Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Optimizare, modificare Optimizarea calculatorului cu Autoruns for Windows
Optimizarea calculatorului cu Autoruns for Windows 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Autoruns for Windows reprezinta o aplicatie gratuita de optimizare si intretinere a sistemelor de operare Windows, pusa la dispozitie de catre Microsoft. Printre altele, cu ajutorul programului Autoruns poti selecta sau deselecta programele pe care doresti ca Windows-ul tau se le incarce in mod automat de fiecare data cand pornesti calculatorul.

Pentru a descarca, instala si utiliza programul Autoruns for Windows, este necesara urmarirea acestor simpli pasi:

Pasul 1. Acceseaza pagina oficiala de download a programului Autoruns la adresa http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx?ocid=fwlink si apasa pe link-ul Download Autoruns and Autorunsc:

Optimizarea calculatorului cu Autoruns for Windows

Pasul 2. Vei observa aparitia managerului de descarcare in partea inferioara a paginii. Apasa butonul Open pentru a descarca si deschide automat arhiva programului de optimizare Autoruns for Windows:

Optimizarea calculatorului cu Autoruns for Windows

Pasul 3. Managerul de arhive instalat in calculatorul tau va deschide arhiva Autoruns.zip. Apasa butonul Extract to pentru a continua (managerul de arhive folosit pentru exemplu este Winrar):

ATENTIE! In cazul in care nu ai instalat inca in calculatorul tau un manager de arhive, citeste acest articol: Download si instalare 7-Zip gratis

Optimizarea calculatorului cu Autoruns for Windows

Pasul 4. Selecteaza locatia din calculatorul tau in care doresti ca fisierele necesare rularii programului Autoruns for Windows sa fie dezarhivate, dupa care actioneaza butonul Ok:

Optimizarea calculatorului cu Autoruns for Windows

Pasul 5. Deschide directorul in care ai dezarhivat programul Autoruns for Windows (pentru exemplu, directorul creat este Autoruns):

Optimizarea calculatorului cu Autoruns for Windows

Pasul 6. Actioneaza executabilul autoruns.exe pentru a porni aplicatia de optimizare pe calculatorul tau:

Optimizarea calculatorului cu Autoruns for Windows

Pasul 7. Vei observa aparitia interfetei Autoruns. La prima vedere, aceasta poate parea complicata, datorita multitudinii de butoane. Cu toate acestea, programul de optimizare a sistemelor de operare Windows este foarte usor de folosit. In mod automat, butonul Everything va fi selectat de fiecare data cand pornesti programul, afisandu-ti astfel o lista cu toate programele si elementele ce pornesc automat de fiecare data cand dai drumul la calculator. Selectarea/deselectarea acestora se executa printr-un simplu click pe casutele exemplificate in imaginea de mai jos:

Optimizarea calculatorului cu Autoruns for Windows

Pasul 8. In functie de preferinte si nevoi, selecteaza/deselecteaza programele dorite cu ajutorul aplicatiei Autoruns for Windows, apoi apasa butonul X aflat in coltul superior-drept al ferestrei Autoruns pentru a inchide programul:

Atentie:Programele ale caror casute sunt deselectate nu vor porni automat la urmatorul restart al calculatorului tau si viceversa. Prin oprirea pornirii automate a unor programe poti intrerupe functionarea corecta a functiilor unor echipamente conectate la calculatorul tau (imprimante, camere digitale etc.) In acest caz ruleaza din nou programul gratuit Autoruns for Windows si ajusteaza programelecare pornesc automat astfel incat sa ajungi la o varianta convenabila.

Optimizarea calculatorului cu Autoruns for Windows

In acest moment, pornirea calculatorului tau a fost optimizata prin intermediul programului Autoruns for Windows, in functie de preferintele si nevoile tale. Spor la treaba!

NOTA: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 7, Internet Explorer 9 si Winrar 4.10. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare, manager de arhive si/sau alt browser, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: