Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Optimizare, modificare Defragmentare hard-disk cu programul gratuit Defraggler
Defragmentare hard-disk cu programul gratuit Defraggler 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Defragmentare hard-disk cu programul gratuit Defraggler

Acest tutorial are rolul de a prezenta fiecare pas al procesului de defragmentare al hard-disk-ului din calculatorul personal, prin intermediul programului gratuit Defraggler. Defragmentarea hard-disk-urilor este recomandata periodic, deoarece poate rezolva multe dintre problemele des intalnite, cum ar fi lipsa spatiului pe disk sau performantele scazute ale calculatorului. Pentru realizarea acestui articol vom folosi un calculator cu sistemul de operare Windows 8 Release Preview si ultima versiune a programului gratuit Defraggler, ce poate fi descarcata urmand acest link: Download program gratuit defragmentare Defraggler.

Defraggler reprezinta un program gratuit, dedicat utilizatorilor ce vor sa inlocuiasca utilitarul de defragmentare din cadrul sistemului de operare Windows cu o varianta imbunatatita si mult mai complexa. Defraggler se remarca in primul rand prin faptul ca este singurul program capabil sa defragmenteze doar anumite directoare sau fisiere, precum si prin rapiditate, usurinta in utilizare si modul sigur de lucru, acesta operand in exact acelasi mod ca si utilitarul de defragmentare din cadrul sistemului de operare Windows. De asemenea, programul gratuit Defraggler ofera cateva tab-uri foarte interesante: Drive - statusul partitiei selectate; File list - lista cu fisiere stocate pe partitia selectata; Search - functia de cautare a unui fisier sau director pe partitia selectata; Drive map - reprezentare vizuala a modului cum este stocata informatia; Health - diagnosticare a starii hard-disk-ului.

Mai exact, acest tutorial ne va invata cum sa defragmentam o partitie cu ajutorul programului gratuit Defraggler si cum sa programam o defragmentare automata, periodica. Citeste cu atentie pasii urmatori:

Pasul 1. Acceseaza programul gratuit Defraggler, instalat in calculatorul tau cu sistem de operare Windows. Selecteaza din lista partitia pe care doresti sa o defragmentezi. Optional, poti apasa tab-ul Health pentru o scurta diagnosticare a starii hard-disk-ului. Diagnosticarea programului Defraggler include indicele starii generale (ex. GOOD), temperatura de functionare, cat si date tehnice, alaturi de numarul de ore de functionare, numarul de porniri/opriri etc.:

Defragmentare hard-disk cu programul gratuit Defraggler

Pasul 2. Tot optional, poti analiza inainte de defragmentare starea partitiei. Apasa tab-ul Drive, apoi click pe butonul Analyze, pentru a porni procesul de analiza a modul in care informatia este stocata pe hard-disk. Dupa finalizarea procesului rapid de analiza, datele acumulate vor fi afisate in tab-ului Drive, in cadrul sectiunii Status:

Defragmentare hard-disk cu programul gratuit Defraggler

Pasul 3. Urmeaza demararea procesului de defragmentare a partitiei prin intermediul programului gratuit Defraggler. Apasa sageata butonului Defrag si alege cu un click, in functie de preferinte, modul de defragmentare complet (Defrag) sau modul de defragmentare rapida (Quick Defrag):

Nota: Recomandam utilizarea defragmentarii complete (Defrag) pentru rezultate cat mai bune.
Atentie: Procesul de defragmentare este de durata! Aceasta variaza in functie de rapiditatea si capacitatea de stocare a hard-disk-ului in cauza.

Defragmentare hard-disk cu programul gratuit Defraggler

Pasul 4. Inaintea pornirii procesului de defragmentare, Defraggler iti va oferi posibilitatea de a indeparta fisierele din cosul de gunoi, pentru a elibera cat mai mult spatiu pe hard-disk. Apasa Yes si procesul de defragmentare al partitiei va porni:

Defragmentare hard-disk cu programul gratuit Defraggler

Pasul 5. Asteapta ca defragmentarea sa se incheie cu succes. Dupa finalizarea procesului de defragmentare, programul gratuit Defraggler va afisa mesajul Defrag Complete in cadrul sectiunii Status a tab-ului Drive, alaturi de alte informatii ale defragmentarii. Urmeaza programarea unei defragmentari automate, periodice, prin intermediul Defraggler. Click pe butonul Settings, aflat in bara superioara a programului, apoi actioneaza butonul Schedule:

Defragmentare hard-disk cu programul gratuit Defraggler

Pasul 6. Din cadrul acestui meniu poti programa defragmentarea automata a hard-disk-ului tau cu ajutorul programului Defraggler, ori de cate ori doresti. Dupa introducerea setarilor dorite, click pe butonul Ok pentru a salva programarea: 

Defragmentare hard-disk cu programul gratuit Defraggler

Acestia au fosti pasii necesari defragmentarii unei partitii si programarii defragmentarii automate, periodice, a hard-disk-urilor cu ajutorul programului gratuit Defraggler, instalat in calculatorul personal.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 8 Release Preview si Defraggler v2.11. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alta versiune a programului Defraggler, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: