci cand este necesar.

Adresa de email de unica folosinta este generata aleator si dureaza 10 minute, dupa care este distrusa in mod automat.

Pentru a folosi o adresa de email de unica folosinta urmeaza pasii de mai jos:

1. Deschide pagina http://10minutemail.com/. Adresa ta de email de unica folosinta va fi creata automat si afisata in zona centrala a ecranului:

Email gratuit de unica folosinta

2. Deruleaza pana in partea de jos a ecranului si selecteaza limba Romana, apoi apasa pe butonul "Change":

Email gratuit de unica folosinta

3. Foloseste adresa de email de unica folosinta imediat, valabilitatea ei este de doar 10 minute! Copiaza adresa si foloseste-o pe orice site ai nevoie sa et inregistrezi. Poti copia adresa de email direct din campul unde este afisata:

Email gratuit de unica folosinta

4. Dupa ce te-ai inregistrat pe site-ul unde nu vrei sa-ti folosesti adresa personala vei primi un mesaj de confirmare. Acesta va aparea automat dupa cateva momente in tabelul cu mesaje din partea inferioara a paginii. Pentru a deschide mesajul apasa pe subiectul lui:

Email gratuit de unica folosinta

5. Daca este necesar sa trimiti un raspuns o poti face imediat alegand optiunea "Raspundeti acestui e-mail":

Email gratuit de unica folosinta

6. Apoi scrie raspunsul tau si apasa butonul "Raspundeti" pentru a trimite mesajul:

Email gratuit de unica folosinta

7. Atentie la timpul de expirare al adresei de email de unica folosinta. Poti folosi o astfel de adresa pentru 10 minute, apoi ea va fi distrusa si nu vei mai avea acces la ea. Timpul ramas este intotdeauna afisat imediat sun adresa de email:

Email gratuit de unica folosinta

8. Dupa expirarea celor 10 minute adresa de email va fi distrusa, dar poti genera alta imediat accesand optiunea "Vreau o alta adresa de email":

Email gratuit de unica folosinta

Atentie: Aceste adrese de email temporate nu sunt potrivite pentru inregistrarea pe retele sociale sau pentru servicii de care vei avea nevoie in viitor si care folosesc adresa de email pentru diferite operatiuni gen resetare parola, confirmare plata sau confirmare rezervare! Pentru astfel de servicii poti crea o adresa de email gratuita si stabila pe Yahoo, Gmail sau Outlook.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: