Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Optimizare, modificare Instaleaza gadgeturi in Windows 8 cu 8GadgetPack

Instaleaza gadgeturi in Windows 8 cu 8GadgetPack

Acest tutorial prezinta fiecare pas pe care trebuie sa-l parcurgem pentru a instala si utiliza gadgeturi in sistemul de operare Windows 8, prin intermediul programului gratuit 8GadgetPack. Microsoft a eliminat suportul pentru gadgeturi in noul sistemul de operare Windows 8, insa acest lucru nu reprezinta o problema pentru cei ce doresc sa porteze gadgeturile preferate valabile nativ in Windows 7 catre Windows  8, programul 8GadgetPack facand cu succes acest lucru. Pentru realizarea acestui tutorial vom folosi un calculator bazat pe sistemul de operare Windows 8 si ultima versiune a programului gratuit 8GadgetPack.

8GadgetPack reprezinta un program gratuit ce porteaza suportul pentru gadgeturile din Windows Vista si Windows 7 catre noul sistem de operare al celor de la Microsoft, Windows 8. Programul gratuit 8GadgetPack se instaleaza foarte usor, suporta instalarea manuala a gadgeturilor de pe Internet, iar calitatea portarii suportului pentru gadgeturi este excelenta, practic neexistand probleme de functionalitate. Mai mult, 8GadgetPack pentru Windows 8 include si o serie de noi gadgeturi fata de cele oferite cu sistemul de operare Windows 7.

Concret, acest tutorial ne va invata cum sa instalam si sa utilizam gadgeturile preferate in noul sistem de operare Microsoft Windows 8. Nu este necesar decat sa citesti cu atentie pasii urmatori:

Pasul 1. Acceseaza pagina oficiala de download a programului gratuit 8GadgetPack la adresa http://8gadgetpack.bplaced.net/ si apasa butonul Download:

Nota: In cazul in care viteza de descarcare a programului 8GadgetPack este foarte mica, poti folosi o alta sursa de descarcare din cele incercuite in imaginea de mai jos.

Instaleaza gadgeturi in Windows 8 cu 8GadgetPack

Pasul 2. Vei observa aparitia managerului de descarcare in partea inferioara a paginii. Apasa butonul Run pentru a descarca si rula automat procesul de instalare al programului gratuit 8GadgetPack in calculatorul tau cu sistem de operare Windows 8:

Instaleaza gadgeturi in Windows 8 cu 8GadgetPack

Pasul 3. Continua prin apasarea butonului Install pentru a porni instalarea propriu-zisa a programului 8GadgetPack in calculatorul tau:

Instaleaza gadgeturi in Windows 8 cu 8GadgetPack

Pasul 4. Asteapta ca procesul de instalare sa se incheie cu succes:

Instaleaza gadgeturi in Windows 8 cu 8GadgetPack

Pasul 5. In acest moment, programul gratuit 8GadgetPack a fost instalat in calculatorul tau cu Windows 8 si este gata sa fie utilizat. Debifeaza optiunea Show gadgets when setup exits si apasa butonul Finish pentru a inchide fereastra procesului de instalare:

Instaleaza gadgeturi in Windows 8 cu 8GadgetPack

Pasul 6. 8GadgetPack este un program excelent, deoarece readuce suportul gadgeturilor in Windows 8 si-l implementeaza in acelasi fel in care era oferit in mod nativ in Windows 7. Nu este nevoie sa deschizi niciun program suplimentar, nu ai parte de reclame enervante sau de procese care sa-ti incetineasca calculatorul. Gadgeturile pot fi accesate si instalate la fel ca in cazul sistemelor de operare Windows Vista si Windows 7. Apasa click-dreapta pe desktop-ul calculatorului tau si apasa noul buton aparut in meniu, numit Gadgets:

Instaleaza gadgeturi in Windows 8 cu 8GadgetPack

Pasul 7. Meniul cu gadgeturi este identic cu cel implementat in Windows 7, insa lista cu gadgeturi preinstalate este mai bogata decat in trecut. Instalarea pe desktop-ul calculatorului tau cu Windows 8 a unui gadget se face printr-un simplu dublu-click pe gadgetul dorit: 

Atentie: Poti adauga cu multa usurinta si rapiditate noi gadgeturi in meniul Gadgets. Acestea se gasesc usor pe Internet si au extensia .gadget, iar simpla executare a acestor fisiere va preinstala gadgetul in meniul dedicat.

Instaleaza gadgeturi in Windows 8 cu 8GadgetPack

Acestia au fost pasii necesari implementarii suportului pentru gadgeturi in noul sistem de operare Windows 8, prin intermediul programului gratuit 8GadgetPack. Acum te poti bucura de gadgeturile preferate pe care le foloseai in sistemul de operare Windows 7 si in cadrul Windows 8, cu minim de efort.

Nota: Acest tutorial a fost creat cu ajutorul Windows 8 si Internet Explorer 10. In cazul in care folosesti un alt sistem de operare si/sau alt browser, anumiti pasi pot sa difere intr-o oarecare masura. Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: