Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Optimizare, modificare Functia Refresh la Windows 8

Functia Refresh la Windows 8

Acest tutorial are rolul de a ilustra pas cu pas utilizarea asupra calculatorului personal a functiei Refresh, integrate in noul sistem de operare Microsoft Windows 8. Functia Refresh este utila atunci cand sesizam diferite probleme de performanta si responsivitate ale sistemul nostru de operare Windows 8, acesta rezolvandu-le fara a necesita reinstalarea. Pentru realizarea acestui articol vom folosi ca exemplu un calculator ce ruleaza sistemul de operare Microsoft Windows 8 Release Preview.

Functia Refresh reprezinta modalitatea rapida si simpla de reimprospatare a sistemului de operare Windows 8. Este bine stiut faptul ca odata cu trecerea timpului exista posibilitatea ca sistemul de operare Windows sa sufere, din diferite motive, modificari ce pot duce la limitarea performantelor si a responsivitatii in rulare, fenomen de care ne ferim cu totii. Functia Refresh a fost special creata pentru a reimprospata rapid si eficient sistemul Windows 8, scutindu-te de reinstalarea sistemului de operare atunci cand nu mai esti multumit de performantele acestuia. De notat este faptul ca functia Refresh nu iti va sterge fisierele personale si personalizarea sistemului de operare Windows 8, insa setarile calculatorului vor reveni la starea standard, post-instalare.

Concret, acest tutorial ne invata cum sa utilizam functia Refresh, astfel incat sa ne reimprospatam eficient, rapid si usor sistemul de operare Windows 8, instalat pe calculatorul personal. Citeste cu atentie pasii urmatori:

Atentie: Inainte de a executa functia Refresh, asigura-te ca ai introdus in unitatea optica a calculatorului discul Windows 8 sau, in functie de caz, monteaza imaginea .iso a sistemului de operare.

Pasul 1. Acceseaza bara cu functii a sistemului de operare Windows 8 prin simpla mutare a cursorului in coltul din dreapta-jos al ecranului si actioneaza meniul Settings:

Functia Refresh la Windows 8

Pasul 2. Continua prin apasarea butonului Change PC settings:

Functia Refresh la Windows 8

Pasul 3. Din cadrul meniului PC settings, click pe sub-meniul General, apoi apasa butonul Get started, aferent functiei Refresh (Refresh your PC without affecting your files):

Functia Refresh la Windows 8

Pasul 4. Functia Refresh a sistemului de operare Windows 8 te va instiinta inainte de a continua in legatura cu efectele acesteia asupra datelor din calculatorul tau. Apasa butonul Next pentru a continua:

Functia Refresh la Windows 8

Pasul 5. Porneste procesul de reimprospatare al calculatorului tau ce ruleaza Windows 8 prin simpla apasare a butonului Refresh:

Nota: Procesul de reimprospatare al sistemului de operare Windows 8 poate fi de durata, aceasta variind in functie de performantele calculatorului utilizat.

Functia Refresh la Windows 8

Pasul 6. Calculatorul tau va primi restart, iar functia Refresh va reimprospata sistemul de operare in cel mai scurt timp posibil. Asteapta ca acest proces sa se incheie cu succes, dupa care calculatorul tau va porni in mod automat:

Functia Refresh la Windows 8

Acestia au fost toti pasii necesari utilizarii asupra calculatorului personal a functiei Refresh, integrate in noul sistem de operare Microsoft Windows 8. Acum poti folosi noua functie Refresh, in detrimentul reinstalarilor dese ale sistemului de operare, scutind astfel timp si munca.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 8 Release Preview Build 9200. In cazul in care folosesti un alt build al sistemului de operare Windows 8, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: