Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Optimizare, modificare Optimizare PC cu FixBee

Acest tutorial ilustreaza pasii necesari instalarii si configurarii programului gratuit FixBee pentru optimizarea calculatorului. De asemenea, sunt illustrate exemple de folosire a acestui program si modalitati de curatare a PC-ului. Exemplul a fost creat cu ajutorul unui calculator care foloseste sistemul de operare Windows 7, insa este aplicabil in aceleasi conditii si altor sisteme de operare.

FixBee este un program gratuit cu ajutorul caruia iti poti optimiza si curata eficient si rapid calculatorul in doar cativa pasi simpli. FixBee este foarte usor de instalat si folosit si ofera oprimizare imediata si de durata pentru PC-ul tau. Hard-ul calculatorului este curatat rapid cu FixBee, care realizeaza si back-up-uri de siguranta, pentru ca datele sa nu se piarda accidental in timpul procesului de optimizare.

Cu FixBee poti rezolva toate problemele de pornire intarziata a calculatorului, erori, probleme legate de fisierele duplicat, performanta redusa a PC-ului.

Pentru a instala si configura FixBee pe calculatorul tau este necesar sa urmezi o serie de pasi simpli. Iata care sunt acestia:

Pasul 1. Folosind un browser de internet, intra pe site-ul http://www.fixbee.com/ si apasa butonul Download. Vei fi intrebat apoi daca vrei sa salvezi sau direct sa rulezi dupa descarcare acest fisier. In exemplul de aici am ales rularea fara salvare, adica Run:

Optimizare PC cu FixBee

Pasul 2. Vei fi intrebat ce tip de instalare vrei sa realizezi pentru programul FixBee pe calculatorul tau. Alege Custom Installation pentru a nu instala si aplicatii auxiliare, de care poate nu ai nevoie. Apasa apoi butonul Accept and Install:

Optimizare PC cu FixBee

Pasul 3. Asteapta ca instalarea FixBee pe calculatorul tau se se finalizeze si apoi bifeaza butonul Run FixBee si apasa butonul OK:

Optimizare PC cu FixBee

Pasul 4. Dupa ce programul gratuit FixBee  pentru optimizarea PC-ului s-a deschis, alege meniul Disk Optimizer, alege partitia pe care vrei sa o optimizezi si apoi apasa butonul Start Scan Now pentru a incepe scanarea efectiva a fisierelor:

Optimizare PC cu FixBee

Pasul 5. Asteapta ca procesul de scanare a partitiei alese sa se finalizeze:

Optimizare PC cu FixBee

Pasul 6. Dupa ce scanarea se va finaliza vei primi un raport despre fisierele analizate. Apasa butonul Optimize pentru a le optimiza corespunzator:

Optimizare PC cu FixBee

Pasul 7. Odata optimizarea incheiata cu FixBee, apasa butonul Finish si apoi alege meniul System Cleanup pentru a realiza si o curatare a sistemului de operare:

Optimizare PC cu FixBee

Pasul 8. Apasa butonul Start Scan Now pentru a incepe procesul de curatare a sistemului de operare cu FixBee. In urma acestuia vei avea mai mult spatiu pe disk, vor fi eliminate erorile, fisierele temporare, datele nenecesare si vei imbunatati performantele sistemului:

Optimizare PC cu FixBee

Pasul 9. Scanarea s-a finalizat si vei primi un raport asupra fisierelor analizate. Apasa butonul CleanUp pentru a curata sistemul:

Optimizare PC cu FixBee

Pasul 10. FixBee va realiza inainte de curatare o copie de siguranta a datelor de pe hard. Asteapta finalizarea acestui proces:

Optimizare PC cu FixBee

Pasul 11. Programul gratuit FixBee va realiza acum curatarea propriu zisa a sistemului. Acest process poate dura, in functie de volumul datelor care trebuie curatate:

Optimizare PC cu FixBee

Pasul 12. Dupa ce FixBee va curata hard diskul calculatorului tau, vei primi un raport de activitate pe ecran. Apasa butonul Finish si apoi alege meniul Settings:

Optimizare PC cu FixBee

Pasul 13. Cu FixBee poti realiza programari pentru optimizarea periodica a calculatorului. Alege datele si tipul de optimizare pentru diskul tau si apoi apasa butonul Set Schedule:

Optimizare PC cu FixBee

Pasul 14. De asemenea, FixBee iti pune la dispozitie posibilitatea a configura cateva date importante legate de curatarea PC-ului. Alege meniul CleanUp Settings si dupa ce ai notat toate datele pe care le consideri potrivite pentru calculatorul tau apasa butonul Apply:

Optimizare PC cu FixBee

Acestia au fost  pasii necesari instalarii si configurarii programului gratuit FixBee pentru optimizarea calculatorului.  De acum ai la dispozitie o unealta eficienta pentru curatarea si optimizarea sistemului de operare si a hard diskului, pe care le poti programa periodic, dar si configura in functie de nevoi. De asemenea, de acum sistemul tau va fi lipsit de erori, va functiona mai rapid si nu vei mai avea probleme legate de fisierele duplicat.

Nota: Tutorial creat cu ajutorului unui calculator care foloseste sistemul de operare Windows 7 si browserul Internet Explorer 10. Daca folosesti un alt system de operare si/sau browser, anumiti pasi pot sa diefre intr-o anumita masura, dar raman valabili.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: