Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Optimizare, modificare Descarcare si instalare Gadgeturi in Windows 8
Descarcare si instalare Gadgeturi in Windows 8 4.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Microsoft Windows reprezinta cel mai utilizat sistem de operare la nivel mondial. Conceptul Windows s-a nascut in anul 1983, cand Microsoft a lansat pentru prima oara o interfata grafica utilizabila cu ajutorul sistemului de operare MS-DOS, sub numele de Windows. Mai tarziu, Windows a devenit insusi un sistem de operare, iar in anul 1990, Microsoft avea sa lanseze primul sistem de operare cu adevarat de succes, sub titulatura Windows 3.0. A urmat o ascensiune puternica, compania lansand pana in ziua de azi numeroase versiuni, atat pentru servere, cat si pentru userii traditionali, cum ar fi: Windows 3.11, Windows 95, WIndows 98, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista, Windows Server 2008 si altele.

De curand, Microsoft a pus la indemana publicului larg o versiune timpurie a sistemului de operare Windows 8, ce se doreste a fi lansat pana la finele acestui an. Sub numele complet de Windows 8 Developer Preview, aceasta versiune pre-beta este in principal destinata dezvoltatorilor de software. Cu toate acestea, Windows 8 Developer Preview poate fi instalat pe orice sistem si incercat de catre orice utilizator curios sa experimenteze.

Microsoft Windows 8 Developer Preview, la fel ca Windows Vista si Windows 7, ofera suport pentru mici aplicatii utile, numite gadget. Pentru a descarca si instala gadgeturi in sistemul tau de operare Windows 8, nu este nevoie decat sa urmezi acesti pasi:

ATENTIE! Inainte de a porni la drum, asigura-te ca ai instalat in sistemul tau de operare suita Microsoft .NET Framework 3.5 sau o versiune mai noua a acesteia, aceasta fiind necesara in utilizarea unui gadget. In cazul in care nu ai instalata suita .NET Framwork, citeste intai acest articol: Instalare dot net framework 4

Pasul 1. Pe desktop-ul sistemului tau de operare, apasa click dreapta si selecteaza meniul Gadgets:

Descarcare si instalare Gadget-uri in Windows 8

Pasul 2. Vei observa o lista cu gadgeturile standard ale Windows 8. Oricare dintre aceste gadget-uri se poate activa pe calculatorul tau cu un simplu dublu-click. Pentru a descarca un nou gadget care nu este inclus in lista standard, actioneaza link-ul Get more gadgets online:

Descarcare si instalare Gadget-uri in Windows 8

Pasul 3. Pagina de Internet Microsoft se va deschide. Selecteaza dupa preferinte si nevoi o tara, in functie de limba pe care doresti ca gadgetul sa o foloseasca (pentru exemplu, am ales Australia - English, deoarece marea majoritate a gadgeturilor sunt in limba engleza. Pentru aceleasi rezultate, poti alege orice alta tara a carei limba aferenta este english):

Descarcare si instalare Gadget-uri in Windows 8

Pasul 4. Alege un gadget din lista, in functie de preferinte si nevoi, apasand link-ul Download (pentru exemplu, am ales gadgetul All CPU Meter 3.5):

Descarcare si instalare Gadget-uri in Windows 8

Pasul 5. Vei observa aparitia managerului de descarcare in partea inferioara a paginii. Apasa butonul Open pentru a descarca si rula automat instalarea gadgetului pe calculatorul tau:

Descarcare si instalare Gadget-uri in Windows 8

Pasul 6. Windows 8 iti va cere acordul cu privire la instalarea gadgetului. Actioneaza butonul Install pentru a continua cu instalarea:

Descarcare si instalare Gadget-uri in Windows 8

Pasul 7. Pe desktop-ul sistemului tau de operare va porni automat gadgetul tocmai instalat:

Descarcare si instalare Gadget-uri in Windows 8

Acestia au fost toti pasii necesari descarcarii si instalarii gadgeturilor Windows 8 in calculatorul tau. Succes!

NOTA: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 8 Developer Preview si Internet Explorer 9. In cazul in care folosesti Windows Vista, Windows 7 si/sau alt browser, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: