Intra in cont      Nou

Conecteaza-te la contul tau:

  Intra rapid cu Facebook   Intra rapid cu Google   Intra rapid cu Hotmail
SAU
Tutoriale IT Optimizare, modificare Optimizare PC cu ToolWiz Care multifunctional
Optimizare PC cu ToolWiz Care multifunctional 5.0 out of 5 based on 1 votes.
( 1 Vote )

Tutorialul de mai jos exemplifica pasii necesari pentru instalarea si utilizarea programului ToolWiz Care multifunctional pe calculatorul tau. Pentru a realiza acest exemplu am folosit un PC care foloseste sistemul de operare Windows 7.

TookWiz Care multifunctional este un program gratuit, util pentru a mari viteza de reactie a calculatoarelor care dau semne de nefunctionare optima. TookWiz Care multifunctional iti pune la dispozitie unelte de tipul System Checkup (scanare sistem pentru erori), System Cleanup (curatare sistem), System Speedup (marirea vitezei de reactie a PC-ului) si inca peste 40 de alte instrumente folositoare pentru a mari performantele calculatorului, pentru a spori securitatea acestuia si pentru a optimiza procesul de start-up.

Pentru a instala si utiliza TookWiz Care multifunctional pe caluclatorul tau, este necesar sa parcurgi pasii de mai jos. Sa incepem:

Pasul 1. Folosind un browser de internet, acceseaza site-ul http://www.toolwiz.com/products/toolwiz-care/ si apasa butonul Download:

Optimizare PC cu ToolWiz Care multifunctional

Pasul 2. Vei fi intrebat daca vrei sa rulezi direct dupa descarcare fisierul exeutabil al programului sau vrei sa il salvezi in calculatorul tau. In exemplul de aici am ales prima varianta, Run:

Optimizare PC cu ToolWiz Care multifunctional

Pasul 3. Pe ecranul calculatorului tau va aparea un mesaj in care esti intrebat daca permiti fisierului executabil al programului ToolWiz Care multifunctional sa realizeze modificari in sistemul tau, adica sa se instaleze. Apasa butonul Yes:

Optimizare PC cu ToolWiz Care multifunctional

Pasul 4. Predefinit, programul gratuit ToolWiz Care multifunctional se va instala pe partitia pe care sistemul de operare. Daca vrei sa schimbi aceasta locatie, apasa butonul Change. Pentru a putea folosi ToolWiz Care multifunctional pe calculatorul tau, este necesar sa bifezi acceptarea acordului de folosire. Apasa apoi butonul Install Now pentru a incepe instalarea programului si asteapta finalizarea acestui proces:

Optimizare PC cu ToolWiz Care multifunctional

Pasul 5. Odata instalat programul ToolWiz Care multifunctional pe calculatorul tau, deschide acest program, alege meniul Chechup si apasa butonul Start Checkup pentru a scana fisierele din computer. Poti observa in dreapta ecranului rezultatul monitorizarii calculatorului cu ToolWiz Care multifunctional – system performance iti arata informatii gradul de folosite al procesorului, temperatura acestuia, gradul de folosire a memoriei etc:

Optimizare PC cu ToolWiz Care multifunctional

Pasul 6. Dupa ce procesul de scanare a calculatorului cu ToolWiz Care multifunctional s-a incheiat, vei avea posibilitatea sa repari erorile gasite. Apasa butonul Fix si ToolWiz Care multifunctional va remedia problemele gasite:

Optimizare PC cu ToolWiz Care multifunctional

Pasul 7. Dupa ce erorile vor fi reparate cu programul ToolWiz Care multifunctional, vei primi un mesaj in care ti se spune ca acestea au fost reparate. Acceseaza acum meniul Speedup:

Optimizare PC cu ToolWiz Care multifunctional

Pasul 8. Alege partitia de pe hard disk pe care vrei sa o optimizezi prin defragmentare - optiunea Fast Degfrag - si apoi apasa butonul Scan:

Optimizare PC cu ToolWiz Care multifunctional

Pasul 9. Dupa ce procesul de scanare se va incheia, vei primi pe ecran un raport in care este notat numarul de fisiere fragmentate gasite pe calculatorul tau. Apasa butonul Start Defrag pentru a incepe defragmentarea acestora:

Optimizare PC cu ToolWiz Care multifunctional

Pasul 10. Asteapta ca procesul de defragmentare sa se incheie. Acesta poate dura, in functie de marimea partitiei selectate si in functie de numarul de fisiere care trebuie defragmentate:

Optimizare PC cu ToolWiz Care multifunctional

Pasul 11. Dupa ce procesul de defragmentare s-a incheiat, acceseaza meniul Security:

Optimizare PC cu ToolWiz Care multifunctional

Pasul 12. Ai posibilitatea de a scana calculatorul pentru gasirea plugin-urilor instalate si eliminarea acelora pe care le crezi nenecesare. Odata scanarea incheiata, alege plugin-urile pe care vrei sa le dezinstalezi si apoi apasa butonul Remove Selected Plugin:

Optimizare PC cu ToolWiz Care multifunctional

Pasul 13. Ramai la meniul Security si acceseaza submeniul Process Manager. Alege cu grija din lista afisata procesele pe care vrei sa inchizi pentru ca PC-ul tau sa functioneze mai rapid si apoi apsa butonul Terminate Process. Inchiderea unor procese nenecesare pentru functionarea sistemului are ca rezultat o viteza de reactie mai buna a calculatorului tau:

Optimizare PC cu ToolWiz Care multifunctional

Pasul 14. Acceseaza acum meniul Tools. ToolWiz Care multifunctional iti pune la dispozitie o multime de unelte cu ajutorul carora poti realiza, de exemplu, un dignostic al hard diskului, eliminarea fisierelor duplicat, recuperarea unor fisiere deteriorate, backup pentru registri, poti genera parole, poti defragmenta registrii si multe altele. Poti alege optiunea Disk Doctor pentru ca ToolWiz Care multifunctional sa realizeze un diagnostic al hard disk-ului tau:

Optimizare PC cu ToolWiz Care multifunctional

Pasul 15. Alege acum meniul Apps manager. Aici poti scana calculatorul pentru a vedea ce programe sunt instalate si pentru e dezinstala aplicatiile de care nu mai ai nevoie. Alege o aplicatie sau un program si apasa butonul Unistall Software:

Optimizare PC cu ToolWiz Care multifunctional

Pasul 16. Pe ecran va aparea un mesaj in care este listat programul care urmeaza sa fie dezinstalat. Bifeaza optiunea Create System restore Point before uninstalling pentru a creat un punct de restaurare de dinaintea acestei dezinstalari, in cazul in care ceva nu ar functiona corect. Apasa apoi butonul Uninstall pentru a elimina sigur programul din sistem cu ToolWiz Care multifunctional:

Optimizare PC cu ToolWiz Care multifunctional

Acestia au fost pasii necesari instalarii programului ToolWiz Care multifunctional si cateva exemple de utilizare a acestui program complex de intretinere si optimizare a calculatorului. Cu ToolWiz Care multifunctional ai mereu la indemana unelete utile pentru optimizarea si mentinerea calculatorului la parametri optimi de functionare.

Nota: Tutorial realizat cu ajutorul unui calculator care foloseste sistemul de operare Windows 7 si browserul Internet Explorer 10. Daca folosesti un alt sistem de operare si/sau browser anumiti pasi pot sa difere intr-o anumita masura, insa ei raman valabili in orice circumstanta.

La acest articol nu se (mai) comenteaza.

Tutoriale noi si populare: