Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Optimizare, modificare Programarea inchiderii PC-ului

 

Urmaresti un film la calculator si vrei ca PC-ul sa se inchida automat dupa terminarea acestuia, fara ca tu sa mai fii nevoit sa te ridici de pe canapea? Nimic mai simplu!

Intai va trebui sa apesi cu butonul drept al mouse-ului pe desktop, iar apoi sa alegi optiunea New si apoi Shortcut:

In fereastra Create Shortcut care apare scrie comanda "shutdown -s -t 1800 -f" in campul "Type the location of the Item" apoi apasa butonul Next:

La pasul urmator va trebui sa alegi un nume pentru comanda ta. Pentru asta in campul "Type a name for your shortcut" scrie "Shutdown_30min.exe" si apasa pe butonul Finish. La final vei avea pe desktop o pictograma cu numele specificat de tine:

Astfel, inainte sa pornesti filmul dorit, pornesti comanda astfel creata (cu dublu-click pe pictograma creata adineaori), iar calculatorul tau se va inchide automat in 30 minute.

Pentru a mari sau micsora intervalul de timp dupa care se va inchide calculatorul, inlocuieste numarul 1800 cu un alt numar, tinand minte ca acesta este reprezentat in secunde. Astfel, daca vrei ca PC-ul sa se inchida dupa o ora si jumatate va trebui sa alegi intervalul 90*60=5400, adica sa introduci comanda shutdown -s -t 5400 –f

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: